ГЕРБ дава на прокурор Таско Ерменков заради истерията с водата

Депутатът от БСП се "заиграл със страховете на хората", с поста си във Фейсбук
Обновена: 20 май 2018 19:21 | 20 май 2018 18:25,
275
ГЕРБ дава на прокурор Таско Ерменков заради истерията с водата
Снимка: Pixabay

Казусът с чистотата на водата в столицата разгневи много политици, освен че създаде смут сред населението. Представителят на ПГ на ГЕРБ - Александър Иванов, призова на извънреден брифинг БСП да поемат отговорност за статуса на Таско Ерменков в социалната мрежа Facebook, защото той се заиграва с националната ни сигурност,  съобщава Агенция "Фокус".

"Водата е националната сигурност“, каза Иванов и отбеляза, че пишейки статус за водата в София, Таско Ерменков се заиграва освен със страховете на хората и с националната сигурност. Според Иванов БСП трябва да понесат отговорност, а не да коментират, че са му се смели, както предния път. "Този път да излязат и ясно и точно да поемат отговорността за неговия статус“, допълни депутатът.

Още по темата

Александър Иванов призовава Таско Ерменков да разкрие кой му е хвърлил бомбата, че водата в столицата е замърсена. Той попита какво цели Ерменков със заиграването със страховете на хората и добави, че това е практика, която БСП не се свени да използва.

"Засрамете се. Трябва неделно да излизаме да успокояваме гражданите да им казваме, че регулярно водата в столицата се следи за нейните качества. Софиянци пием шестата по качество вода в Европа“, каза Иванов и попита защо от БСП не казват това, а се заиграват с неоснователни твърдения и анонимни сигнали във "Фейсбук“.

"Ще инициираме разследване със сигнал до прокуратурата защо някой цели да постави софиянци в ситуацията на страх и парализа", заяви още политикът от ГЕРБ.

Той припомни и трагедията в Чернобил. По думите му предшествениците на БСП са криели от българските майки и деца месеци наред за положението и реалната заплаха, която е имало върху българския народ."Те тогава са яли, пили, внасяна храна и вода без да се притесняват за своето здраве, но не са се посвенили да излъжат гражданите на България за качествата на водата и на хранителните продукти, произтичащи от аварията в Чернобил“, каза депутатът.

А ето и какво написа депутата от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа по повод предишно негово съобщение във Фейсбук, в което заявява, че водата в столицата е опасна за употреба, тъй като в нея са били изсипани отровни химикали: "Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях.

Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във Фейсбук, тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога. Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос - след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение?“

Да припомним, че в събота вечерта депутатът от БСП публикува в профила си следното съобщение: "Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА.

От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците). Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.

От столичната здравна инспекция също реагирха бързо във връзка с появили се в социалните мрежи спекулативни публикации за опасна за употреба вода в София.

"Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) уведомява, че показателите от извършвания постоянен (група А) и периодичен (група Б) мониторинг на водата са в норма. Питейната вода на територията на гр. София отговаря на изискванията за качество на водата. Стойностите на показателите от изследваните контролни проби са в съответствие с изискванията на Наредба 9 от 16.03.2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели", съобщават от СРЗИ и уверяват всички жители и гости на столицата, че консумацията на питейната вода не крие риск за здравето на хората.

Здравните власти призовават гражданите да черпят информация от достоверни източници, каквито са институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
2
 
! Отговори
До 230 преди 5 години
"Те най-големите комунисти и путинисти са в ГЕРБ,я провери да видиш,в БСП няма толкова комунисти." Съжалявам, но тъй като не знаете, ще ви информирам, че всички стари седесари - светлосини и тъмносини гласуваме само за ГЕРБ. Долу комунистите от БКП/БСП!!! А за БСП гласува ДПС, ромите и някои други заблудени, с промити мозъци. Ха-ха!
255
3
 
2
 
! Отговори
Електорат преди 5 години
Таско Ерменков е почтен човек.
254
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Таско едикой си там е отвратителен, грозен комунистически Г.З!
253
4
 
6
 
! Отговори
До 231 преди 5 години
"Таско дори мнение не изказва. Той пита! Сега и за въпроси ли ще се съдят хората?Зададеш гласно въпрос - и айде у панделата!" Нова опорна точка на БКП/БСП. Таско кого пита във Facebook? Дали баба Пена от с.Гинци? От нея ли чака отговор? Така ли се пита в празното пространство и от кого чака да намери отговор? Като депутат, Таско е длъжен, веднага след получаване на анонимния сигнал (така се твърди), да направи справка, където трябва, а не да пуска лъжи и после пак да го оправдават от БКП.
252
0
 
5
 
! Отговори
До 113 преди 5 години
"9 години ГЕРБ!" *** - почети малко: 45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ.Общо ГЕРБ - 6.5 г.; БКП/БСП - 10 г.; Други - 11.5 г.
251
0
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Това е престъпление по закон.Сега ще видим дали има върховенство на закона ама не някоя скромна глоба а възпитателна присъда за лъжеца и подлеца Ерменков.Много им е криво ,че не могат да плашат народа с партиѝните,комсомолските и др.единствената ръководна партия без конкуренция.Много им е ниско нивото на комунистите но за тях няма скруполи.Само със заплахи илъжи не става вече никоѝ не ви се плаши и.вярва.Бъдете благодарни,че на 17.11.1989 не влезохме в парламента макар,че мислехте за танкове,
250
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
toa e mamino sinche.samo za mama mu puka.
249
3
 
21
 
! Отговори
художника преди 5 години
"смятам,/казва Таско Ерменков/ че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат!"--------------------------------------------И какъв е резултата бе PODLEC ? Че вдигна всички институции на крак- за НИЩО. Че ошашави хората в почивните дни, да си купуват мин. вода. Само интриги ви се въртят в главата комунистически otrepki. :-(
248
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените *** и детските им номера
247
0
 
11
 
! Отговори
И пак до 184 преди 5 години
Почина голямата оперна прима Христина Ангелакова. Мир на праха й и поклон! С нея заедно се лекувахме от рак в Онкологията. Дано да не е починала от тази страшна болест...
246
3
 
21
 
! Отговори
До 184 преди 5 години
"Аз не знам някой да е умрял от аварията в Чернобил. Или да се е разболял." Е, това вече е върха на наглостта!!! Защитавате укриването на истината от комунистите! Това никога няма да им простя, защото се разболях от рак заради тях. И децата си разхождах под отровния облак. В Онкологията беше пълно с много млади хора, което ме шокира. Докторите казаха, че бумът на рак се получава 30-50 години след аварията и сега ще усетим последствията. А много мои близки си отидоха от рак!!! Никаква прошка!!
245
19
 
3
 
! Отговори
158 преди 5 години
Мдаам герб отдавна целят ограничение на свободата на словото. Със силови мерки. Кажеш нещо против тях и айде у панделата.. Заплахи, отклонение на вниманието, народе , докога??
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То сигорно е забравил доброто знае ли човек дядо ми бе добър човек *** добър човек кога е видял добро заместник кмете
243
0
 
19
 
! Отговори
р преди 5 години
Таско в кауша, немедлено
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много искам да попитам един кмет кмете ти с оная женица в угърчин де командва половин угърчин г- жа съботинова с нея бизнес ли правиш щото я гледам минава и не казва и здрасти аз не се питам що като ити и заместник кмете
241
15
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Е Хасково като не беше фалшива новина урана , кво стана нищо още си пият с уран даже и сметките им дигнаха за вода.!
240
2
 
21
 
! Отговори
Опитаха преди 5 години
всички степени; сега беше ТЕРОРИЗЪМ, следващата е УБИЙСТВО.За да дойдат на власт.НИКОГА повече БКП/БСП.Затова в САЩ има само Републиканска и Демократична партии.
239
5
 
23
 
! Отговори
До 230 преди 5 години
"Да се връщат военните и БСП,време е!" "Ами най-добре е танковете да дойдат" - цитирам друг ваш трибун Петър Младенов. И така, танковете да пометат тази гнусна, червена ***. Саботьори и атентатори от класа. Нищо старо не са забравили и са много опасни!!! Хора, пазете се от комунистите. Те са способни на всичко, даже много обичат да убиват.
238
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарето Таско на Съд никаква милост ще казва той че Водата е Отровна.Кой се е отровил от тая вода бе магаре лъжливо и нагло а кой или може да всявате страх и ужас в народа и все да ви се разминава докога бе ще тровите живота на хората докога.къде прокуратурата що спи
237
4
 
19
 
! Отговори
До 203 преди 5 години
"Той ви казва човека да не пиене вода от чушмата вие като не му вярвате пийте!Даже предлагам всички гербаджии в знак на протест да се налочат с вода от чушмата бат Бойко също!" Ами щом вашият другар Таско ни казва да не пием вода от "чушмата", това означава да си пием. Стига сте разпространявали 100% лъжи на другарите ви, на Нинова, на БКП/БСП. Ако не знаете, това, което разпространява се равнява на атентат и заплаха за държавата. Дано поне го осъдят, че все се изплъзва.