Снежна виелица в София, над 160 снегорина пъплят по улиците

Градският транспорт се движи по график и без промени
53
Снежна виелица в София, над 160 снегорина пъплят по улиците
Снимка: Булфото, архив

Във връзка с валежите от сняг в София започнаха обработки със смеси срещу заледяване. На терен са над 160 снегопочистващи машини, съобщиха от Столичната община.

В момента се обработват общински пътища в районите Панчарево, Нови Искър, Овча купел, Кремиковци и Банкя.

Обработват се и опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градски транспорт.

Обществения транспорт към момента се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

От Общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само добре оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно. Очаква се снеговалежите да продължат през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: виелицаснягснегорин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
до фандък преди 5 години
а ти от къде знаеш колко точно ти 'взимат' за почистване, като е такава далавера ходи се реди и ти да чистиш вместо да квичиш тука?
36
0
 
1
 
! Отговори
фандък преди 5 години
До Анонимен А ти много ли си доволен? знаеш ли колко ни бъркат в джоба "за почистване", ама и ти ако си на герберското корито и ***.ш от някъде, ще лаеш да ги защитаваш
35
0
 
2
 
! Отговори
майка ви преди 5 години
Като направиха всичко около блока ни зелена зона и си платихме винетки, няма ли да изчистят улиците?
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕСТИТ сняг.Дано е справят снегорините.
33
0
 
4
 
! Отговори
бай ФУЙ преди 5 години
Аз съм малката Фандъчка. За нищо не съм виновна. Правя каквото каже Шефа. Остават и за мен малко трохички - да има за старини на някое островче пет-звездно обслужване. Не ламтя за много...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ги видяхте тези 160 снегорина? Аз бях на работа до 14 ч. и първия снегорин го видях чак по това време на "К. Величков", а се прибирах от Дървеница!Така че "ще се чисти, когато спре да вали" както казваше на времето предишния кмет (сегашен министър председател)!
31
1
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
За тези пари дето се плащат за почистване на сбега в София, даже много малко сме недоволни.
30
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо мрънкане, голямо нещо. Преди 2 часа ми се наложи да пътувам по главен път Е871 Македония през Кюстендил до София. Единствения изчистен път е след Драгичево, входа на София и София. Републиканската пътна мрежа, не е пипната, нито изчистена нито опесъчена,закъсали коли са наспирали през 20 метра. А вие продължавайте да мрънкате за София,където да има сняг, но си личи че са почистили и опесъчили. Какво очаквате-снегорините да ловят снежинките във въздуха ли? Вечно недоволни.
29
2
 
12
 
! Отговори
ФАНДУКОВА преди 5 години
Не снегът усложнява обстановката, а бездействието и не на временното почистване от страна на ИНСТИТУЦИИТЕ!
28
1
 
8
 
! Отговори
Неофициална инфо преди 5 години
Днес по случай обилния снеговалеж в София, г-жа Йорданка Фандъкова е казала следното пред медиите: По възможност утре 17.12.2018г. който има възможност да си вземе почивен ден и да не излиза с автомобил по улиците на София, докато общината смогне да разчисти снега. Който има деца да ги заведе да се пързалят. По - този начин столичани ще спестят повече нерви от колкото ще искарат пари. 17.12.2018 #ден_за_пързаляне
27
2
 
10
 
! Отговори
а защо няма вода??? преди 5 години
Не само не е изчистено,ами и водата са спрели. Каква авария има в неделя????
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно тези снегорини изхвърлят снега в страни от улицата. Когато това встрани е тротоар, магазинерите или живущите нямат друг избор осван да го прехвърлят обратно на улицата. Това "почистване" се играе всяка зима от години.
25
0
 
10
 
! Отговори
ime преди 5 години
Страхотно е! Снежка приказка. Утре ще е тежък ден. Вземете си почивен ден и обърнете внимание на децата си докато общината почисти. Ще спестите повече нерви от колко ще искарате пари. :)
24
3
 
7
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА НЕ ЧИСТИ! преди 5 години
ФАНДЪКОВА ПАК НЕ ПОЧИСТИ БУЛЕВАРДИТЕ! ФАНДЪКОВА ПРИЗОВАВА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕЯ!
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** адми.нистратор, думата трав.ерс е прекосяване, в случая на планината. Стига с тия пед.алски филтри в този сайт, забранете българския , направо.Какво ли се ядосвам, като знам колко са неграмотни журналистите...
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега са връщам от улиците на София Нищо не се чисти и никакви смеси не видях да са използвани. Имаше няколко коли с лоши гуми и колите поднасяха, но по правило почти всички караха бавно - 20-30-40 км/час, много рядко до 50, където е малко по-добър пътя. Само две аудита караха по-бързо. Повечето коли все пак си бяха с нормални гуми за тези условия, Пред мен на един тролей задницата му се носеше няляво-надясно, при около 10 км/час.
21
11
 
7
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Тука що тея дето само мрънкат не фанат по една лопата да чистят. Аз дори не виждам смисъл в момента да се чисти. Днес 3 пъти минавам по една централна улица. И трите пъти след мен има снегорин а пред мен все едно нищо. Хората ди вършат работата. И в чужбина е така по 2-3 деня не могат да се движат.Бах много па претенциозни станахме.
20
5
 
9
 
! Отговори
ime преди 5 години
Страхотно е! Снежна приказка, има снегорини и чистят. Вместо да мрънкате вземете си утре почивен ден и обърнете внимание на децата си. :)
19
1
 
15
 
! Отговори
честно преди 5 години
Къде са се скрили тия снегорини, уж са 160?? Живея на улица 11 август срещу Невски и близо до Дондуков , ама никакъв снегорин не се вясва,като гледам хората от блока ще си чистим. Не знам как са разделени на квартали снегорините. Ако видя някакъв ще пиша,ама според мен има 5-6 снегорина за цяла София, не 160.
18
7
 
13
 
! Отговори
от село преди 5 години
Още още ощееее може. Да натрупа 1 метър снег и да го скове минус 35 градуса студ и тъка да кара до края ба април другата годин