Контрол на контрола: Санкция от 100 хил. лв. за ремонтите в София

Фандъкова се закани: Следващата стъпка е прекратяване на договора!
9 окт 2018 14:15, Анисия Иванова
87
Контрол на контрола: Санкция от 100 хил. лв. за ремонтите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Имам сериозни забележки по отношение на строителния надзор, вече ги санкционирах със 100 хиляди лева, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с критиките по отношение на ремонтите в столицата.

"Много спекулации чух през последните дни. Разбира се гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение. То е важно за мен. Но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

"По отношение на изпълнението, материалите и качеството на изпълнението вече възложих контрол на контрола. Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола.

Поканила съм компетентни представители на Университета по архитектура и геодезия. Те вече бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така също и по отношение на начина на изпълнение", обясни тя.

По думите на Фандъкова строителният надзор има много важни функции, които обаче са останали встрани от дебата.

"Но аз имам сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор. Вече ги санкционирах със 100 хиляди лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре", посочи още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Айде сега глоби. Дай да видим кво ще направят на края и тогава глобите? Всеки може да сгреши но е важно да си оправи грешките преди да сдаде обекта ,а не след това да оправя. Тва с ремонта на ремонта май аз го исрах у нета :))) Нали си има срокове .Ако не са нарушени имат време да се поправят. Контрола не е големия проблем ,а подхода.Ама който няма очи да види как и защо римляните са построили града точно там ,има да дращи на едно мястооо
67
1
 
2
 
! Отговори
Гвендор преди 5 години
А кой ще плати сметката за контрола на контрола и кой ще извърши ремонта на ремонта на ремонта? Риторичен въпрос, нали, фандъчок?
66
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Като за начало:торбичката, цървулите и с автобуса да си се върнеш на село...
65
0
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
550 000 за проектиране и авторски надзор и 1 000 000 /един милион/лева за строителен надзор за надзорната фирма!!!! Кое е по важно проекта или надзора? Парадоксите в Бг !!!!
64
3
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
Glawniq na Sofiq arh.Zdrawkow da si podade ostawkata
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОМ, да ...На много висок стил се изразяваш, това е някакъв специален български език за свръх интелигентни.
62
0
 
6
 
! Отговори
Тон преди 5 години
До АнонименАми то има много кметове над официалния кмет!
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераски открития :Ремонт на ремонта на ремонта !!!Контрол на контрола !!!!Оставка на оставката на правителството !!!!
60
2
 
8
 
! Отговори
точно преди 5 години
До :)точно, колко санкции са включени в тази цена от над 20 милиона ако знаете...
59
2
 
15
 
! Отговори
Данчето е клептоман преди 5 години
Досега девизът на ГЕРБ беше - НЕКАЧЕСТВЕНО, НО СКЪПО!, но Данчето го смени на:ГРОЗНО И НЕКАЧЕСТВЕНО, НО МНОГО СКЪПО!
58
4
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
Взимаш 24 милиона за ремонт, който пряко сили струва 1 и после те глобяват 100 000 лева :) Страшна санкция :)
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, то така се санкционира ... Кого лъжеш, кметице? Тия приказки с кметските "санкции" не хващат дикиш вече. Писна ни от вас, ще си ходите скоро!
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е тръгнало да сложат контрол на контрола на контрола. Нали всички трябва да бъдат контролирани. Важното е да се харчат едни пари, а ефект - никакъв.
55
4
 
14
 
! Отговори
герб - смешници преди 5 години
Фандъкова, нали всичко беше ОК, само дето ремонтът не беше приключил?! Нали пращаше Крусев и проектанта по телевизиите да ни обясняват, че много е хубаво, ама ние сме прости и нямаме вкус, а? А?! Сега смени плочата... Ама никой не ви вярва вече, герберски крадци!
54
3
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До М, да ...Абе, явно си мислиш нещо и продължаваш да се напъваш да го кажеш, но изобщо не ти се получава. С тия витиевати и напудрени фрази, по- добре застани на някоя улица и изнасяй моноспектакъл на себеподобните си.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контрол над контрола трябва да има, а над всички народа оказва контрол.
52
1
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Контрол на контрола: Санкция от 100 хил. лв......- БЕ ТО И МИНАЛИЯ ПЪТ ТИКВАТА ТАКА НАПРАВИ: СПРЯ НА ГЕПИ ГРУП ЕДИН ОБЕКТ ЗА 100 МИЛИОНА И ИМ ДАДЕ ДРУГ ЗА 250 000 000. ПОСЛЕ ОБЯВИ В МЕДИИТЕ ЧЕ Е : "СПРЯЛ ОБЕКТ ПО ПОДОЗРЕНИЕ В КОРУПЦИЯ" АМА ЗА НОВИЯ НИЩО НЕ КАЗА......
51
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите са го ударили на арогантност и говорят през зъби за "простолюдието". Явно почват да усещат, че скоро лапачката ще свърши и айде пак към бащината къща, да обясняват на роднините разликата между мрамор и бетон и как са се возили на трамвай.
50
16
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ЧиновникТезата бе изречена някога от А. Балевски! Бор расъл в/от долината и такъв на/от върха на планината! виж дори условията на живот в планината са доста по сурови, да не отчитаме и мащаба на погледа! Не става дума за величие, а за обективност! ГЕРБерите се *** /от страх ли или от нещо друго/ в с работата си в столицата и *** София!
49
4
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 55Ти по-добре си гледай в твоята паница, а не в чуждата. От чуждата нищо няма да получиш.