Порой, кал, наводнение: Десетки сигнали след бурята в София

Засегнати са подлези на метрото, хотели, забавачки, има спрени трамваи
Обновена: 18 юни 2018 21:02 | 18 юни 2018 21:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БТА

Над 172 сигнала за наводнени улици, подлези и сгради са постъпили в Националния оперативен щаб от 18.30 ч. до 19.45 ч. тази вечер, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Още по темата

Най-силно засегнати са хотел "Шипка", метростанцията "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите на Централна гара, спортното министерство, гаражът на СДВР, 184 ЦДГ в "Лозенец", Лъвов мост, Банка ДСК на "Княз Александър Първи", Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болницата "Софиямед", ЦСМП-София (Сточна гара), Министерството на туризма, Информационният център на Министерството на отбраната, се посочва в съобщението на пресцентъра.

Всички екипи на аварийното звено, пожарната, КАТ, техниците от "Управление на трафика", "Столичен електротранспорт" и "Метрополитен" са на терен и отстраняват възникнали проблеми вследствие на силния дъжд, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Към момента КАТ отклоняват движението на автобусите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "П. Славейков" в посока бул. "Ив. Гешов".

Спряно е движението на трамваите по бул. "К. Величков" в посока бул. "Ал. Стамболийски", по ул. "Каменоделска", по бул. "Дондуков" и пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй" и "К. Стоилов". Тролей 9 от ул. "Г. С. Раковски" продължава по бул. "Сливница".

В област Кюстендил, вследствие на проливния дъжд, е нарушен достъпът до пет села, отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район пътуват екипи на РД "ПБЗН" - Кюстендил, за оценка на обстановката и предприемане на мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
18
 
! Отговори
Амомимем преди 5 години
Е, какво, сега?!? Не разбрахте ли, че България е специална страна ?!?! През зимата не трябва да вали сняг, защото, цитирам, "не сме готови за него", сега ще трябва и през лятото да не вали дъжд, защото, явно, и за него не сме готови. Иначе всичко останало си е наред - типична Европейска столица, мутренските времена отдавна отминаха, прекрасни хора, граждани, още по-прекрасни слеяни. Раят на земята. Само да не вали сняг и дъжд - това трябва да се постигне. А, и вятър да не духа много-много.
70
3
 
13
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
СТОТИЦИ МИЛИОНИ ИЗПОКРАДОХА ГЕРБЕРЧЕТАТА ОТ СОФИЯ--БОКО И ФАНДЪЧКАТА СА ПЪРВЕНЦИ....СЕГА ПАК ЩЕ КРАДАТ--УЖ ЗА БЕДСТВИЕТО....
69
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОТЪВАЩАТО ЕВРОПРЕЦЕДАТЕЛСТВО. КАКЪВТО МУ АСФАЛТА, ТАКОВА МУ Е МЕТРОТО, САМО КОРУПЦИЯТА МУ Е ИСТИНСКА
68
4
 
11
 
! Отговори
. преди 5 години
А когато турската мафия изсече горите не викахте 'нищъ', нали?
67
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как се наводнява само на места пипнати от "Икспертите " на ГЕРБ !?!?!?
66
7
 
23
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
КАК 2 ДВА САНТИМЕТРА ВОДА ПОТОПИХА СОФИЯ ПОД ВОДА ! ДА НАРОДЕ ЛЪЖАТ ТЕ ! ПОРОЙ, ПОТОП , ПЕТДЕСЕТ ЛИТРА ВОДА НА МЕТЪР .... БЛЯ БЛЯ БЛЯ ! МЕТЕО СТАНЦИЯ Е ОТЧЕЛА 22Л/М кв ! ЗА ГЛЕДАЛИТЕ ФИЗИКАТА НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ФИЗИКА ЕДИН ЛИТЪР ВОДА НА МЕТЪР КВАДРАТЕН Е ЕДИН МИЛИМЕТЪР , ТА ПОРОЯ НАД СОФИЯ Е БИЛ ДВА САНТИМА НА МЕТЪР КВАДРАТЕН ! ГЕРБ - ВИДИМ РЕЗИЛ ! МАНИПУЛАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ ! ОСТАВКА БЕ , *** !!!!
65
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко дъжд и метрото - залято, е.....................голяма работа,нали обединихме Западните Балкани.................не съм чувал след малко дъждец да има проблеми с метрото в Мюнхен или Лондон!!Важното е новото име на Македония и Западните Балкани, нали ???
64
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има наводнения, след като се е излял пороен дъжд? Това може да се случи само в България! Да валят и останките! *** жалкарски ...
63
20
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Ако пак някой умник се изцепи че който строил метрото, да си подава оставката, да си яде мърсолите защото ми писва от тъпоъгълни ***
62
2
 
14
 
! Отговори
Платен трол преди 5 години
До 66. В грешка си. Повечко ни плащат. Чичо ти шорош е щедър работодател :).
61
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ме кефи,как двама или трима безработни ***,са се хванали *** за по 20 или 10 лв на ден и цъкат минуси на явни истини,нямаме държава мизерни тролчета,ако имахме намаше да изкарвате по 20 лв на ден за цигарки само и единствено:)ама вие това с тъпите си прости неуки главички,няма как да го разберете
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала 63,всичко е проблем,плащаме за да нямаме тези проблеми,когато въпреки това ги има всеки нормален мислещ човек се пита,аз за какво плащам-данъци,такси,като не получавам нищо насреща?
59
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е гербаджииска София? Върви ли всичко по вода? Ама то кметовете си знаят работата! Това Бойко, това картофената ***... Ама то не може 90% да окрадеш, и нещата да са ОК! Нема как да стане! Ама вие си ги избирайте, докато се удавите изцяло!
58
3
 
29
 
! Отговори
. преди 5 години
Да непочистените Шахти са проблема! Г-жа Фандъкова,крайно време е да се направят екипи за спешно или не толкова спешно решаване на всички проблеми, които възникват ежедневно във всеки квартал, я бутнато колче, я образували се дупки, запушени шахти, някой счупен тротоар, я светофар, който не работи.когато някой гражданин забележи нещо, не знае дори къде да се обади. Така сега нито има гражданско общество, което да работи съвместно с общината а едни недосегаеми общинари и кметове...
57
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато хората не ходят на море , морето идва при хората !
56
0
 
15
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Суджук, умните и мъдрите знаят какво идва и се готвят. Остави останалото в Божиите ръце. Просто няма смисъл от експресивни изказвания.
55
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте,ясно е че няма как парите на една бедна столица да отидат само за лъскане на НДК и улиците около него,заради председателството и да не пострада поддръжката на цялата инфраструктура на така наречената столица,и ясно е и на ***,ако е живял поне 10 години на тоя свят,че това не е порой,а обикновен дъжд каквито е имало и ще има,а просто не е имало пари за почистване на шахти,защото е трябвало да се лижат з....ци
54
3
 
21
 
! Отговори
Вонящ се СУДЖУК преди 5 години
Ще ми правите през 3 месеца *** и Евро лесбийки паради.....не разбирате ли че предстои по страшното...стадото едвам оцелява от днеска за утре в изчезващата се провинция а в третополовия катун пиршество се прави Моресмо някой месец.......ОТВРАТ ОТВРАТ ОТВРАТ
53
5
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Покайте се, инак по голям ще дойде! Ама тогава ще е късно...
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас, порой, апокалипсис! За Бога, братя, спасете моловете :D