Кв. "Надежда" като "Бронкс": Стрелби, изпочупени стъкла...

Софийският квартал не излиза от крими хрониките
1 окт 2018 10:20, Петя Славова
110

В последните дни квартал "Надежда" се споменава доста често в криминалните хроники. За няколко дни последователно бяха изпочупени стъклата на трамвай №7 и автобус 285 след стрелба по движещите се превозни средства късно вечер.
Още по темата

Часове след двата стряскащи случая, дрифт пилотът Ива Русинова претърпя неприятен инцидент, след като вандали счупиха стъклото на колата ѝ. В събота вечерта обаче става ясно, че стъклата на още най-малко 6 други автомобила са били изпотрошени.

"Бях в квартал "Надежда" на гости на моите родители. След като тръгнах да си ходя, заварих колата си със счупено стъкло. Когато повиках екип на застрахователите ми казаха, че са получили още 6 подобни сигнала за тази вечер", обясни пред Bulgaria ON AIR дрифт пилотът Русинова.

Според нея не е нормално в една европейска столица да стават подобни неща и да няма никаква защита от вандалите.

"Липсват две левчета от пепелника. Нямало е какво да вземат. Влезли са, отворили са всичко и каквото са си харесали, са го взели. Доколкото знам все още няма развръзка със случаите с разбитите коли. Вече хората са приели, че някоя кола или апартамент ще бъдат ограбени и разбити. Това е живот в страх", категорична е тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Квартал Надежда е с разгъната площ окло 19 000 декара с окло 100 000 души. Двама полицай за квартала вечер, който трябва да са Супермен и Батман за да се справят с престъпноста! Ако двама се справят с престъпноста да се похвалят тогава
94
1
 
13
 
! Отговори
Рачо преди 5 години
Тъй и не разбрах нищо за мацето от вашите спорове безсмислени. Диви селяни се карат кой е по-малко селянин. Е, де, господа, не го ли разбрахте, всички в държавата сме селяни. Градовете в тая държава са изкуствено създадени. Цялата ни история е селска (не в обидния смисъл, дори го смятам за национална гордост - селото и традицията ни е спасило векове наред). Не се отричайте от гените си, не забравяйте миналото си.
93
0
 
8
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Не схващам идеята на тази статия? В коя ,част на София или България не е като в Бронкс от 70-те? Къде или по-точно в коя точка на столицата е по-сигурно? Доколкото си спомням преди време палеха коли навсякъде, медиите не излязаха със заглавие София ми е Бейрут! Мега глупаво е да се лепят етикети вместо да се назовават виновните институции които бездействат.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97. Аз така, на едно му усукани глезена на обратно, докато избрала. Поне знам, че няма да краде повече. Дръпна ми чи са от ръцете, градинката малка...
91
2
 
5
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
Хората не искат да ходят в София на управляващите ги викат.Закриват училища ,болници,полиция в малките градчета и хората са принудени да се изнасят .Какво като имам зеленчуци ,месо и др.когато нямам работа а сметките не са с продукти а с пари , доктора и с пари го няма ....така че всички идваме в София - на палатки , фургони и кой с каквото намери.
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кореняк жител има само по селата. Градовете в България при Освобождението са били малко по-големи села, но така е по целия свят с изключение на малко на брой стари градове като Рим, Париж и някои други. Колкото до Центъра на София, не забравяйте, че той беше бомбардиран от САШ и Англия по времето на Втората световна война и много сгради бяха разрушени. Там след 1944 година се построиха кооперации, главно на общинска земя, т.е. нищо национализирано няма в този случай. Връбница си беше едно село и
89
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Европейски ценности!
88
3
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
В центъра на София почти не живеят кореняци софиянци защото след 1944г. жилищата и имотите са били национaлизирани от комуняците и раздадени на кадри-съмишленици селяци. В kварталите "Младост","Дружба", "Люлин", "Надежда", "Обеля" 1,2,3,4.....10 бяха раздадени жилища отново на селяци доведени да бачкат в "Кремиковци", "Бакиш", ватманджии, чистотата и тн. В кварталите към Витоша се настаниха виши "партийни kaдри-селяци" и довлеклите им се като свински черва роднини!
87
2
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
От 86 Сега ми стана ясно, защо сте толкова изнервен.А уличките Ви също знам,на какво прличат.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 86Оооо стар аристократ кореняк от Центъра бил разбирача. А от България излизал ли си? Щото, ако си излизал поне малко, незнам как ще кажеш, че който и да е квартал на София е по-добър от другия по отношение на инфрастрктура. Няма такъв - всички са еднакви кочини.
85
2
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
Роден съм и живея в квартала между бул. Витоша, улица Солунска, площад Славейков, ул. Г.С.Раковски и бул. Патриарх Евтимий. Това променя ли нещо?!
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живял съм в три крайни квартала на София и то най-накрая, но в Надежда не бих живял. Разбира се, който е живял само там, си го харесва, просто не знае как е в другите квартали. Има още една причина някой да хвали Надежда - ако се опитва да се отърве от имот, който притежава там и прави лъжлива реклама на Надежда.
83
1
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
Вие в кой квартал живеете?
82
8
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 5 години
Надежда е един от най-западналите квартали на София. Тма ходя на гости ня трима души, тротоари ту има, ту няма. Обикновено вървим по улиците. Подтискаща обстановка, но който си е свикнал не му прави впечатление. И да, кварталите дето си ги изброил са доста по-добри от Надежда.
81
1
 
5
 
! Отговори
Рачо преди 5 години
Абе тая мацка напоследък доста я дават по телевизията. А пък много ми харесва. Някой може ли да каже нещо повече за нея? На кого е дъщеря, кой й е приятел, свястно момиче ли е? Хубавица е.
80
0
 
5
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Не знам защо ми трият мнението но пак ще по повторя и се отнася за изписаните по-долу коментари, ако някой не е разбрал:"Кореняк" софиянци се обиждат на квартали :))))
79
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
проста журналистка чувала си за Бронкс, я влез в статистиката и виж колко по--престъпна държава сме, сигурно сме колкото Бронкс . Стига сте им набивали глупости в главите на простите русофили
78
3
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
А кое прилича на квартал на София, според тебе? Дружба, Младост, Люлин, Овча Купел, Хаджи Димитър, Левски? Кажи да ни ограмотиш нас невежите, кой квартал е прекрасното лице на тази красива европейска столица? Манастирски ливади може би? Или Кръстова вада, Витоша, дето с комшийте от отсрещния блок може да си подавате солницата през балкона. Да не споменаваме, че в гореизброените, улица и тротоар са някакви мечти, места за паркиране също, за магазини дума да не става.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бобчо, а ако такива ги фанат и почукат камъните у Ловеч 10 години дали пак така ще си мислят че камъка е без пари като тебе??
76
5
 
1
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
...Според нея не е нормално в една европейска столица да стават подобни неща и да няма никаква защита от вандалите....Къде видя европейска столица, ***?!И да не мислиш, че някой ще ти прости елементарната грешка да оставиш два лева на видно място в колата? Камъка на земята за "гражданина на европейската ти столица", който е взел парите е безплатен, стъклото на колата ти също.