София, "Бояна": Улица без тротоари, асфалт, но с дупки и... данъци

Гражданин сигнализира Столичната община за непроходимата ул. "Прохлада"
26 апр 2018 19:00,
31

Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира Столичната община за непроходима улица в кв. "Бояна" чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Улицата е "Прохлада", намираща се в местността "Гърдова глава" в столичния квартал. По думите на автора на сигнала, тя е абсолютно непроходима от 22-ри номер по продължението ѝ към увеличаващите се номера.

"Дупки, липса на асфалт, тротоари не е имало никога, снегорин от поне 10 години не сме виждали, миене... то се мие наличен път", пише столичанинът.

Разбираме още, че са изпращани сигнали и подписи до Община "Витоша", но от тях няма никакъв резултат. Обяснено било, че няма налични средства.

"Изпотрошихме си колите, прах не успяваме да изчистим от домовете си", пише още гражданинът, отбелязвайки обаче, че годишните данъци не закъсняват.

Освен проблема с автомобилите, сигнализиращият алармира, че дори няма къде да изведат децата си на разходка.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
11:39 преди 5 години
Хахахах, това за наклонените тротоари ако е наистина така... вече не знам какво да се каже. Тези наши сънародници, дето ни четат от чужбина не искам да знам какво си мислят за нас, останалите тук. Със сигурност нещо като - горките Клетници, цял живот се борят улица да имат, или равен тротоар. И платформа за подпомагане на борбата вече са си създали...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Банкя.КВ.Вердикал направиха на места тротоарите с наклон, така че трудно се пази равновесие .Предполагам,че липсват парите за отводняване и дренаж на площите и това е" уникално"решение на проблема.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гостите от Европа на път от летището за НДК да минават от тук. Малко е заобиколно, но пък ще се запознаят с истинската България, а не със захаросаната.
21
6
 
3
 
! Отговори
OтCиднейAав$трaлия преди 5 години
Каква е тая "платформа" бе? Каквато държавата такива и "платформите". Ке ***.Поздрави от най райското място на Планетата
20
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 5 години
Много си е добре пътят. На село нямаме такива. Кат се връщах от лозето каруцата са гътна, коня изплези език и остана на заден ляв крак. Ша купувам магаре, щот има резервен пети крак. Нищо не знаете вий там.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чул президента на Швейцария да обикаля Европа и да дава акъли,но премиерът на най-бедната държава в ЕС го прави.Пълен ***.Първо си подредикъщичкататогава давай акъли на другите,глупа.к
18
2
 
11
 
! Отговори
един от Бояна гърдов преди 5 години
какво е лошо на дупките , карат бавно , няма джигити с мотори, на другият апартамент на Цар Борис 3 нощно време колите вият на паважа като АН 24 преди излитане
17
1
 
13
 
! Отговори
и те така те преди 5 години
Как бе, нали Бг е в ЕС от 11 години вече и даже е председател сега. Кво става, как така в "елитните" квартали няма улици? За една европейска страна тва не би трябвало да е проблем? Даже в пропадналата Русия, която е пропаднала, в Москва си има улици и даже на центъра е по-чисто и подредено от София.
16
2
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Обаче, ако го питаш от къде е, казва че е софиянец, и веднага почва да псува придошлите....
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига лъга,бе!Аз живея в германия,няма такива работи и такива високи данъци,камо ли за панел,ти луд ли си?Само се чудете как да изсмучите повече пари от населението, нищо не вършите в България,нищо!А парите отпуснати за ремонти и пътища,изобщо не отиват по предназначение!И в Германия изолация със стериопор не правят!Лъжец!
14
0
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
НЕ КАЗВАМ ПО-ВИСОКИА ПО-РАЗЛИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ!
13
1
 
2
 
! Отговори
От 6 до 8 преди 5 години
Аз казвам - нека натиснеми заедно правителството да намали акцизите и да даде на общините с толкова да вдигнат данъци за имотиТака аз и ти ще плащаме пак толковаОбаче вместо шкембелии полицаи може да се сдобием с някоя друга асфалтирана улицаКажете и други какво мислите
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си е пътят.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5По високи данъци, не забравяй че си в БГ, автоматично означава повече за крадене, не повече за пътища и други...Някой да не си мисли че парите са малко за инфраструктура сега, не, не са малко, просто от проценти за кмета, за началника, тоя и оня, намаляват във веригата докато стигне до пътя..
10
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Улица като за бароФци
9
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 5 години
На много места е така и това не зависи от големината на данъците. Просто всичките пари се хвърлят за центъра на град Х или У, правят се абсолютно ненужни неща, показни ремонти, а крайните улици и квартали са пълна скръб.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5Питам те - живея в центъра на София и данъкът ми е 3 пъти по-нисък от такса смет. Обясни ми защо?
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що да има дупки бе, гледам, че са почнали вече да ги зазиждат.Кво мрънкате, нали искате "елитен" квартал в София?
6
3
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Предлагаш ни да живеем в мизерия и с ниски данъци?Всички знаем че беза по-високи данъци върху имотите няма да се оправи.Може малко да се намалят акцизите може би? Да се намали МВР и Армията. А повече в общински данъци? Какво мислите?Трябва да дискутираме като общество накъде искаме да потеглим? От 10 години живеем в безвремие - ни напред ни назад
5
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Берлин в панелен жилищен комплекс данъците са поне 4000 евро. Тук-например в Младост данъкът е 160 лв. А в скъп квартал като Бояна, ако е в германия данъкът ще е поне 10 000 евро. Докато данъците не станат като в гемания ,няма как улиците да са като в германия. та си трайте, докато са ниски данъците! И без много претенции.