Официално: 23 000 нови столичани за година! Колко ли са всъщност?

София привлича млади хора, които искат да работят за добри пари
Обновена: 16 ное 2018 14:35 | 16 ное 2018 12:45,
135

Официалната статистика показва, че само за една година хората, които са се преместили да живеят в София са 23 000 души. Това обаче са официални данни, които идват защото именно те са решили да се регистрират, а със сигурност има и такива, които не са го направили. Това е и причината никой да не може да каже колко е всъщност населението в столицата реално.

Архитект Любо Георгиев, директор на общинското предприятие ''Софпроект'', коментира пред Bulgaria ON AIR, че всеобщото мнение, че в София живеят два милиона души е погрешно.

По думите му реално населението е около 1,4 милиона и десетки хиляди хора осъществяват дневна миграция, за да работят в столицата.

"Това е най-големият проблем, че много малко се знае за демографска статистика и информация. От различни места в България идват, идват и от Македония също. София привлича млади хора, които искат да работят и да получават по-високи заплати. Това е основната причина", обясни той.

Архитектът допълни още трафикът остава проблем в столицата, защото метрото само разпределя хората, които ползват градски транспорт, но пътуващите с автобус или друг обществен превоз са колкото тези, които излизат с колите си.

"Хора, София може да поеме, както в съществуващата си форма, така и в предвидените места за раширение на града, но ако всеки реши да се качи на колата си, няма как да стане, просто няма място за това", категоричен беше арх. Георгиев .

По думите му огромна част от трафика се образува от това, че родителите возят децата си на училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
2
 
! Отговори
алоууу преди 5 години
Ами оправете градския транспрот, да е чист, евтин, редовен, удобен - и няма да се возим на колите.
122
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
България има територия от 110 хил. кв. км., а се опитва да използва само София, Варна и Пловдив ...Бъдещето на България минава през спукване на "циреят" София. Не се ли вземат административни мерки за "лечение" на "туморното заболяване" София(и метастазата Варна), държавата ни много скоро ще . "гръмне" .
121
1
 
6
 
! Отговори
Гневен преди 5 години
Няма друга държава (поне в Европа), в чиято столица да има 20(двадесет) "университета" (справка Интернет/в София има 20 ВИЗ-а); над 10 театъра, преобладаващо в София; да се провеждат значими спортни и културни събития; магистралите задължително да започват от София; заплащането да е по високо спрямо това с други райони от България; певци, поети и писатели преобладаващо да живеят в София; цялата държава да намалява населението си, докато София да продължава да "Расте, но не старее"
120
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До Дон КарнажВ дълбока грешка си !!! Градски хора е имало в Пловдив, Русе и Варна. Ст.З. е изклана и опожарена и е напълнена наново през годините на социализма с хора от близките села - еснафи и изключително ограничени. Търново също през годините на социализма става "Велико" и улиците му са кални и тесни ...
119
1
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Дон Карнаж, ти от кое село си се преселил в София?
118
3
 
9
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
България щеше да е много по добре ако Пловдив беше столица, ама не трябваше да стане с това село София което насила стана град та сега някакви селяни да се надуват как били кореняк Софиянци - ами да такива сте, животновъди.. градските хора и маниер са в Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Варна и т.н Софиянци просто се надуват, не са аджеба градски ама ние си го знаем това за тях подсъзнателно. А и те самите. За това и буйстват относно селяните. Не издържат огледалото.
117
1
 
9
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
София поне си заслужава мразенето. Софиянци са неспособни да си оправят великата ***, само на приказки я бранят за да избегнат отговорност. На никой не му е приятно вече да му се налага да се мести в София. По необходимост е, не по желание. Най-скапаната столица в Европа, супер мръсен град, нездрав начин на живот, грозен, неподдържан, клаустрофобичен, софиянци все едно порастнали да не казвам къде
116
0
 
8
 
! Отговори
66289 преди 5 години
Най-*** е всички да се натрупат в столицата. В нормалните държавите столицата е съвсем тих град, в който се помещават държавните ведомства. Бицнес се върти в други градове - големи и малки. А българинът като върховен провинциалист не признава нищо друго освен София-Лозенец-Биострица/Симеоново/Драгалевци/Бояна или Панчарево/Лозен. Пристига, земляци го уреждат на синекурна длъжост с висока заплата и МРАЗИ - мрази София, мрази софиянците или просто мрази...
115
1
 
15
 
! Отговори
Трагедия преди 5 години
До a1Кое е добре на Варна ?! Опитва се да повтори "опита" на София, като обезлюдява цяла Североизточна България ?! Някога Шумен и Добрич над 100 хил. градове, а днес благодарение на Варна паднаха под 100хил. Силистра е намаляла с 1/3 благодарение на Варна Варна се напълни с хора от Делиормана а самите варненци "бягат" към София и чужбина ...Кому е нужно това ?!
114
1
 
9
 
! Отговори
Трагедия преди 5 години
Българите се прецакаха, като изградиха държава на две скорости - София и "провинция". Днес да се живее в "провинцията" вече няма смисъл, след като повече от 60-70 години се инвестира основно в София. Всеки който е останал да живее извън София е българин втора категория. Ето защо миграцията вече НЕ е само икономическа. Извън София няма да живеят певци, писатели, поети, творци, а не само добре платени работници. Извън София не живеят дори собствениците на големи фирми и предприятия. В цяла Северна
113
4
 
10
 
! Отговори
един горд селянин преди 5 години
Аз живея в това село от 13 години и нямам регистрация. Иначе е вярно. Мечтата не селянина е да дойде в Сф, да си купи кола и да сложи CB регистрация, та като се връща на село "простолюдието" да му се възхищава. Моята мечта е да си купя къща на морето и от там да си бачкам, докато вие се блъскате като ***. И да, мечтите са безплатни, но аз съм вече много близо.
112
4
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Това се отнася и за Пловдив. Градовете се напълниха със селЕндури с претенции.
111
3
 
8
 
! Отговори
a1 преди 5 години
mai Varna e nai dobre
110
1
 
15
 
! Отговори
Въпроси ... преди 5 години
Е как няма да се преселват - ЗАЩО трябваше най-голямата индустриална зона у нас, икономическата зона София - Божурище, да се изгражда край София ?! Защо продължава строителството на жилища в София - кой ще купува тези жилища, ако не хора от "провинцията", подигравателно наричани - "Селяни" ?!
109
2
 
18
 
! Отговори
мая преди 5 години
Процеса на масово преселение в София е ужасен, но няма изгледи близките години да спре. Строителите на жилища ще са от доволлните. Продава се всичко изнесено на пазара. Лошото е, че вьпросната столица не е пригодена за живот на толкова много хора и след няколко гогини ще го закьсаме. Жалко е щом се заселмат и от градове като Бургас и Варна.
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата напълни софето с гепаджийски калинки - за 10 години София стана клоака!
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,хора,каква омраза кипи тука.Управляващите точно това искат.Разделяй и владей.Софиянци,селяни-глупости на търкалета.Само си мерите......Никакво национално чувство,което да ни обединява като народ
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен111Цъкат ти минуси. Или са от т.н. малцинства или са просто ***.
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така унищожиха Северозапада. Този край никога не пожела да се кланя на властимащите и беше мразен от всички управници, защото се страхуваха от хората там. И сега ударно започнаха да го изкупуват фондации и да заселват едни всеобщо известни малцинства там, за да изгонят Хората му!
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...Не е за 200 лв. За повече е. Иначе никой няма да остане в тая ***.Лошото е, че на другите места няма нищо. Нито пари, нито болници, нито образование за децата. Простата истина...