Снощи: 50 л/кв.м и 250 сигнала за наводнения в София

До тази сутрин пожарникарите са отработили 57 сигнала
19 юни 2018 11:37, Анисия Иванова
14
Снощи: 50 л/кв.м и 250 сигнала за наводнения в София

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други, информираха от МВР.

От 18.30 часа снощи до 6 часа тази сутрин пожарникарите са отработили около 57 сигнала, допълниха от вътрешното ведомство. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

Още по темата

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м.

От Столичната община съобщиха, че 8 екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" заедно с екипите на столичната пожарна са работили през изминалата нощ по сигнали за завирени пътни участъци и подлези, както и на сигнали за съборени от бурята дървета в районите Витоша и Лозенец.

Проверено е състоянието на всички по-критични места в града. Няма поражение по транспортната инфраструктура. Дежурни служители от дирекция "Околна среда" и от районните администрации следят денонощно нивата на язовирите и критичните места на реките.

Към момента реките, през територията на София понижават нивата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат контролирано. Градският транспорт се движи нормално.

През деня ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците главно в планинските райони от наноси, допълниха от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снощи 50 литра, утре вечер - 100.Амин.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 10 ХАХАА БЕ, ТО И *** НЯМАШЕ ТОГАВА, ПЪК СЕГА ХАХОВЦИ ВСЯКАКВИ И ВСИЧКИТЕ ГЕРБАРИ.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъжда беше доста. От 2001 година живея в блок на Чехов, и вчера за първи път в подземния гараж и мазетата имаше 40см вода. Не омаловажвайте валежите само и само да оправдаете омразта си към Боко.
10
12
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
ами логично е по времето на БКП метро нямаше , как да се наводни...нямаше и канализации, как да се запушат..
9
4
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Интересно че се наводняяат само новите кръстовища и метростанции, строени при герб по евроатлантически стандарти.... Да се махаме от тоя ес че ше ни удавят от простотия и кражби
8
3
 
23
 
! Отговори
Moghul преди 5 години
Правят ни на ***. Валя 20 мин, а те го изкарват бедствие. Ако вали като в Холандия и Германия по три дни, какво правите? Ще се издавим. Ами добре, че пак природата се смилява на нас. Жал й е. За каква канализация и отводнителна система говорим, при която при 15 минутен дъжд стават езера? Просто некадърно се прави всичко. В Германия вали три дни и улиците са мокри, а не потънали!
7
1
 
7
 
! Отговори
отбан преди 5 години
До довечера,ще стигнеме стотарката!:-) :-) ;-)
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше толкова много вода драматизират защото животът им е скучен.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, що не кажете направо че вчера за 23 минути са се изляли по 200 литра на квадратен метър.Така ще звучите по-убедително и Фандъкова ще е по-спокойна.
4
2
 
18
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Валежите бяха между 20 и 30 литра, ясно е, че цифрите се завишават, та Компирка да има извинение за некадърността си!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако беше валяло цял час ?Ами ако беше валяло два часа ?Ами ако беше валяло пет часа ?Ко праим тогава, госпожо Кмет ?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ПРОТЕЧЕ ВСИЧКО, СТРОЕНО В СТАБИЛНИТЕ БИБИВИ ГОДИНИ. ВЪВ ВСЯКА ЕМИСИЯ НОВИНИ, КОЛИЧЕСТВОТО ДЪЖД СЕ УВЕЛИЧАВА С ОТ 10 ДО 30 Л. НА КВ.М. ВЕЧЕ ОСТАВКА НА Ф. НЕ МЕ УСТРОЙВА, ИСКАМ НЕЩО ХАРД
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните герберастки лъжи. Валежите вчера бяха максимум до 13 л на квадратен метър.Но във всяка следваща емисия НОВИНИ се увеличаваха с по десетина и така до 50 л.Апропо 50 л също не са много. В Лондон редовно валят около 80-120 л и няма такива наводнения.Проблемът идва от непочистените шахти.Фандъкова да отговори КОЙ отговаря за почисването им, а не да се крие като мишка.