София: Перфораторите в историята, до 2 г. тикет система

Над 73,2 млн. лeва ще струва нейното изграждане
21 юли 2018 09:01, Анисия Иванова
36
София: Перфораторите в историята, до 2 г. тикет система
Архив: БУлфото

Над 73,2 млн. лв. ще струва изграждането на тикет система за столичния градски транспорт. Това стана ясно, след като комисията, която оценяваше 10-те кандидати, класира в петък на първо място българо-турският консорциум "Си Ен Ес- София Тикетинг Систем".

Той е предложил най-ниска цена сред кандидатите за изграждане на тикет системата, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

В консорциума влизат фирмите “Компютърнет Сървисиз”, “Асис Електроник Ве Билишим Системлери”, “Аноним Ширкети” и “Тикси”. Подизпълнител ще е “Макстел”.

Тикет системата трябва да е готова до 24 месеца. Предвижда се монтиране на 15 000 устройства в над 1350 превозни средства на градския транспорт, включително и метрото. Във всички превозни средства ще има и видеонаблюдение.

С тикет системата софиянци ще могат да пътуват в градския транспорт с един превозен документ, а не както сега да има отделни билети за метрото.

Освен това билетите и картите ще може да се зареждат от всички видове мобилни устройства, а перфораторите ще се премахнат, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Смешковци преди 5 години
Това го чета поне от шест години. И още си дупчиме билети......Не вярвам някога да се случи. Поръчките които изпълняваме за направа на перфоратори (компосьори) не свършват.
32
1
 
4
 
! Отговори
Уан уей тикет преди 5 години
Ох, котьоооо. Усещам как от комисията, дето е избрала турския консорциум, скоро ще карат хубави и мощни ЕКО джипове :)
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато новата тикет система, която трябва да бори гратисчиите, струва повече на държавата от въпросните гратисчии...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми и по-добре, а не да ходя по гишета за билети, а те лелките да са в почивка или да няма пункт откъде да си взема билет, аре стегнете се вече
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предвижда се монтиране на 15000 устройства в над 1350 превозни средства на градския транспорт, включително и метрото. Някой да е виждал ткива устройства в европейско метро? В Лондон се маркира влизане в метростанция и излизане от друга като се отчита пропътувано разстояние. Като се изключат влакчетата - вагоните, Броят на останалите - автобуси, тролейбуси и трамваи е доста по малко от 1350. Но дори и за тази цифра 1350 се получава по 11 устройства в едно МПС. Е аферим! Прокуратура има ли?
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ТИКЕТЪТ СИГУРНО ЩЕ СТАНЕ 2 ЛЕВА.
27
2
 
6
 
! Отговори
Банго Васил преди 5 години
Бате, дали шми е тикет, дали шми е микет, аз пА ше си джиткам гратис. Така ми казаха от БХК и Евророма- редно било, полагало ми се. Ми, хуу, нема да инги се дърпам!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТИКЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ 2 ЛЕВА
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо, ако ми излизат сметките правилно, едно устройство ще струва 4 880 лева. И това била най-евтината оферта. А най-скъпата колкото един апартамент ли ще струва? Я вземете сложете по един 48 инчов телевизор във всяко превозно средство, май ще е по-добре
24
2
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не става ясно какво означава хубавата българска дума "тикет". Това на турски ли е?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София още не се е освободила от тежкото си комунистическо минало на перфоратори в транспорта. 30 години живеят, все едно още Тодор Живков е на власт. Сега се казва по друг начин. А уж в София са най-големите демократи и антикомунисти.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо западни компании не идват вече да работят в България? Какво става с инвестиционния климат?
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пладнешки обир - пред очите на всички. Хора, спиме ли ? Какво чакаме още? Метлата трябва да играе тук.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната Бойкова КРАЖБА!!!Този се ненаяде..........и ненакраде
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аноним ШиркетиТова ще да е някоя професионална фирма...
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
73,2 милиона лева, това са 200548 карти за една година за всички линии. Проблемът е, че хората, на които тези карти вършат работа, едва ли са повече от 50000 човека.
17
2
 
13
 
! Отговори
men преди 5 години
народни цени. в естония цялата държава елктронна за по малко. евала *** ага ефенди. че има лапачка
16
1
 
18
 
! Отговори
Аааа,не преди 5 години
Абсолютни лъжи! Защо лъжете? Знае ли журналистта,писал тази статия, че ако това се случи НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ? Знаете ли пачатницата на ГРОБ? Освен бюлетини печата и билетчета? Защо никога няма да имаме електронно правителство? Защо никога няма да имаме машинно гласуване? А,интернет? Кога? Проблема не е само в България. Гласовете на хората се фалшифицират,подменят и купуват. Същото е и с билета(ФЪНДЪКА)!!!
15
2
 
15
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Ще се позова на припева на една класика :"За кой ли път , за кой ли път....." Всяка година ни залъгват с едно и също - щели да направят окончателния ремонт на Цариградско , щели да подредят жълтите павета за последен път, щели са пратят в историята перфораторите.единственото обещание което изпълняват е че Бойко пак ще спечели изборите
14
3
 
26
 
! Отговори
11 преди 5 години
Какво крадене ще падне щом е над 70 млн...... да кажем че имат 10 000 превозни средства по 1000 лв на устройство = 10 млн лева .... останалото е софтуер който каквото и да правим няма да е повече от 20 - 30 млн..... баси лакомите.....