Оградите на "Графа" – пак там. Фугират – инак вадиш паве с голи ръце!

Обектът още не е предаден, оправдават се от фирмата изпълнител
Обновена: 3 окт 2018 16:42 | 3 окт 2018 16:30,
47
Оградите на "Графа" – пак там. Фугират – инак вадиш паве с голи ръце!
Снимка: Facebook

От днес на столичната  улица "Граф Игнатиев" отново са сложени загражденията, които бяха махнати на 29 септември. Причината е, че започва фугиране на района.

"Това, което ни възмущава е, че проектът, който беше представен на хората, не е спазен. Инвеститорски контрол е непознат термин за Йорданка Фандъкова" коментира пред Bulgaria ON AIR Георги Борисов от "Спаси София".

Според него от СО използват едни и същи оправдания - да се обяснява, че проектът е много сложен, а когато излизат дефектите се казва, че проектът още не е завършен.

Още по темата

По неговите думи паветата се вадят с голи ръце, преходът между растери е направен отвратително и няма как да очакваме, че козметични поправки ще се случат.

"Обектът още не е предаден. Ремонтът не е приключил. Всичко, което е поставено като ремонтирани настилки, предстои да мине под строителен надзор. Всичко ще бъде изпълнено така, както сме декларирали", обясни ръководителят на проекта във фирмата изпълнител Георги Гигов.

По негови думи периодично се отварят участъци за движение на пешеходци, за да се улесни движението, но все още се работи се навсякъде.

Трамваят, който минава през "Граф Игнатиев", трябва да бъде пуснат до средата на ноември, но това не означава, че ремонтът ще е приключил.

"В момента приоритетно се работи в зоната на релсовия път", заяви Георги Гигов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
3
 
! Отговори
an преди 5 години
До АнонименДокато тези, които редят плочките не започнат да получават десет пъти по голяма заплата, от тези които ги контролират все така ще е.
40
0
 
10
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Верваме 30 Ами реденето на павета е много по скъпо от асфалтирането. Ама нали улицата била автентична. Лудост.
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граф Игнатиев е дълъг 1100 метра и широк малко над 10 метра с тротоара . Един квадратен метър ремонт струва 2000 лева . Скоро проверявах за подобна настилка в междублоково пространство . Дадоха ми цена 55 лева на м2 труд и материали
38
9
 
4
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Какво търсят там тези павета в 21 век, питам аз ? Или на шофьорите да им е гадничко. Паветата са много здрави, така е. Но нямат други предимства пред асфалта.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те само кафяви си оставят ръцете там,електората на герб *** ще правят ремонт на София.Та в крайна сметка всичко това е квалифициран труд:)Но и те да вземат нещо от22млн да ги изберат пак
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вижте новите плочки до кристал на какво приличат (саматията градина не е отворена още)тия минаха всякакви граници...
35
0
 
21
 
! Отговори
Бреееей преди 5 години
Този ремонт щеше да е приключил до септември.После ни казаха, че заради дъжда в началото на лятото, се налага да се работи и през октомври.Сега пък трамвая ще го пуснат в средата на ноември, но ремонтът и тогава няма да е завършен.Ха дано да стане до Коледа!
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонта на Граф Игнатиев е правет от не безизвестната Джи Пи Груп за която скоро имаше разследване в Бивол за двойно счетоводство . Фирмата печели много държавни поръчки .
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Спаси София корупцияНищо съществено не каза.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гишевтария, Лаинария и Милиционерия! Добро не очаквайте!
31
23
 
17
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София са организация със съмнително финансиране. За ремонт на парка на Людмила Живкова Камбаните са прибрали през едноименната си фондация тлъсти суми.
30
0
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Подлодял ГилапНего отдавна щяха да го поправят за сметка на изпълнителя, ама забравиха! Къса памет.
29
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ФАНДЪКОВА НА ВЛАСТ!ПОМНЕТЕ НЕОПРАВДАНО ПОСКЪПНАЛИТЕ БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ И ПОСЛЕДВАЛИЯ ТРАНСПОРТЕН ХАОС, В РЕЗУЛТАТ ОТ КОЙТО ВЪЗДУХЪТ СТАНА УЛТРА НЕГОДЕН ЗА ДИШАНЕ, ПОМНЕТЕ РЕМОНТА НА НДК, ПОМНЕТЕ И ТОЗИ РЕМОНТ!НАЙ - НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СОФИЯ ДО МОМЕНТА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЕДНА ПЛЮНКА В ЛИЦЕТО НА ФАНДЪКОВА!
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете как ще има комисия която ще приеме обекта по стар обичай без забележки пък вие си пишете като си нямате работа.
27
1
 
33
 
! Отговори
Верваме преди 5 години
Графа е дълъг 1 км. И за този 1 км. ремонта струва 22 млн лв!!!! Това означава уникален и супер качествен ремонт!
26
2
 
16
 
! Отговори
Подлодял Гилап преди 5 години
А нещо Цариградско много криво е станало за 2г. Там нещо?
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКО НАПИСАНО Е ДО БОЛКА ВЯРНООО!!!! ЧАК МЕ Е ЯД ДА ГИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ, ЗАЩОТО НЕКЪДЪРНОСТА СЕ НАБИВА В ОЧИТЕ НА ВСЯКА КРАЧКА!!! Отвратителни крадльовци. И не им пука.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И само да допълня - вчера минах по Графа. Който не вярва, че плочките са поставени калпаво - да отиде да види.
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Спаси София" понякога са дразнещи, но човек трябва да е пълен гьон, че да не види какво е сътворено на Графа.Една с една плочка няма равни. Всичко все едно е правено от хора с Паркинсон и зрителни проблеми едновременно. И струва 22 милиона лева. А на защитниците на кметицата мога да задам един въпрос: ако примерно във вашия двор бяхте поръчали настилка и беше сложена с това качество от изпълнителя, щяхте ли да му платите?
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очаквам ремонт и около НС. Въпрос на време е някой да си хареса жълтите павета за къщата и ще ги заменят с ...... бетонни , много били здрави.