"Бронзовата къща" – най-после официално открита

Инсталацията трябваше да е символ на европредседателството
22 окт 2018 17:07,
53

нес в София официално бе открита скулптурата "Бронзовата къща". Произведението на изкуството заема от юни пространството, където се намираше мавзолеят и от поставянето си предизвика широк дебат за естетиката му.

Работата по арт инсталацията започва преди 13 години. Проектът е финансиран изцяло от своя автор Пламен Деянофф.

"Бронзовата къща" трябваше да бъде готова за началото на българското европредседателство, но се забави с месеци и изграждането и приключи няколко дни преди края му.

Общината е платила за изливането на основата на скулптурата. Това е най-големият двустранен австрийско-български културен проект за последните десетилетия.

На официалното откриване на "Бронзовата къща" имаше само представители на Австрия, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
За да няма спорове относно тази интересна инсталация, предлагам да се демонтира онова безумно, разпадащо се и грозно чудовище на Бузлуджа - летящата чиния на ***. Хем грозно, хем в разруха. Всички чужденци се чудят какво е това чудо на мисълта.Има още едно грозно нещо, което може да се премахна - паметникът на нашите поробители...За това софиянци са единодушни.
41
2
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Ама ти си много ***. Не разбра ли, че тази инсталация е дарение от страна на Австрия и ще бъде там само до края на годината. После ще бъде демонтирана. Но то се знае, че в главите на *** само комисиони са им в главите, понеже те така действат и друго не могат да си представят. Ей затова никой не ви иска, защото само крадете и само пари и кражби са в ку.хите ви глави. Стойте си там в ъгъла и не се обаждайте!!! БКП/БСП са най-крадливото племе и след тях винаги е потоп и фалит...
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение кой е дал парите.Не може всеки хаховец да монтира каквото си поиска в София.Това че на *** не им пука какво ще се прави в София не означава анахрия.А кметицата сто процента е взела комисионна.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завърнаха комунизма !
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов оттегли лентички и в нея да изгниеш
37
5
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Много добра, интересна и модерна инсталация. Жалко, че закъсняха с монтажа. Чудесно е!!!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К`ВО ОБЩО ИМА С ИЗКУСТВОТО?не случайно го наричат инсталация
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съвременно изкуство е добре.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mr. StARTBUCKS е бил дълбоко репресиран през комунизма и съзнинието му се е извратило. Като види червено и го хваща диария.
33
3
 
6
 
! Отговори
до Mr. STARBUCKS преди 5 години
Хасане, туй джелезо ша го набереш за чаавете, че той гладен. Бръзо, Хасано, бери джелезото.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
егати простащината
31
8
 
13
 
! Отговори
Офф преди 5 години
Това е катерушка за общинските служители ;-)Първи ще се изкатери ... Кой? Кметът? Замът му по културата? Или по физкултурата?Цецо, бее, нали е физкултурник на герба ...А може и пожарникарите да тренират там - нали било къща ... В бедствие ...
30
10
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Червените *** са като "кресливите майки"Това произведение се монтира сега ,и се демонтира в края на годината.А онова бетонно недоразумение на Бузлуджа,няма мърдане.Е , поне на соц. празника,там си акат :)
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онова беше шестоъгъле петоуйник, а това е N-ъгълен многоуйник. Това да не е наградата за дечурлигата спечелили математически олимпиади?След някоя година да не ревнат, че е корозирал и трябват пари за махане на патината?
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнаха една грозотия за да сложат друга. ***.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавото нещо е, че ще я демонтират, защото пред стадион Васил Левски има едно ръждясало чудовище, което никога не могат да махнат.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я удари една мълния и мумията ще оживее изпод мавзолея.
25
6
 
4
 
! Отговори
А СЕГА преди 5 години
До Да добавяКЪДЕ ОТПЪТУВАХА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ--СЛЕД 10 НОЕМВРИИСКИТЕ ПОДСКАЧАНИЯ НА *** ПО ПЛОЩАДИТЕ НА РОДИНАТА МИ---НАПЪЛНИХМЕ ГРОБИЩАТА--СКОК,ПОДСКОК
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОптимистПРЕДИ ВРЕМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГРАЖДАНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ БЕШЕ УРЕДИЛ ЕДИН ОТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ПОСЛАНИЦИ ДА ДОСТАВИ ЧРЕЗ ДАРЕНИЕ ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ ЗА ТАКАВА КУХНЯ. БЕШЕ НАМЕРЕНО ПОДХОДЯЩО МЯСТО В СОФИЯ И ПРЕДЛОЖЕНА ИДЕЯ КАК КУХНЯТА ДА СЕ САМОИЗДЪРЖА. НУЖНО БЕШЕ САМО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ОБЩИНАТА И ТО НЕ БЕ ДАДЕНО.Доколкото знам,служителката, от която е зависело това, е била инвалид,пострадала и се осакатила, падайки някъде по вина на общината. Затова я назначили там на работа.А бе, нашенски работи!
23
4
 
8
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
КИЧ--КАКВО ДА ГИ ПРАВИШ,ГЕРБЕРЧЕТАТА ТОЛКОЗ СИ МОГАТ....