#HUBAVOE: След ремонт на велоалея - бул. "Бъкстон" стана "БЪГстон"

Потребител в социалните мрежи алармира за некачествено изпълнение
17 дек 2018 14:30,
63
#HUBAVOE: След ремонт на велоалея - бул. "Бъкстон" стана "БЪГстон"
Снимка: Георги Аргиров, Facebook

Съществуват вечни теми, които винаги са способни да събудат широки дискусии и да предизвикат огромна вълна от недоволство.

Подобни теми работят напълно безотказно и като по часовник коментарите никога не закъсняват. Една подобна тема, която е болно място за голяма част от столичани, е обликът на града и ремонтите, след които винаги са нужни нови... ремонти.

Преди дни в социланите мрежи се появи колаж от две снимки на една и съща велоалея от столичния бул. "Братя Бъкстон". Снимките са направени през 2015 г. и 2018 г., а разликата е с обратна прогресия - вместо велоалеята да е ремонтирана и подобрена, състоянето очевидно се е влошило.

Потребител публикува снимките във Facebook групата "Видяно в София". Според него настилката на велоалеята е била ремонтирана два пъти от 2015 г. досега, а през 2018 тя вече напълно липсва.

Още по темата

Припомняме ви, че през пролетта от Столичната община обявиха мащабни ремонти по ключови булеварди на София. Един от тях беше и бул. "Братя Бъкстон", а заради многото строителни дейности се образуваха и тапи в целия град. Месец след ремонта на бул. "Братя Бъкстон", обаче, изглежда настилката липсва. 

"Не знам колко години е гаранцията, но тя се разпадна 1 месец след полагането... 1,5 км от ремонтирания булевард са стрували 3 000 000 лева #HUBAVOE", написа още Георги Аргиров във Facebook.

Други пък обясниха, че положението е подобно и в други части на столицата.

"То да е само Бъкстон! Я влезте в ляво или дясно по преките на булеварда - кошмар! Особено в Манастирски ливади - запад - истински апокалипсис!", коментира Зарка Милева.

"По същия начин се рони настилката на велоалеята между Обеля и Лъвов мост. Особено по надлез Надежда. Некачествено и с евтини материали...", алармира Мариела Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Космонавта преди 5 години
Стават и такива грешки! Този ремонт ще се поправи, сигурен съм
53
1
 
1
 
! Отговори
Тролея преди 5 години
Какво да ви кажа?! Стават и грешки, нормално е! Човешко е, стига да се поправи
52
1
 
1
 
! Отговори
Манди преди 5 години
Ако зависеше от Фандъкова това щеше да е перфектен ремонт, но .... тя жената не може да огрее навсякъде
51
0
 
0
 
! Отговори
Трепача преди 5 години
Ще го оправят ... стига сте плюли, случват се и такива неща!
50
0
 
0
 
! Отговори
Моли преди 5 години
Стига толкова критики ... нормално е да има и ремонти, които не са добре направени, ще го оправят, не е нарочно
49
0
 
0
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Елате да видите в Модерно предградие какво е направено последните 50 години и тогава се оплаквайте. Квартала е на 70 години, а не може да се похвали с 1 ремонт, камо ли ремонта да е зле. Няма канализация, улици, тротоари и масово се отопляват на твърдо гориво, защото няма алтернативи.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доколкото виждам крайната настилка е от боядисана замазка или асфалт с дебелина 1-2 см,това е голяма простотия и естествено,че ще се отлепи.Един пласт за да е здрав трябва да е минимум 4 см и тъй като е скъпо целия да е от боядисана смес,най-добре е да се боядиса с червена маркировъчна боя най-отгоре само.Хем е по-здраво, хем по-евтино,хем може да се освежава периодично на 1-2 години,ама явно има мангизи за усвояване
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам никаква разлика между двете снимки. И първата е кофти и втората.
46
0
 
16
 
! Отговори
Или преди 5 години
За подобните системни строително-ремонтни маскарлъци отива плакатът с надпис: "Благодарим ВИ, г-н Министър председател, че ни направИ европейци!", с който присъстващи на церемонията по откриването на част от магистрала "Струма" изчеткали (граматически "правилно") не присъствалия Бойко Борисов.А и един нов парад на строителите по Цариградското няма да е излишен ...
45
0
 
8
 
! Отговори
младен преди 5 години
как бее....я вижте другата статия дето Фънди се фали за модернизирането на града.
44
0
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тя цяла България стана БЪГария, че една велоалея ли няма...
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е готово! Чакайте
42
0
 
29
 
! Отговори
Leo преди 5 години
След "Гафа" вече има "Бъгстон"....
41
1
 
12
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
отлична настилка за зимно време
40
0
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
сега ще видите че проблема е в чистачките там защото я надраскали боята за да махнат снега!! там е проблема аз ви казвам! мир да е -0 пък може и мен някой да ме номинира за нобелова награда!! :) ьаььааь
39
0
 
15
 
! Отговори
До Петърчо преди 5 години
Погрешно поставяш въпроса. Принципът при демокрацията би трябвало да е, че никой не е вечен и че ако не управлява добре, на следващите избори, избирателите ще му бият шута. Кой ще дойде на негово място изобщо не е важно. Важното е, всеки, който се докопа до властта, да знае, че трябва да управлява добре, иначе народа го маха. В България за съжаление е точно обратното - гласува се за С И К, за да не е Б С П. Гласува за за Б С П, за да не е някой друг и т.н., а това е много вредно и се бетонира дв
38
0
 
9
 
! Отговори
хехех преди 5 години
кой не скача е червен !!!
37
3
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
До ЛъвИзвинявай но къде видя да говоря за БСП? Е по-добре е от това да си направят извода че съм за ГЕРБ. Но май не си ме разбрал. Ако само сочим с пръст и нямаме решение на проблема как очакваш да решим проблема? ГЕРБ рано или късно ще се махнат. Но все някой трябва да дойде след тях. Но само след като станем кадърни да решаваме проблемите си вместо да сочим с пръст виновника ще се оправят нещата. А дотогава да си караме по улиците с дупки и да си дишаме "чистия въздух и да не се оплакваме.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами фасадната боя е скъпа а обикновената блажна е евтина. Защо да я боядисват с фасадна боя като тя ще издържи поне 15 години а с блажната всяка година ще се присвояват пардон усвояват мангизи за нашите фирмички. Това да не вие бай Тошовото време и ония майстори които бяха на държавна заплата и като направеха нещо го правеха да е вечно а не през година да си създават работа. Сега частника така го прави че да го извикат пак иначе ще умре от глад. Така е при капиталистите няма шега няма майтап.
35
8
 
5
 
! Отговори
Лъв преди 5 години
До ПетърчоЩо като дойде БСП на власт ще прави по качествени ремонти ли?Та те фирмите са едни и същи и работниците в тях също.Предложението ми е да се канят и външни изпълнители,гаранциите за изпълнение да са по големи,както и гаранционния срок за качество.Фирми с компрометирано качество на изпълнени обекти да не се допускат,кактто и такива дейностите на които над 20% се изпълняват от подизпълнители,което винаги означава крещяща корупция!Някой пести пари и прикрива следи за някой друг!