Кошмарен трафик в "Божурище": Жителите на протест!

Хора пресичат с вдигнати ръце, за да не ги блъснат
21 юни 2018 10:15, Петя Славова
8

"Не можем да спим! Трафикът вече не може да се търпи. Инфраструктурата не може да поеме този трафик към Индустриални зони. Искаме незабавно да бъде изградено това продължение на бул. "Царица Йоана" от Околовръстното към Индустриални зони директно. До момента нито една институция не се ангажира с изграждането на това трасе", обясни представител на гражданското недоволство.

"Денят започва много рано, още към 3 часа, когато и ТИР-овете започват да минават. Тресенето на къщите е невероятно. Трафикът е много интензивен, много шумен", каза протестираща пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Жителите не се задоволяват с аргумента, че с разширяването на индустриалната зона ще се открият много нови работни места. Те подчертаха, че никога не са имали липса на работни места. Радваме се на Индустриални зони, но много ни пречат, коментира жена от протестиращите.

Някои от хората се притесняват за децата и внуците си. Самите те пресичат с вдигнати ръце, за да не бъдат ударени от автомобилите, а къщите им треперят заради тежкия трафик.

Представител на "Национална компания индустриални зони" посочи в ефира на "България сутрин", че проблемът е общ. Работи се по въпроса, ангажирани са архитекти и пътни инженери, като вече са изготвени два проекта, стана ясно от думите му. На 28 юни ще се проведе среща, на която пред гражданите ще бъдат изложени двата идейни проекта.

Кметът на район "Връбница" не се ангажира с мнение дали има временно решение на проблема и посочи, че е обсъждано алтеранативно трасе през Калотина. А хората са решени на продължителни протести, ако няма конкретно решение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Люлин 1 преди 5 години
Юрданка като даскалица знае какво е да преписваш (тук и подсказвам).......или не, да ползваме терминът Парадигма който не и е известен. Аз с трамвай съм се придвижвал Между населени места в Белгия, Холандия, Германия
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щели да се отворят нови работни места ... Че аз имам работа, ама не мога да сп, бе ей !Какви са тея глупсоти ?
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре, да се огледат, наляво-надясно, дали идва кола, вместо да си вдигат ръцете!
2
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тези пътища на идеен проект ще чакат финансиране 10 години...
1
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
инвестиции и работни места на единия полюс на другия кьщите се тресат отвибрациите на тировете а люлин трябва да обери този трафик ами ние с тези45 годишни панелки ще можем ли да издьржим на движението по мария луизакато се прибавят и небостьргачите остава само един крематориум да ни построите