Трамваят по "Графа" – до 10 дни. Това не значи, че ремонтът е свършил!

Стоителят пред СОС: Работата по двата площада продължава!
21 ное 2018 16:45,
18
Трамваят по "Графа" – до 10 дни. Това не значи, че ремонтът е свършил!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

До 30 ноември ще приключи работата по трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев". Фирмата, която ремонтира зона 2 от централната градска част, отчете пред Комисията по архитектура и градоустройство към Столичния общински съвет, че приключват с настилката около новите релси и в момента правят битумната фуга.

Веднага след това обектът трябва да бъде приет от ДНСК и да бъдат направени изпитания с трамвайна мотриса.

Готов е участъкът от площад "Гарибалди" до "Славейков", чака се контрол от приемателната комисия на възложителя. Работата по двата площада обаче продължава.

Още по темата

Изпълнителят обяви, че при изминали 47% от времето на проекта са изпълнили 86% от работата. В следващите седмици ще се работи за поетапното премахване на огражденията, при гарантирана безопасност на преминаващите, за да може хората да имат по-лесен достъп до търговските обекти и сградите в района.

Това не значи, че ремонтът е приключил, уточниха от фирмата и представителите на строителния надзор пред общинските съветници. При строителните работи, които изискват допълнителни мерки за безопасност ще се слагат временни огради.

В рамките на няколко дни ще бъде положен втори пласт асфалт по ул. "Цар Иван Шишман" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Паренсов", продължава работата и по тротоарите. Асфалтовата настилка ще е временна, защото ремонтът на ул. "Цар Иван Шишман" предстои идната година. По проект тротоарът от страната на жилищните сгради и магазините, който в момента е около 1.60 м ще бъде увеличен до 3 м, обясни проектантът арх. Радомира Методиева.

По време на заседанието на Комисията беше отчетена и срещата между представители на общинския съвет и бизнеса в района, която се проведе на 9 ноември т. г. От строителната фирма докладваха, че са изпълнили голяма част от препоръките на търговците.

Дървените плоскости за пешеходци се подменят с такива, които са безопасни при дъжд и сняг, увеличено е осветлението в района на 6 ОУ, вече се пускат и обновените улични лампи.

"За хората, които работят и живеят в района, всеки четвъртък след 11:00 часа представители на строителите и проектанта приемат сигнали и дават информация във временния комуникационен център на ъгъла на улиците "Паренсов" и "Цар Иван Шишман", съобщи председателят на Комисията Силвия Христова.

Тя уточни, че Общината изрично е поискала по-бързото премахване на огражденията, за да улесни работата на бизнеса в района с оглед на идващите празници, но подчерта, че строителните дейности на обекта не са приключили.

До края на месеца свършва и основната работа по градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски", и тротоарите на бул. "Васил Левски“ и ул. "Московска", отчетоха от "ПСТ Груп", които ремонтират зона 4 на столичния център.

Настилките са почти готови, голяма част от новото озеленяване в градините също е факт. По първият етап на обновяването на зоната ще има довършителни работи и през декември, следващият етап е догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Евала преди 5 години
Страхотни новини! Няма по-добре как да е :)))
16
0
 
0
 
! Отговори
Яни Дебелия преди 5 години
Това са страхотни новини! Нека бъдем доволни. Джи Пи Груп са сериозни :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Калата преди 5 години
Нека бъдем положителни...Това, че трамвая от скоро ще минава отново по Графа е супер ... наистина
14
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Това значи, че нещата вървят добре и са добре ... което бе най-важното в случа
13
1
 
18
 
! Отговори
Той преди 5 години
Отидете в Белград , да видите как е направен центъра ! Съвсем близо е до нас ! Не забравяйте , че там имаше война и бомбардировки ( и не разчитат на средства от европейски програми ) !!!
12
0
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Да изчакат да падне по дебеличък снежец и тогава да мине комисията та да си имат оправдание, че не са видели "високото качество на майсторски" свършената работа
11
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", руснаците - "Сталина на вас нет!".
10
2
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
След ремонта ще има на ремонта ремонт - и така до безкрайност.
9
0
 
21
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До Анонимен 7:Ще видим след изборите дали няма да се променят фактите :) Фандупкова си отива, спете спокойно деца!
8
1
 
35
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Като гледам след ремонта, догодина ще ремонтират наново ремонта.
7
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментирайте си слагайте минуси не пречите, но фактите са, че Фандъкова е кмет на София, а вие не .
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама наистина ли не ви е срам бе от СО?Не може да сте толкова вдлъбнати,че да не виждате колко некачествен ремонт и колко много пари на данъкоплатците се пилеят.Или толкова ви е натиснала партията мафия,че не смеете да мръднете.
5
3
 
52
 
! Отговори
от ЦК на ГЕРБ преди 5 години
РЕМОНТЪТ БЕШЕ ДЪЛЪГ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА НЕКАЧЕСТВЕН.
4
2
 
30
 
! Отговори
ФанДупкова до 3 преди 5 години
Сложи ме ВождаДето ме ***!
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ще отидем и в Декември, така ли госпожо селяннко от някакво самковско село ?Интересно кой ви сложи да управлявате 2-милионен град, след като не може да се справите и със селско училище.
2
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да бъде пуснат на 1 октомври. Живея на Граф Игнатиев-39 и съм от потърпевшите.Няма да казвам, че качеството на ремонта е под всякаква критика.Всичко се претупва.
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем скъпо се ремонтира,хем бавно, хем некачествено що е то? Група за ежесекундно разграбване на България познати още като (ГЕРБ).