Разходката излиза скъпо! Родители срещу търговците в парка

Недоволството им е заради атракционите в парк "Заимов"
22 юни 2018 14:55, Петя Славова
62

Родители недоволстват от търговците в парковете, които превръщат разходката им с децата в скъпо удоволствие. Като пример е даден столичния парк "Заимов", който е населен от всякакви търговци на хранителни изкушения и атракциони.

Според кмета на "Оборище" Васил Цолов първо трябва да се дефинират парковете - дали са места за отдих и почивка или лунапаркове.

"Родителите никога не знаят какъв ще е бюджета, който ще похарчат или надхвърлят, отивайки в парка. Парк "Заимов" трябва да бъде място за отдих и почивка, където да има ограничения за атракционите или т. нар. "подвижни търговски обекти", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той обърна внимание на случаите, в които търговците "наивно" предлагат на минаващите родители с деца непроверени стоки като захарен памук, балони, пуканки, печени ябълки и др. на места където нямат право да бъдат.

Кметът на "Оборище" обясни, че през деня общинските служители проверяват, но търговците са активни след работното време на общината.

Според Цолов, нарушителите се санкционират, но глобата не е достатъчна, за да да ги спре. Той допълни, че стоките, които се предлагат са със съмнително качество и произход.

"Парк "Заимов" е собственост на Столичната община. В схемата му е дефинирано къде какви обекти трябва да се разположат.

"Фирмите са участвали в конкурси. Тепърва предстои да бъде избран изпълнител, очакваме новия парк да заработи от догодина", каза още кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
2
 
! Отговори
Тошибиян преди 5 години
Ко цирикате бе клошариииииии немате 2 евро за балончеее се едно парите на турци ги давате а не на сънародник които ще ги похарчи за своето семеиство иначе само вие искате пари да земате другите да работят за стотинки ли ? Като немате пари е там на негован ше ходите на пясъчната кариера хахахах там търговци нема
57
9
 
3
 
! Отговори
Убил маикя си с кол преди 5 години
Аи стига е тъпчат *** с пръжки от село обаче захарния памук и другите неща видиш ли били с неясен произход хахаха ама нали памука пред тебе се приготвя хахах *** народ
56
15
 
3
 
! Отговори
maca преди 5 години
Че е нагло, нагло е... Ама нямат 5-10 лева за излизане, а са създали дете да "отглеждат"?!!!! До кога простия ганьовец ще лежи на тая, че детето може и на хляб и вода, и че пари отглеждане на дете не трябвали и "не били най-важни?!!" ?! хаха..
55
2
 
1
 
! Отговори
Rambaldievskievichus преди 5 години
Ти й плащаш точно за да е на работа от 8 до 17 ч. бе, Аз, а не за 24 часа. Това не е "Бърза помощ", полиция, пожарна...
54
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Какво означава "след работно време". Плащаме на администрацията да върши работа. Има проблем, тя трябва да го реши. Тя не и назначена да взема заплата от 08 до 17, а да се грижи за спокойствието на хората. Ако не може, да си ходи.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pon4o от Обеля - ти излизал ли си извън Кюстендил и София някога? На Мариахилфер във Виена видял ли си незаконни търговци със захарни изделия и прокиснала царевица? Говоренето с разбиране идва малко по-късно при децата, а явно и при някои възрастни. Хайде със здраве
52
11
 
13
 
! Отговори
pan4o преди 5 години
До НикойАма ти наистина ли си мислиш, че си единствената с деца в този свят?! И само твоите мрънкат и се тръшкат?! От теб се изисква, като родител (след като си пожелала да станеш родител), да възпиташ децата си, както ти намираш за добре. Защо очакваш Общината да мисли като теб, че близалките са вредни и някой трябва да научи ТВОИТЕ деца на това, докато ти си пушиш цигарата?
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината понеже няма какво да направи, данъци събрала ли е за продажбите? Тротоарно право? Такса за сергийките? А РЗИ гледа ли сроковете на захарните изделия и царевицата в чашка? Нямало кой какво да направи - а заплата има кой да взима, нали? Палячовци
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само Заимов. Витошка, НДК, пред Народния - балони по 5лв и наглите им търговци, които са с колело или количка и се паркират в детските площадки - да, вътре в тях, а на някъде по алеите. Сапунени балончета - 4лв, евтиния Как се обяснява според вас на 2-годишно колко плодове струват 5 лева? Абсолютни рекетьори и всички без изключение работят на черно! Бабитес магданозче по пазарите ги гонят, а в сърцето на София бизнеса цъфти
49
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че аз,ако не мога да пръсна 50-тина кинта при разходка с детето си,за какво съм излязъл навън? И без това се скъсвам от бачкане,за семейството и децата не остава,кой знае колко много време,сега да се стискам като дърт *** ли?Който го е страх от мечки,да не ходи в гората! Тия агенти там дето продават и те къщи хранят и забележете,за тях няма делник,няма празник!
48
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ревете бе! Възпитайте деца та си да не искат по много и от всичко! Пък ако ви е скъпо,ходете си на село-там атракциони нямя!
47
16
 
11
 
! Отговори
Родител преди 5 години
И Аз мисля че трябва да ги разкарат от там... който иска да Плюска в Парка да си Носи... много е трудно за един родител да отказва нещо на детето си... и Не е ужасна дума и детето небива да я чува... жалко е че повечето тук има друго мислене... Ограничавайки търговците няма да има и предпоставки за думата НЕ
46
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзБре, от една захаросана ябълка ще се превърне в лоена топка! Вече сте досадни с тия ваши превземки. На вас всичко и всеки ви пречи. Целият свят ви пречи.
45
1
 
40
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"Кметът на "Оборище" обясни, че през деня общинските служители проверяват, но търговците са активни след работното време на общината." Само на мен ли това ми се струва смешно? Или тъжно?
44
12
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До :)Когато всичките му приятелчета се превърнат в лоени топки от плюскане, тогава те ще се чувстват кофти, а той пак ще гледа от страни, но този път ще гледа сейра им.
43
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите, които имат финансови затруднения и не могат да задоволяват исканията на децата си, да се обърнат към работодателите си, които им плащат ниски заплати. Не е виновна общината, не са виновни търговците.
42
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно да си опазят децата от вредните храни и навици, които се рекламират, поощряват и продават на всеки ъгъл ? Ти го възпитаваш, обаче като отиде в парка и около него всички плюскат пица, всякакви сладки бо.клу.ци, газирани напити и т.н., които търговеца навира съвсем умишлено в лицето на детето ? Е как да обясниш на едно малко същество, че тези неща са вредни, а всъщност са така широко разпространени ? Това трябва да са места за отдих и почивка, а не плюскане и свин.щина !
41
19
 
18
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Еми да не излизат тогава. Не са виновни търговците, че родителите нямат покупателна способност. Защо не излезнат да протестират срещу ниските доходи ? Умеем да се хващаме за малкото и да не гледаме в мащаб. Нали българинът беше умен, в всеки ден се убеждавам, че сме много про.ст народ!
40
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като нямате поне петдесет лева за парка, не излизайте. Стойте си в панелките, варете компоти и лютеница, и гледайте злобно и завистливо, докато си възпитавате децата по правилен за вас, но непонятен за другите начин. А Най-добре ще е да си намерите добре платена работа,поне да стигнете тези за които петдесет лева в парка не са проблем.
39
9
 
23
 
! Отговори
хм... преди 5 години
Парк и лунапарк са 2 различни неща.В парка,ако не можеш да се разминеш от сергии е грешка,там е място за почивка и релакс,а не за пазар на дрънкулки.Да има неща за хапване е добре,но за боклучави храни-не.Но парк или лунапарк да е място за изкарване на пари с цената на всичко си е направо безобразие.Знам как се възпитават децата в къщи,но на улицата,там където дебне арогантност и безхаберие не ме поучавайте че видите ли детето ми не е възпитано правилно,а общините да сложат ред в поне едно нещо!