Край на даренията и миенето на прозорци по улиците на София

100 лв. ще бъде глобата за улични музиканти без разрешително
26 сеп 2018 08:05, Александър Попов
50
Край на даренията и миенето на прозорци по улиците на София
Снимка: Булфото, архив

Столичните власти ще въдворяват ред на обществените места и ще забранят събирането на парични дарения по улици, булеварди и площади в София. Това предвижда проектът за нова наредба за обществения ред, която общинските съветници трябва да гласуват в четвъртък.

"Изключения се допускат само за кампании на БЧК или юридически лица, които са регистрирани в обществена полза, но след получaване на разрешение. За нарушителите санкцията е от 100 до 300 лева", каза шефът на комисията по обществен ред към СОС Иван Илиев пред "24 часа", който е и вносител на наредбата.

С наредбата ще се забранят и шумните домашни ремонти в часовете от 22:00 до 8:00 и от 14:00 до 16:00 в работни и почивни дни. Такива ще се допускат само с разрешение на съседите.

Целта на новата наредба е да се реши проблемът с шума в столицата. Затова се забраняват и шумни строителни дейности като разбиване на бетон, къртене, взривни работи в жилищни зони в същите часови пояси, освен ако няма разрешение от районния кмет.

Забраната няма да важи за общински строителни обекти като метрото например, което има строг график. Глобата за нарушение е от 100 до 200 лв. за физически лица и 200-400 лв. за фирми.

Новата наредба бе готова още в края на 2017 г., но бе отложена, след като текстове като забраната за пиене на алкохол в паркове и градини предизвикаха сериозни дебати.

Наредбата предвижда и санкции за шофьорите, платили да им мият стъклата, докато чакат на кръстовище. Глоба от 100 до 300 лв. ще отнасят и миячите.

Уличните музиканти, които свирят на улицата без разрешение и с озвучителна уредба ще се глобяват до 100 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Пияници преди 4 години
Искам и *** пияници по градинките и кварталните капанчета където викат и вдигат шум да ги забранят
42
0
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Извади си главата от пясъка столичанино и се огледай малко! Друг е въпроса ако ти се говорят глупости,няма да те спирам въобще.Няма държава на тази планета в която столица да издържа останалите градове,но вие там разбира се сте извън реалноста.
41
1
 
2
 
! Отговори
Софиян Провансов преди 5 години
Юраданка, Веска, намсикоя Радева/където мъж и беше МВР министер/ и още десетки *** бабугери "управляват" София вече 10 години. Помага им и един Хелен! Тази година ще подарят 7 милиона лева на "почистващите" фирми, предвидени за миене на улици. Гордостта на Дондукова, кебапчийница Витоша /провинциалното стъргало/ освен че е с дупки, не е мито от както ББ го откри тържествено! /за булевард Витоша иде дума/ Всичко е евтино, грозна и много мръсно! Инспекторат ли?! Бабини сладки!
40
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бг.реалностАко София се отдели от останалата част на България вие от провинцията ще умрете от глад.
39
8
 
11
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Хааааайде пак новини от държавата София.А нещо по въпроса за хората от България ?За живота там ?Що не вземете софиянци да се отделите официално от нашата държава и най-накрая да престанете да ни занимавате нас българите с проблемите си.
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете и каруците
37
0
 
20
 
! Отговори
българин преди 5 години
Защо, само в софия??????????????????????????????????
36
2
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Царя разрешава падаря не дава. Закона разрешава- наредбата забранява. С наредби и решения на някой администратори за пореден път ни отнемат граждански права. И се увеличава възможността за корупция. Ако си с къси *** не може , ако си сдълги *** не може. Всеки път има глоба . Администратора ще решава кога да ти прибере парите. Няма право на протести по улиците от 14:00 до 16:00 защото вдигате шум. Честито на гражданското общество.
35
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просяците по улиците са организирана мафия , не се заблуждавайте, че им помагате,просто пълните джобовете на други тарикати, а пък си има и си социални служби да се грижат за тях
34
11
 
13
 
! Отговори
Хуманисти преди 5 години
Като не може изпадналите в крайна нужда да просят,Фандъкова да сложи едно бесило пред общината-да се самообесват.Вместо да правят социални кухни,да не умират някои от глад,се правят на строги и интересни.Всичко се връща.Ако не на тях-на следващи поколения.
33
3
 
15
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
Държавата на червените БКП-******, пардон - айдуци , облечени в костюми и във власт: СДС, ОДС, БСП,НДСВ,ГЕГБ и още около 3000 ОПГ-ета, мераклии и облажали се с народна пот и кръв!Анатема!
32
0
 
20
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
Страшни глоби за фирмите, ще ги стреснат -300 лв. А инспектората на СО не е на Бойко Той съществува повече от 20/г.и шефката му е една бабишкера която отдавна трябваше да я пенсионират и да я пратят в къщи. Но никой не я пипа, оцелява при всяко правителство. Хубаво са ги измислили господата да се осигури тишина на хората,но какво да правим като всяка нощ подскачаме от крясъците и трескането на бокл.кофи. Същото се отнася и за " миенето на улиците", и особено по време на дъжд и след 12ч.
31
1
 
20
 
! Отговори
Държавата рекетьор преди 5 години
стоят си и се чудят каква такса данък или нещо да забранят, което ще е разрешено но като си платиш, ок ама парите да влязат в държавата и да се използват от държавата, а не държавата да ги събира а после да се разпределят между определени фирми като държавни поръчки където един килограм гвоздеи е 30лева, затакава корупция говорим.. прикрита зад държавата и законите и измислени от същите тия хора на който фирмите им печелят поръчките, това е източване, събираш пари от името на държавата за себеси
30
0
 
46
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ромовете с трите дни сватби дали ще ги контролират? Демек долнопробната чалга, огласяща няколко квартала.
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка седмица някой правя заря и гърми след 23ч. в града и всичко се тресе- това е луда работа и няма кой да въведе ред...
28
2
 
23
 
! Отговори
аз преди 5 години
май ще си търсят 10% данък от просяците - държавата яко го е закъсала щом до там опря
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам от 5-6 години да лепнат най-голямата глупост на света и без значение кой е на власт.Такса плюс данък "Въздух". "Демокрация" драги зрители, как е! Още спите ли! Най-безплатното да не е безплатно!!!!
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла София цъфнала и вързала, уличните музиканти са проблема на дневен ред! България при Борисов 3. Да не забравите и това да включите в учебниците по история
25
1
 
23
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
И кой пак ще следи за тези ''умнотии''?Онзи измислен Столичен инспекторат ли,дето е тъпкан със неграмотни познати на властимащите в ГЕРБ?Каква е целта,да назначим едни наши хора да правят нищо,но да взимат държавна заплата ли?!По кой закон работи този така наречен инспекторат?Кой им дава право да налагат актове на тия безмислени служби?!Няма закон за столичен инспекторат.На босия цървулите ще вземат!
24
0
 
26
 
! Отговори
Тишина преди 5 години
"Целта на новата наредба е да се реши проблемът с шума в столицата":1)Да глобяват и президента-"солдафон" за ужасните гърмежи при посрещане на други президенти. Никой друг президент не е гърмял с оръдия в градинката на съветската армия.2) Всяка седмица се намира някой мутра, който нещо празнува и поръчва шумен гърмеж след 22 часа. 3) Да глобяват мотористите, които дигат страшен шум със пистовите мотори. Защо ги няма в другите европейски страни?Т И Ш И Н А!