Строители на протест в София, блокират "Цариградско шосе"

Браншът бил използван за политически цели
Обновена: 12 дек 2018 07:26 | 12 дек 2018 07:22, Анисия Иванова
124
Строители на протест в София, блокират "Цариградско шосе"
Архив: БУлфото

Строители излизат на масов протест. Очаква се над 1000 строителни машини да блокират дживението по "Цариградско шосе" в София. Т

ехниката ще бъде разположена в платното в посока изхода на града.

Поводът за демонстрацията е, че през последните месеци браншът се чувствал използван от опозицията за политически цели.

Разпространявали се и недоказани твърдения за корупция в строителството.

Камарата на строителите в България иска спешни срещи с президента, премиера и председателя на Народното събрание.

Ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в парламента, президентството и в Министерския съвет, подкрепена от около 53 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Мечтите, Курти, са безплатни.
108
0
 
2
 
! Отговори
Киро Домуза преди 5 години
Абе днес на тези протестъри командировка ли да пускам или платена отпуска?
107
2
 
6
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Дойде време ,с Баце да се разделиме.Ха, дай Боже !
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ГЕРБ!
105
2
 
16
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Протести ?!? Използване за политически цели ?!? Ами я да помислим заедно кой плаща рушветите и на кого - това май е публична тайна ! Съжалявам за обикновените работници, които опират пешкира - и със заплатите и съкращенията, а и защото трябва да уйдисат на шефовете си и да протестират !
104
0
 
15
 
! Отговори
niki преди 5 години
Дрън-дрън, разбира се, че 90% от фирмите работещи в строителството работят некадърно, защото плащат малко и нямат квалифицирани кадри. Наемат който и да е, стига да е навит на смешните пари, които дават и после се чудят защо народа ги смята за смешници и че само крадът.
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открай време обществения ресурс се източва предимно чрез строителството и не е изненада за никого, че секнат ли схемите, фалитите на бушоните на мафията гърмят първи !SaveBG е посочил една част, една капка от морето на престъпните схеми, но никой не иска даже и това да разнищи ! Няма даже да засягам въпросът със санирането - там корупцията е норма, доброто и качествено изпълнение на поносими цени е голямото изключение !
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браншът, който живее от държавни поръчки. Браншът който съсипа квартали, които бяха гола поляна преди 10-15 години. Манастирски ливади, Витоша, са лицето на българския строител. Без улици, без зелени площи, без паркинги, но пък със септични ями.
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е предстмъртната агония на ШАЙКАТА.Гърчат се защото усещат че краят им е близо.
100
0
 
16
 
! Отговори
бре,бре преди 5 години
Не разбирам защо ревете бе, дюлгери! Що си не погледните обектите, няма един, поне в София, завършен без проблеми! То и инвеститорът ви е такъв, добре че го разкараха! Нямате магистрала на която след няколко месеца да не се прави ремонт, после ремонт на ремонта и тн.Едва ли има човек в РъБъ, който да не знае, че най-големите кражби са в строителството, не случайно това е начинът по който мафията си препира парите!
99
1
 
21
 
! Отговори
БЕСЪТ НА ШАЙКАТА преди 5 години
Мафията в България се спече от две жени.Нинова и Йончева ги направиха криви и щастливи.Ами да дадат 2-3 проби от магистралите,да докажат че всичко е ОК и тогава опозицията ще бъде в нокдаун.Само че май шубето от тия проби е огромно.И явно има защо,щом изкараха насила всичките си служители да манифестират като едно време на девети септември.
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЩО ВЯРНО В ТОВА ЧЕ ТОЧНО ТЕЗИ ПРАВЯТ КАЧЕСТВЕНИ РЕМОНТИ , ИМЕННО ТЕ ПРАВЯТ НАЙ ГОЛЕМИ НАРУШЕНИЯ ИМЕННО ТЕ И НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРАВЯТ НА НЕВИННИ И НАРАНЕНИ , ЩОТО ТОЧНО ТАКИВА ОБСЛУЖВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ , ПЕЧЕЛЯТ ПОРЪЧКИ И НА ТЕЗИ ОБЕКТИ РАБОТЯТ ПРЕДИМНО *** БЕЗ ДОГОВОРИ А КАЧЕСТВО НИКАКВО И МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ОТ ВСИЧКИ И НА ВСЕКИ ОБЕКТ.ТОВА Е ИСТИНАТА ГОСПОДА И НЕ ДА КАЗВАТ ЧЕ НЯМАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИВКУС ЩОТО ИЗОБЩО НЕ Е Е ТАКА
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киро Гела и Шиши си бранят олигахуването.
96
0
 
10
 
! Отговори
марсианец преди 5 години
53 хиляди души...те повече се подписаха за нощен транспорт в софия...
95
2
 
24
 
! Отговори
??? преди 5 години
ГЕРБ впрегна и олигархията срещу БСП. И това доживяхме - олигарси да протестират срещу опозицията.
94
0
 
21
 
! Отговори
Boyan преди 5 години
Протест с/у опозиция - уот да фак?!
93
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това няма да е протест,а манифестация.Да не забравят само плакатите с лика на Бойко Борисов и знамената на ГЕРБ.
92
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо сами да желаят външна лаборатория да докаже невинността им и така да оборят уж голословните твърдения, с тази си манифестация само затвърждават убежденията, че дейността им вони на корупция от всякъде.Самото присъствие на машини от фирмите на Пеевски, на Божков, на Джи Пи Груп, на Цеко, вони на корупция.Не се чува да роптаят срещу доклада на Държавния Департамент на САЩ в който директно е посочена корупция при обществените поръчки на същите тия манифестиращи фирми.И моля журналистите, не наричайте тази демонстрация протест.Това не е протест, а манифестация на наглостта.Същата демонстрац
91
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бургас нови 20млн за Спортната зала-малкото Белене.Цената е вече над 92мил. при първоначални разчети за 45мил. ГЕРБ КРАДЪТ И С Г...ЗА СИ.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоително ремонтната дейност е печеливша но ако майстора работи за себе си а не за фирма. Никъде по света тежкия труд при тежки атмосферни условия не е адекватно заплатен на строителя но ако работи за себе си може да достигне цифри които един инженер или програмист неможе да вземе.