Коледен ретро трамвай потегля из София

Всеки ще може да се повози и снима с Дядо Коледа
10 дек 2018 18:36,
2
Коледен ретро трамвай потегля из София
Снимка: архив "Булфото"

На 17 декември (понеделник) от 14:30 ч. на пл. Възраждане започва "Коледна феерия - 2018" и ще бъде пуснат празничен ретро трамвай. За осма поредна година организатор на събитието е район "Средец".

До 23 декември (включително) малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.

Още по темата

Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица" - партньор на събитието.

Спирките са: пл. „Възраждане“ – пл. “Македония“ –бул. “Прага“ – Национален Дворец на Културата – бул. “Пенчо Славейков“ – 14-ти ДКЦ – Читалище „Петър Берон“ и кв. “Иван Вазов“. Трамваят ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов".

През седмицата (от 17 до 23 декември) ще се движи от 15:00 до 19:00, а в почивните дни (на 22 и 23 декември) от 10:00 до 14:00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ.

При откриването на "Коледна феерия-2018" вокалната група на 38 ОУ "Васил Априлов", с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

Събитието е част от календара на културните събития на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТелепортацияТо времето отдавна е неясна величина... дори според последните обещания трмваи по Графа трябваше да тръгнат 3 дена след първия тест. То минаха вече не знам колко. Та сега вече и пространството е неясно. Нещо като черна дупка е цялата работа.
1
1
 
11
 
! Отговори
Телепортация преди 5 години
В едната посока трамвая ще тръгва на всеки час, а в другата на всеки 30 минути? Пита се как е възможно това и колко трамвая ще са нужни за да се случи това чудо на физиката? Задачата е за 8 клас.