"Хамър", бронирани машини - военната ни техника на празника

Оборудването ни бе показано пред Министерството на отбраната
Обновена: 22 сеп 2018 16:03 | 22 сеп 2018 14:08, Петя Славова
41

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Отбелязваме110 години от обявяването на независимостта на България. По този повод на 22 септември в седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В София от 9.00 часа до 12. 00 часа пред парадния вход на Министерство на отбраната всички гости на празника разгледаха основни образци военна техника на Въоръжените сили – бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиан" и "Пустинна котка".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Дали не можеше да се спомене повече за самото обединението, за хората и събитията около него, вместо да се излага и дискутира военна-техника на НАТО...??! Управници и нация до голяма степен лишени от нац. самочувствие и усет за собствената си история ...! Поробена нация, колониална страна !
24
3
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
До Атакист--30;Уазката Газката ,джугана и др. всички са КОПИРАНИ от американската техника дадена от САЩ на СССР през ВСВ по линия на Ленд Лиза.Един руски офицер казва;Когато ги получихме се очудихме. Не бяхме виждали такава техника. Тя повищи нашата техническа култура. Сегашната пр всички случаи е мн. по-добра.Руското индиго е най-добро в света.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно са хубави машини - гледам имат големи халки ОТПРЕД за буксиране.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТоягатаЗа какво ми е пустинна котка в България бе¿???????---На мен не ми трябва, но никога няма да забравя, когато ги извадиха за пръв път! Имаше демонстрации против първото гербаджийско правителство и главен секретар на МВР беше Човекът с Особената Форма на Главата. Той беше готов да стреля по народа с картечниците на "Пустинните котки"! Добре, че се уплаши! Но това ЯСНО ПОКАЗА КОЙ Е ТОЙ! Скъпоценни сънародници, мислете, когато влезете зад пердето с бюлетина в ръка!
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам цялата техника са я събрали на паркинга пред министерството, който нормално не знам дали побира 20-тина леки коли. Велика техника, велик парад, велика армия. И велик вожд. Живеем в приказката Новите дрехи на Царя, ако си я спомняте.
20
2
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Имам среща с майор от БА. Идва с джип Мередес. Военен. Поздравявам го за техниката/ втора ръка/, а той казва:- Вози добре на шосе. За полето и гората си трябва УАЗ!
19
0
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЕЕЕЕЕЕЙ СМАЯН СЪМ; ПОЧТИ КАТО ОРЪЖИЯТА ОТ ЕДНО ВРЕМЕ В КАЗАРМАТА.ТИКВА ПОКАЖИ ПРАШКИТЕ, КОПИЯТА , МЕЧОВЕТЕ, ЛЪКОВЕТЕ - С ЕДИН ХАМЪР НЯМА КВО ДА СЕ ФУКАШ, ЩОТО ТОВА Е ДЖИП ПРИЛОЖИМ ОТ ДЪРЖАВИ ЗА КОИТО МОГАТ ДА МУ ФИНАНСИРАТ РАЗХОДА НА ГОРИВО
18
2
 
20
 
! Отговори
етх преди 5 години
ние сме колония!! каква независимост????
17
0
 
17
 
! Отговори
Военнен преди 5 години
Няма,няма,няма,такава техника в бойните формирования,това е само за пред медиите
16
2
 
16
 
! Отговори
20 и 21 преди 5 години
Господа, не важно за какво служат и въобще служат ли за нещо. Важното е, че парички са отишли в джобчето на производителя и в джобчето на комисионника. И по-време на рекламни кампании на натоФската военщина, не правете подобни констатации и не задавайте подобни въпроси. Някои ентусиазирани младежи може да си кажат, абе гледай ги тия каква неадекватна техника са купили как да съм сигурен, че ще ми заповядват адекватно.
15
1
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Да му се не види,чак в тази новина разбрах че имало експозиция на бойни машини ама то минало....пфу. Медиите ни са гола вода,тъкмо да разбера нечие събитие,то минало и най накрай го съобщават когато вече е свършило! Срам! Така става като дават по цял ден трибуна на лентяи от ДПС,ГЕРП,БКП......
14
1
 
14
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
За какво ми е пустинна котка в България бе¿???????
13
1
 
18
 
! Отговори
14ти преди 5 години
Не се засягай. Аз не смятам България за страна с капиталистическа икономика. Аз смятам България за страна с апокалиптическа икономика. Айде сега дружно и подскоци в унисон с лозунг на уста," уса, съединение, уса, съединение и т.н, и т.н.
12
0
 
10
 
! Отговори
Архангелчо, преди 5 години
мислех, че ще ме наречеш с някои имена, с които наричате русофилите, а пък ти *** ме направи. По принцип съм съгласен, но да си храненик на сорос, трябва не само да си непрокопсаник, но и завършен морален ***. С една дума изискванията са по-високи.
11
1
 
4
 
! Отговори
14 преди 5 години
Грешка. Аз съм на хранилката на манекена на "Durex", на този с нахлупената наобратно синя каска.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гледам, имаме американска техника! чужди държави ни пазят! пазара е пълен със стоки от турция, гърция и китай! внасяме месо и зеленчуци! полето ни е буренясало! отървахме се от замърсяващите природата заводи и фабрики! гледам и се чувствам горд българин!
9
0
 
6
 
! Отговори
военните преди 5 години
решилите да рекламират професията си? На новосездадения за 30 години т.нар обитател на територията трябва да се покаже нещо от типа след службата ще съм вървела сред тия срещу заплащане. За жените от типа, ще мога да правя каквото си пожелая имена на реалита за ограничени. За останалите нещо от рода виж и ние можем да убиваме като нормалните хора, долу дискриминацията,
8
1
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
искам всеки българин да скандира Янки го хоум на краварите на таз вечершният волейболен мач!Да покажем да световният агресор ,че го мразим и ненавиждаме!Свобода или смърт(за окупатора )
7
6
 
8
 
! Отговори
в преди 5 години
страните с капиталистически модел на икономиката, за служба се натискат само тия, които не могат да си намерят работа и търсят някой да ги храни. За да нямаш нормална работа в капиталистическа страна означава, че нищо, ама абсолютно нищо не можеш.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия смешни истории? Искаме си парад от танкове и големи камиони с ракети както се прави в Русия, и защо показват тия краварски бракми