20 млн. лева за детски градини в София през 2019-а

Днес по столичните улици тръгват 20 електробуса
12 дек 2018 13:00,
68
20 млн. лева за детски градини в София през 2019-а
Снимка: БТА

Залагаме около 20 млн. лв. в проектобюджета за 2019 г. за цялостни реконструкции и ново строителство на 15 детски градини в София, като седем от тях вече започнахме, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Те са в районите "Красно село", "Искър", "Подуяне", "Лозенец", "Студентски", "Триадица", "Витоша", "Овча купел", "Горна баня", "Люлин", "Изгрев".

"Тази година открихме пет детски градини, като една от тях е новата сграда на детска градина "Сърничка" в район "Младост". От тази есен 250 семейства и техните деца имаха възможност да изпратят децата си в новата сграда на детската градина, която е за 10 групи, със специален корпус, с многофункционална и спортна зала", заяви Фандъкова.

Близо 4 млн. лв. от бюджета на Столичната община са инвестициите, направени в изграждане и обзавеждане на детската градина, отчете тя.

Още по темата

Започна строителството на нови седем детски градини в различни райони на София като "Лозенец", "Витоша", "Искър" и др. Провеждат се процедури за избор на изпълнител за изграждането на още две детски градини, които са в районите "Подуяне" и "Триадица". Предвижда се през 2019 г. да започне работа по още шест детски градини.

Кметът също така посочи, че основен приоритет на общината остават зелените политики и образованието.

"През 2019 година трябва да завършим част от големите проекти, които променят града, и да започнем други. За мен е важно да осигурим последователното и устойчиво развитие на града. Следващата година отново ще бъде година на метрото", посочи столичният кмет и припомни, че през 2019 година ще бъдат пуснати в експлоатация нови 8 километра метро, а 2020 година още 4 километра.

Столичната община продължава и с модернизацията на градския транспорт. Днес бяха пуснати в движение първите 20 електобуса в София.

"Предстои да пуснем още 82 електробуса  на природен газ, които са тук, а през следващата година ще пристигнат още 60 нови автобуса. През следващата година очакваме и 13 нови трамвая", подчерта Фандъкова.

В приоритетите на столичния кмет за следващата година се екологичното устойчиво управление на отпадъците, образованието и грижата за  културно-историческото наследство. В бюджета за следващата година се залагат 15 нови детски градини, както и строителството на училища и спортни зали.

"В сферата на културата предстои  да започнем изграждането на първия център за съвременно изкуство", уточни Фандъкова.

През следващата година трябва да приключи реставрацията на минералната баня в Банкя  и да започне работата по реконструкцията на минералната баня в "Овча купел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
СТЪРШЕЛ преди 5 години
ЙОРДАНКЕ, А КЪДЕ Е ШЕФЪТ ТИ БОЙКО? КОГА ЩЕ КАЖЕ КАТО КРАЛ: " СЛЕД МЕН И ПОТОП!!!"
63
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 години
не съм първия който го забелязва ама това "Предстои да пуснем още 82 електробуса на природен газ, които са тук" - просто счупи ***! Самоковската учителница по руски си остава на нивота на самоковска учителница... Както е казано - Човек може да напусне селото - но селото не го напуска! Тя явно не прави разлика между Електричество и Газ!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детски градини има бол. Детски ясли не достигат в София. По-добре стройте само ясли, защото там има места само за 1/10 от децата. Така ще подобрите и икономиката, защото майките ще се връщат на работа по-рано.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fandakova e sa prokoraturata kolko e sabogatjala korupzii imali kolko komisionna e vsela ot eu parite ne samo ivan4eva v satvora to e jasno sad garba na selenjata sedi boiko no proverki na fandakova ne na sam kmeta toi e vsimal s neno reschenia neschtata tja gomisbra i sloji na sam kmet.stol fandakova milionerka ot selska po ruski u4itelka bkp
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
S.O.S.! Селяните Оставиха Селата!S.O.S.! Селяните Окупираха София!S.O.S.! Селяните Ос*раха София!S.O.S.! Селяните Окрадоха София!S.O.S.! Селяни Отивайте си на Село!P.S. За по-младите и незпознатите: S.O.S.! е международно възприет сигнал за бедствие в морето, предаван по морзовата азбука. Важи и за София, България. :)
59
2
 
1
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Гусжа Файдъкова, а нашти кламатцици кугъ мъ, хъъъъ
58
0
 
11
 
! Отговори
спрете да пиете преди 5 години
"Предстои да пуснем още 82 електробуса на природен газ"Наистина ли това е казала, или отново статията е писана като след тежък махмурлук. Пък електробусите на газ са автобуси на газ.
57
2
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
Тая като я видя ииииии почвам да бегам бате...
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не,Странджа.Не сме другари,защото вие в кражбите нямате такива.Вие харесвате да крадете сами.Слава Богу,че мъдрият народ разбра кой съсипа държавата!
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата няма ли да каже какво става в Младост?Там вече стрък трева няма къде да поникне.
54
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
ДрОгарЕ, а вие кого предлагате... - ОФчароффф ли... - не става - повдигнато му е обвинение за 24 милиона...
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано Господ да не дава повече такива като Бойко и Данчето да са на власт!От един хубав град с хубави хора,София се напълни с *** и стана село.За щастие хората са умни и повече няма да допуснат ГЕРБ да управлява!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фънди, чао белла, чао! Айде оди си на село. Два мандата - параван на мафията.
51
1
 
8
 
! Отговори
Тази преди 5 години
женица от снимката защо не ходи да си копае картофите на Самоков,защото нито за учителка/директоркa я бива а пък за кметица да не говорим,че ми става трагично чак.
50
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Данчето превърна София от ориенталско село... - в европейски град... - да е жива и здрава и да продължава напред...
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно огромно Благодаря на българския народ,който най-сетне проумя,че го управляват мафиоти и пожарникари без качества и на изборите ще покаже червен картон на хората,които съсипаха София!Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
48
2
 
6
 
! Отговори
хуху преди 5 години
каква екология ви е приоритет...за тази цел трябва да изселите и съборите всички колиби с черни, после да облагородите освободените площи, защото приличат на сметища. Да се организирате след 15 години обещания и да започнете реално разделното събиране на отпадъците и това е само началото. Изграждането на паркинги около централната част на града и забраната за спиране на автомобили в центъра ще освободи трафика и намали значително вредните емисии от автомобили значително.
47
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Браво Данче... - Мая няма никакви шансове... - софиянци не искат кречетало за кмет...
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само гледай,Бойко да не стане Пуйко...!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия милиони за нищо ги няма даскалицата. Нека публикува една сметка да видим по колко плащат на квадрат за боядисване, шпакловки, мазилки и т.н. , за да добият хората реална представа за грабежите