За ремонта на "Графа" глобата може да е над 1 млн.

Фандъкова увери, че няма да бъде приет обект с лошо качество
20
За ремонта на "Графа" глобата може да е над 1 млн.
Снимка: Facebook

Над 1 милион лева санкции заради лошо качество на работата може да получи фирмата, която ремонтира улица "Граф Игнатиев" в София, предупреди кметът Йорданка Фандъкова и допълни, че ремонтът не е приключил.

По договор обектът трябва да е готов до март въпреки поетия ангажимент, че ремонтът ще приключи предсрочно и ще бъде възстановено движението на трамваи до края на месец октомври, предаде БНР.

Още по темата

"Няма да допуснем да бъде приет обект, който е в недобро качество. За лошо качество на фирмата ще бъдат наложени санкции, ако това се окаже така, над 1 милион лева.

Ще връщаме изпълнителите, докато не направят нещата, както трябва, а за забавянето също се дължат допълнителни санкции. Към момента аз искам от господин Крусев да прави това, което прави - да бъде на обекта, да следи и да не допуска някой да не си върши добре работата", коментира Фандъкова.

Снимки за неравности, дупки и пропаднала бетонна основа бяха разпространени тези дни от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Нагли,по-нагли,ГЕРБ преди 5 години
Малеее, ама тя продължава да наглее. Избират си едни и същи фирми на "техни" момчета да правят ремонтите, лапат парите, о...ират София, трупат грозотия след грозотия, глобяват ги (уж), после ремонт на ремонта, после пак на същите фирми възлагат нови обществени поръчки... Ужас някакъв!
15
0
 
5
 
! Отговори
ИСКАМ И АЗ>>&g преди 5 години
зема 22млн..---вложа 5млн. ---глоба 1млн..за нека4ествен ремонт....https://youtube/watch?v=pmzr7wtX9uA
14
0
 
7
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
2015-та унищожиха бул. България. Направиха ремонт за 9млн , а 3 месеца след това всичко се разпадаше. Плочки, тавани, стени... релсите... глобиха фирмата 300 000лв. Реално този ремонт струваше около 2млн. Вие си правете сметка
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Към момента аз искам от господин Крусев да прави това, което прави - " да му ... на Графа или да краде от бюджета за ремонтните дейности??? То едното не изключва другото де
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Площа на Графа е 11000 кв м . Цената на този ремонт би трябвало да е под 2 милиона лева , а общината го е договорила за 22 милиона .
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен, ами в софия живее около една трета от населението.(2 от 6 милиона). За чии проблеми да се говори в този случай? За тези на въпросните 2 милиона или за проблемите на град със сто хиляди души? Все пак едва ли много хора ще се интересуват от проблемите на Благоевград, Старо Село и Бяла. И хората там си имат регионални вестници и радиа и телевизии.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 86 млн ще им вземат 1.Ще им останат 85 млн.А реално работата не струва повече от 10-12 млн.
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни занимавали със софийските проблеми. В останалата част от страната има стотици по-големи проблеми, но за тях не се пише. Важни са софийските. Виж ако там стане голяма катастрофа, пожар или друго бедствие журналистите ще се нахвърлят върху него като мухи на л..йно. Инача другите българи не са интересни. От нормалния им живот и проблеми сензация не става.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова,не те ли е срам?Ти си позор за София.Няма нито едно нещо до което са се докоснали фирмите на твоят вожд Борисов и то на не е скапано.Тази фирма трябва да бъде съдена ,както и да и се забрани да извършва строителна и ремонтна дейност.Кого заблуждаваш с тия глоби?Дори наистина да ги платят,което обикновено не става,то тези пари са калкулирани в поръчката.Не се ли срамуваш от децата и внуците си?
7
0
 
8
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Абе тази (как ти беше името) , как правите тези поръчки ? Явно перем, комисиони, ....
6
2
 
19
 
! Отговори
Трейс преди 5 години
Ако ремонта струва 23 млн. давам на общината оферта за 24 млн. После ми налагат глоба от 1 млн. и електората цъка с език "колко е безкомпромисна тая Фандъкова". Така всички са доволни, аз си вземам печалбата, а 1 млн. глоба пак е от джоба на тъпия електорат - платили са го за ремонта, а аз го връщам.
5
0
 
19
 
! Отговори
Изпълнител преди 5 години
Предвидил съм си глобата още като съм дал офертата за ремонта.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да получи, ама може и да не я получи глобата и по-вероятно е фирмата да се сети как да укроти кметицата в напора й да защити парите на данъкоплатците.Ако не се сещат как, да питат други изпълнители на ремонти.
3
0
 
9
 
! Отговори
Джаста-праста-глоба преди 5 години
Те ще претупат работата, ще освинчат проекта (доколкото има такъв), ние ще ги глобим, те ще позакърпят и ... Така не се работи, но това стана система, за съжаление.
2
0
 
15
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Клетата учителка отново е в обяснителен режим. "Новина" ?...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 24 милиона, мило че неустойка не е зле. Пак ще има за всички.