Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
1
 
1
 
! Отговори
Защото преди 5 години
До ПитащАми КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ е най-проспериращата в стопанският живот държава, а правенето на пари на всяка цена е углавно престъпление!
490
0
 
4
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Бизнеса ще печели милиони но за протестиращите стотинки заплати .
489
2
 
7
 
! Отговори
Пинко преди 5 години
споко и тоз ще си намери майстора някой ден... лала щото яко е захапал кокала и само един начин има да го пусне...
488
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите дори са закъснели много... Жорж Ганчев на времето казваше: Събоди се Българино....Бизнеса... :) Публична тайна е повечето бизнесмени с какво са се занимавали или занимават (докато има политичеаки чадъри)
487
3
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Ако за този дерибей, забогатял от ограбването на социалистическа България и българския народ, народът е улицата, а улицата, т.е. народът няма думата - пита се защо още не му е паднала главата, защо е жив! Народе????
486
1
 
14
 
! Отговори
Митко Димитров преди 5 години
Бизнеса не е държавата и ако секретарките му,счетоводителките и чистачките му са зависими от заплатата която и изплаща ,то хората излезли на "УЛИЦАТА "да изразят недоволството си от високите данъци,застраховки и монополни цени на горивата и други стоки са свободни и не получават заплата от него.
485
10
 
4
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Тези,които протестирате мислите ли,че комунистите ще оправят нещата ? Кой ли ви пълни главите с глупости ?
484
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така нареченият "бизнес" (всъщност олигархия) и клепрократичната политическа върхушка (бивши комунисти и ченгета) са главните виновници за съсипването на тази държава и довеждането на народа и до нечувана мизерия.
483
3
 
22
 
! Отговори
Редник Кой преди 5 години
Не можело. Ти да си благодарен, че още не сме почнали да ви взривяваме и разстрелваме тъй наречените големи бизнесмени и политици. Но скоро и това ще стане
482
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
масови протести трябват срещу бедността и корупцията! Теса свързани нещата, ако има корупция, народа е беден! А съдебна реформа някой да е чул да има?... да има по затворите олигарси?...НЕ!
481
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами като я скапвахте държавата протестите на тия хора бяха - народасега са улицата - много сте цинични и алчни
480
2
 
18
 
! Отговори
gogo преди 5 години
домусчиев да диктува тогава - ще стане протестът по-масов
479
0
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Значи по-голямата част от българите и да мрънка,т и да не мрънкат, спре ли да им отърва-събират куфарите и навън. Все пак сме част от голям единен пазар-така ни се казва, въпреки очевидните двойни стандарти. А вие, г-н Домусчиев, т.нар. бизнес не спряхте мрънкате тук и да искате. Като не ви отърва може да отидете да правите бизнес в друга държава от ЕС. Както българите ходят да работят там. Освен това докато има демокрация вашият глас е единица, а на улуцата е всичко. И по избори е така.
478
0
 
12
 
! Отговори
Фасулето от гърнето преди 5 години
Тая снимка "кърти мивки"...ей това е то, нема нужда от коментар!
477
0
 
29
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Значи повишаването на всички цени и услуги може, а протести -не. Тези съвсем се самозабравиха,че и заплашват. Но така е когато се отчитат на когото трябва, а хората-кучета ги яли.
476
0
 
31
 
! Отговори
народен съд преди 5 години
народен съд и за теб зализан престъпник, който съсипа БМФ, няма вечно да залъгваш народа с един футболен клуб, зад който стоят парите от едно изсмукано и поставено но колене(а преди време печелившо) предприятие за стотици милиони... както боко и цеко съсипаха кремиковци, така ти съсипа БМФ, освен баневи вие също ще отговаряте!
475
0
 
21
 
! Отговори
Иван Михов преди 5 години
Домуса да не му ометем леко и на него целия "бизнес"?
474
0
 
17
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
Ай де да е лятото, та секретарките да са скъсите поли и докарай бодигардовете, та да стане поне хубав въргал.
473
0
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Абе е лоло я се скрии бе домусчиев ли си къв си
472
1
 
25
 
! Отговори
Тихомир преди 5 години
Бизнесът не е критерия дали хората ще излязат на улицата или не, ако не са хората да ви работят и то за без пари няма да имате бизнес които да ви пълни джобовете. А и бизнеса ако въобще в БГ има бизнес ,за мен е олигархия навсякъде то той би бил прозрачен но не е . Ако на вашия бизнес се направи един контролен отчет и проверка на всичко което се изисква в белите държави за да си бизнесмен ще цъфнат един тон нередности .Почти 90%от бизнеса у нас е корумпиран г-н Домусчиев !!!!