Казусът трамвай №6: Нерешен проблем от 8 години

Хората искат линия от "Петте кьошета" до НДК
Обновена: 21 юни 2018 09:26 | 21 юни 2018 08:50, Петя Славова
19

Колективен иск срещу Столичната община са подали живеещите в района на бул. "Скобелев" в София. Причината е временното преместване на трамвайното трасе от "Петте кьошета" до НДК от страната на жилищните сгради, извършено преди 8 години. Линиите трябваше да бъдат върнати на място още преди 5 години, но това все още не е факт.
Още по темата

Според арх. Ивайло Петков определено казусът с трамвай №6 трябва да се реши бързо и ефективно.

"Нужно е да се реши дали по участъка да се движи тролей, трамвай или друг транспорт. Тролейното решение има две положителни страни - има връзка с метро и трасето му може да се удължи колкото поискаме. С трамвая това не може да се случи", уточни архитектът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трасето на сегашната линия на трамвая не е достатъчна да изпълнява своите функции.

Борис Бонев от "Спаси София" е точно на противоположното мнение - "трасето на трамвай №6 трябва задължително да бъде запазено и да функционира".

"Не мисля, че ще бъде адекватна промяната ако трамваят се замени с тролей. Трамваят си е с обособено трасе и се движи бързо. Тролеят ще попада в задръствания и ще е доста бавен. Освен това не се губи връзката между Южния парк и центъра на София", обясни Бонев.

Той отбеляза, че хората от общината вместо да служат на хората, правят точно обратното и цели 8 години не се взема решение по проблема.

"Столичната община иска да има тролейбус, защото така ще се създадат нови връзки на жителите на кв. "Манастирски ливади" с центъра. Ако тази връзка е толкова важна, защо не я пуснат в момента. Те са си наумили, че това трасето на трамвай №6 трябва да изчезне", добави още Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
ха ха ха немога дори да си го представя :)
13
2
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До pepe Анонимно индивидче,вземи да си вземаш хапчетата редовно,че глупости пишеш!Този трамвай е необходим,живея в района от 45 години.Работя по центъра и усещам липсата му всеки ден.А и не му е мястото под прозорците на хората по бул.Скобелев.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не се оплачете на мутрата бе?Нали точно той ходи и убеждава живущите и лично им обеща, че ще е за малко?
11
1
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
До Спаси София3000 лв за кошче? Нима. Доказателства бихте ли могъл да предоставите?
10
1
 
12
 
! Отговори
бай х преди 5 години
тие ги мръзи да одат , от НДК до 5-те кюшета са точно 400 метра
9
4
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Уважаеми Платени Клакьори,Не коментирайте толкова сбито, защото става много очевидна организацията Ви.Изчаквайте поне по 1-2 други мнения, така много очевидно става, че сте платени.С... абе без Уважение :)
8
8
 
10
 
! Отговори
pepe преди 5 години
Пълна простотия е да се върне този трамвай. Той наистина повече пречеше. Ако са организирали тролейбус по Арсеналски ще е в пъти по добре. Ако пуснат трама, вероятно същите ще протестират, че е шумно и прашно.
7
6
 
14
 
! Отговори
Спаси София преди 5 години
СПаси София са група, които тролят на заплата към общината. Едноименната им фондация получи подарък от СО за ремонт на парка Камбаните при единична цена от 3000 лева за едно пребоядисано кошче. Очевидно е защо ги пробутват по всички медии като на всяка манджа мерудии
6
11
 
18
 
! Отговори
хаха преди 5 години
На тези охлюви от Спаси София до кога ще им се отделя такова внимание.5 човека на по 35 години без деца и семейства. Те тръгнали да спасяват хората.
5
13
 
8
 
! Отговори
а преди 5 години
До 5Какво го питаш Бонев е същия като меката китка Борисов и всички от Спаси СофияДайте им прайдове и да се разхождат по паветата.Търсят си внимание джендърчетата.От както съществуват града ни върви само на зле
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората искат линия от "Петте кьошета" до НДК" - А хората могат ли да си вдигнат задниците и да повървят 200 метра? "Освен това не се губи връзката между Южния парк и центъра на София", обясни Бонев." - Алоо, Бонев, трамвай 1 какво е, според теб?! Даже стига по-близо до Южния парк - спира на по-малко от 100м от входа и не заобикаля като 6-цата.Уж софиянци, а не си знаят линиите дори..
3
13
 
12
 
! Отговори
смях преди 5 години
Тези от Спаси София са една шепа , които ходят на всякакви сбирки събирания и подобни.Вместо да работят са решили , че с протести могат да си изкарват добри пари.Едни и същи са и шепата зелени и от протестна мрежа и от Спаси София.Смешковци
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКАКЪВ ТРАМВАЙ!Сега поне малко се нормализира движението по Черни Връх и кръстовището на България с Евлоги Георгиев, ако върнат ония консерви пак ще стане ад.Спирката на метрото Европейски Съюз е достатъчно близо за всички. Да си мръднат дебелите ...зове от бившето обръщало до там е 100 метра.
1
4
 
16
 
! Отговори
Цеко преди 5 години
Как да го върнат като са шитнали обръщалото на наш'те хора