Сигнали от столицата: Зарязани ремонти, тесни тротоари, опасни шахти...

Граждани сигнализираха за нередности чрез платформата Helpbook
16 авг 2018 14:15,
14
Сигнали от столицата: Зарязани ремонти, тесни тротоари, опасни шахти...
Снимка: Helpbook

През последните дни граждани сигнализират за нередности в столицата чрез платформата HelpBook.info.

Първият сигнал е насочен към Район "Слатина", по повод недовършени работни дейности в кв. Редута, ул. Петър Богдан 9. Пътната настилка е паваж, който вече 1 седмица седи разположен на тротоара пред гаражите на прилежащите къщи. По този начин хем се затруднява използването на гаражите, хем блокира движението по съответния тротоар.

Недовършен или забравен ремонт тече и в Район "Люлин". "Вече 3-та, 4-та седмица не е довършен ремонт на шахта на улицата пред вх. Г на бл. 512 в Люлин 5. Колчето още си седи там. Горе долу толкова мина и от ремонт на кръстовище на края на ул. Мичман Димитър Светогорски - до магазин Била. Има поставен чакъл или каквото се нарича, но не е асфалтирано. Цяла седмица времето е топло, а не както преди това - дъждовно, и няма причина да не се оправят нещата", пише недоволният гражданин.

Потребител сигнализира и за проблем насочен към Район "Красно село". "В подлеза на бул. България и бул. Гоце Делчев, от страната на кв. Стрелбище има растителност, която прикрива наличието на огромно количество боклук. До скоро имаше силна миризма и на мърша, но вече мирише силно само на тоалетна. Причината са клошарите, които се събират там, за да пият", обяснява потребител.

Повторен сигнал е отправен към Район "Витоша" като потребителят не е удолетворен от получения отговор на предходния сигнал по същия казус. Проблемът е в силно стеснен участък на тротоара, намиращ се на пл. Знаме на мира.

Потребителят пита: "означава ли, че тротоарът ще остане така и пешеходците ще трябва да продължат да преминават по пътното платно в този участък? И това на място с ограничена видимост за шофьори и пешеходци!"

Пешеходците са изключително затруднени при разминаване, особено ако се случи да са с детски колички. Опасенията са за предпоставка на инциденти от всякакъв характер.

За пореден път се сигнализира за опасна шахта в района на Студентски град. Този път проблемът е на бул. Симеоновско шосе 87 – 89. На самия тротоар има откъртен капак на шахта, която е дълбока около 60 см, отворът също е около 60 на 60 см. В нея минават кабели и е опасна за пешеходците. Едно невнимание може да доведе най-малко до счупване на крайници.

В същия район в жк. Малинова долина, точно пред бл.27, по пътя минават камиони и самосвали от близките строежи. Улицата е изключително разбита и прашна, а машините вдигат невероятен прах при преминаване.

"Наблизо има и детска площадка с много бебета. Преасфалтирането е скъпо начинание, но насипването на някакъв чакъл би могло малко от малко да ни спаси или да се пръска с вода?", предлага гражданин.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, Аз съм тъпака, който незнае как да подава жалба и заради това имам отговор от подписан от кмета главният инженер и главният експерт към КС,ИИБЕ. Тъ, чиновнико,отговора е, че не съм прав и имат снимка как е отремонтирано, и да ремонтирано е но два дена след сигнала, който е на 13ти а те софийска вода има разрешение от 7 до 12 август. Ако бях аз щяха да ме глобят жестоко и с право, но за софийска вода експресно правят ремонта и ми отговарят, че не е вярно и ми пращат снимки... Що?
12
0
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До АнонименТи явно всеки ден си на седянка с кметовете на Виена, Лондон и Париж, щом си толкова навътре в материята. Между другото от вас, обикновените хора се научихме на мъpлячество и безхаберие. И вие така си вършите вашата работа, затова нямате морално право да мрънкате, когато някой друг работи по същия начин, по който вие работите.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникКак пък ведннъж не съм чул кмета на Виена, Лондон, Париж...да обвиняват собствените си граждани за техните проблеми.Нещо да кажеш по въпроса? Или пак...ние гражданите сме виновни?Как пък нямате срам и да се пените по форумите и да придавате важности.
10
0
 
3
 
! Отговори
Do 9 преди 5 години
До ЧиновникАбе, чиновник...явно, колкото и да се обяснява, пак не разбираш за какво говорим.Ние така и чакаме с години да се оправят 5 дупки...въпросът е, че веднъж като сте решили да ги оправите, поне го направете като хората. Запълнете, ремонтирайте, изчистете си и ги оставете като нормални хора, за ползване.А, не да оставите след вас кочини!И да не отваряме темата как навсякъде в Европа улиците са по учебник, а само тук, не.И не ни излизайте с номера за липсата на пари. СО има пари.
9
6
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До До 5Общината много добре знае къде и какво трябва да се прави. Проблема идва от безобразната наглост на простолюдието, които вкупом искате да стане най- напред при вас, а другите да чакат. А и ако започне ремонт, пак мрънкате, защото ви било прашно и шумно. Нямате угодия.
8
1
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Абе, чиновник..спукахме се от сигнали в Редута, за същите тези улици.Дойдоха най-накрая да ги оправят и оставих апо-голяма мизерия, отколкото беше реди.Всички сигнали са с данни на този, който подава жалбата.То пък, как м оже да гледате черното и да му казвате, съвсем спокойно, че е БЯЛО??
7
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
при асфалтирането на част от площад до тьрг верига тмаркет в люлин 2 сациментирали и капака на отводнителната шахта
6
4
 
16
 
! Отговори
запознат преди 5 години
До ЧиновникСигналите не са анонимни- подателят се идентифицира с име, телефон, мейл
5
25
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Тези анонимни сигнали, нали се сещате къде да си ги турите. Има си установен ред за подаване на сигнали, но простолюдието явно не го знаете, понеже ви мързи да гледате.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж щеше да им полиция която 24/7 да глобява хората който замърсяват какво стана.
3
9
 
30
 
! Отговори
Еврогейският съюз в преди 5 години
За едно нещо бяха прави от Еврогейския съюз, че София е най-лошият град за живеене в цяла Европа.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите дотук са доказателство за умствена изостаналост на коментиращите. Това се харесва на ***.
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава е превърната в ко чи наа тлъстата банкянска сви ня със запренатите ръкавине спира да се прави на ударенАма номерата му вече не вървятОСТАВКА, наглецо крадлив !