Контрольори срещу гратисчиите: Всекидневие ли е агресията?

Пореден скандал в столичния градския транспорт
21 сеп 2018 20:15, Петя Славова
38

Пореден случай на агресия в градския транспорт в столицата. От видео, качено в социалните мрежи, се вижда как мъж не желае да се подчини на полицейско разпореждане, а след това обвинява служителите на реда в насилие.

Случката се разиграва на трамвайна спирка в столичния квартал "Люлин". Една от контрольорките слязла с нередовен пътник и се отправила към полицаите за съдействие.

Возилият се без валидна карта за градския транспорт отказал проверка, опитал се да избяга, а полицаите му обяснили, че ще му сложат белезници, защото не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Още по темата

Според Борислав Симов - главен инспектор в ЦГМ, тази година случаите на агресия срещу контрольорите са равнително по-малко, но все пак ги има.

"Работата на контрольора не е много съблазнителна, но все пак хората се задържат повече време. София е разделена на 38 маршрута. Не може на всеки маршрут да се осигури полицейски патрул. Най-често осигуряваме охрана на местата с най-много гратисчии", обясни още Симов пред Bulgaria ON AIR.

Петър Ройдев - един от контрольорите, станал жертва на насилие, вече 17 години работи в системата на ЦГМ.

"Много често има нередовни пътници, които не се подчиняват. Когато има полиция, имаме защита, но когато я няма, пътниците не ги интересува", обясни той.

Нередовният пътник, които е бил задържан в 9 РУ, е глобен за неподчинение и е бил освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
А защо няма кондуктори, както е в Бургас например?По този начин събираемостта ще се вдигне поне двойно. Заплатата на кондуктора ще се оправдае.
32
2
 
11
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Трябва да се промени нещо. По-солени глоби и ефективно събиране. Елате в 111 там 80% смърдящи *** и всички гратисчии. Проверка се прави веднъж годишно с полиция.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Неползващ АДски т-т"А бе, какво е това БГ? Моля, необразовани индивиди да не пишат!"---Ами, това е нещо като USA, UK, EU, ... Илитератите не са само сред коментиращите, водещи са "новинарите", които имат възможност да налагат "иновации" в БЕЛ (!?) (Български език и литература). Трагедията е пълна. Пишат БАЛГАРИЯ ( с "а") ...
30
1
 
18
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
днес ме провериха в метрото 3 пъти. редовните клиенти на метрополитен са 99%. а в 11, 60, 72 и 102, кога, или се нарушава рахатът на хъхрещите със смартфоните и биричката. правова държава ли, върховенство на закона ли. боко, международнико и пътищарино-магистралчико, кога ще изгрухтиш нещо по темата.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нередовният пътник, които е бил задържан в 9 РУ, е глобен за неподчинение и е бил освободен."---Това, или не е вярно (*** да плати глоба!?), или искат да кажат, че е българин.А, иначе си е новина, та дрънка. Много рядко се случва някой ромчанин да пътува гратис. Особено по Люлинските маршрути. :) Доста фира дава сайтът...
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не съм видяла Контрольор да контролира кЪаафявите , ромуовиете ,Алфа Ромм-етата тях някога проверка никога не им правят и се возят на тумпи от по 20
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То затова няма патрулиращи пеша полицай из кварталите, впрегнали са го да обикалят с контрольорите. Рай за бандитите!
26
9
 
3
 
! Отговори
Гратисчия преди 5 години
Послепис: Не само не е печелившо за ГЕРБ и БСП, ами и няма как да стане, защото това са остарели ***, които са спрели да мислят иновативно.Те мислят само за уиски, пури, коли, ковpи.
25
6
 
5
 
! Отговори
Неползващ АДски т-т преди 5 години
До 16А бе, какво е това БГ?Моля, необразовани индивиди да не пишат! Достатъчна ни е чалгата и постотията в реалният свят, нека поне във виртуалния да я заличим!
24
2
 
16
 
! Отговори
Гратисчия преди 5 години
До До кмета на СофияТи ненормален ли си бе ***. Едно че няма как да стане, защото целия ресурс на МВР се КРАДЕ от ГЕРБ, второ че сегашната система работи перфектно за ГЕРБ.Най-правилното решение в случая е да се модернизира транспорта и като цяло градоустройството по западен модел - например да вземем акъл от Дания или Швеция.Обаче това, вече не е печелившо за партия ГЕРБ, защото хората ще станат по-грамотни и ще почнат да си търсят правата. Тогава крадците от ГЕРБ и БСП падат от власт.
23
0
 
13
 
! Отговори
Неползващ АДски т-т преди 5 години
=======================Влиза някакъв в автобуса и вика:- Горе ръцете всички! Това е обир!Един студент се обажда:- Еей, *** да ***, изкара ми акъла. Помислих, че си контрольор.=======================
22
6
 
12
 
! Отговори
До кмета на София преди 5 години
Направете транспортна полиция, която да има за цел проверка на транспортните документи на пътниците, да може да задържа, да използва сила, да контролира движението по пътищата там, където градския транспорт е затруднен, поради това, че някой е решил да спре или паркира на спирка, на тротоар, на платното. Т.е. с всичко, което КАТ не прави.За да има ред, трябват ограничения и сила. Иначе не става.
21
3
 
15
 
! Отговори
Гратисчия преди 5 години
Събирачите на дългове взимат парите на бедния българин и ги дават в СКГТ, след което с обръчи от общински поръчки, тези пари се усвояват от кметствата и след това от Столична Община, която се контролира от партия ГЕРБ. Заграбените пари, които са с от порядъка на 1-3 милиона биват завъртани още веднъж през перфектна пералня, след което се озовават в частни ръце. Част от парите са смесени с други КРАДЕНИ пари от различни държавни сектори и биват наливани в централите на партия ГЕРБ и Бойко.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОнтролите са много смели срещу беззащитни, а срещуистински мъжаги навеждат глава в готовност да коленичат! Мишкари, служители на едно престъпно дружество в лицето на ЦГМ!
19
0
 
28
 
! Отговори
? преди 5 години
А мо/равите ги подминават, нали? Точно Люлин бъка от брат'чеди, които никой не смее да проверява.
18
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре стига с тия котрольори за тях само българите са гратисчии. Лично аз пътувам с карта, но един път кипнах когато за пореден път се направиха на луди и подминаха ***.те и се затичаха направо при мен. Тогава им казах, че ще им покажа картата си когато първо ги проверят и тях, а те се направиха на разсеяни и ми отговориха, че са проверили всички преди мен което си беше абсолютна лъжа.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тои тоя с дивана не му е за сефте уж акъл тои спи на дивана предлагам да му направя дарение на сиромаха къща в германия къща в софия къща на морето 10 коли милия за оплакване е то е от дъщерята на следство архитект на града такива планове е правила че още виждаме комплекси басеини и тем подобни само да попитам басеина на башбунар кои закри на времето нали бе проект комплекс повече запроекти не искам да говоря скаран съм
16
2
 
15
 
! Отговори
Гратисчия преди 5 години
Контрольор циври след бой и това е новина?Днеса, мислех че сте сериозна медия... Грешал съм
15
4
 
16
 
! Отговори
Гратисчия преди 5 години
Тоя кво мрънка? Ще му резна един шамар. Аман от контрольорчета.
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре контрольорите да не се прават на тенджери, а като видят тъмнозелeни да спрат да си обръщат главите и да ги глобяват! Виждал съм, как скачат на ученик, а преди това подминаха тъмнозeлените, все едно ги няма! Разбира се вдигнах им як скандал, а те ми казаха: е нали ги знаеш тия.... Тогава настоях да оставят ученика, а тия тиняци извикаха полицаи. Тогава не издържах и взех момчето с мен и го заведох до тях. Това се случи в 111 в Люлин, пролетта.