Министри нищят развитието на ски зона Банско с Жирардели

Жирардели е бил придружен от адвокатите на "Юлен" АД
Обновена: 17 дек 2018 19:16 | 17 дек 2018 18:46,
15
Министри нищят развитието на ски зона Банско с  Жирардели
Снимка: МОСВ

Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов са се срещнали с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско, информираха от пресцентъра на МОСВ днес.

Още по темата

Жирардели е бил придружен от адвокатите на "Юлен" АД. На срещата са били обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта.

Министър Димов е обяснил на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с "Юлен" АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение.

На срещата е била обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство. Поставен е бил въпросът и за собствеността на "Юлен" АД.

Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представил пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100 процента от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на "Юлен" АД. Той е заявил, че е упълномощил мениджмънта на "Юлен" АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Teddy преди 5 години
Еее доживях Юлен да има собственик и да седнат на една маса с правителството, току виж се разберат и Банско стане най- модерния ски курорт на Балканите
14
0
 
0
 
! Отговори
Wien преди 5 години
Bravo Bachvarova!
13
2
 
0
 
! Отговори
Антония преди 5 години
Втора кабина - кога? Айде крайно време е вече, дано Жирардели вземе нещата в свои ръце най-накрая.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя що си не гледа световните титли? Нито една не е спечелил в Банско!!!Какво си вре носа тук???
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли схеми... Жирардели, почвай да бегаш, бате! Кипърският номер не мина, сега да видим номера с Жирардели дали ще мине. Удобно Нено преговарящ... Тоя съсипник е за панделата!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече само схеми за крадене!В цял свят!
9
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А оня,с потнико, от Кипър???
8
6
 
13
 
! Отговори
111 преди 5 години
Жирардели,тук е България!Това не ти е бащиния!Тук командваме ние!Ясно ли ти е?За да има природа,за да я има България! А ти върви на ***,ната си с твоите пари!Точка!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наивници!!! Марк е поставено лице.
6
17
 
5
 
! Отговори
Сис преди 5 години
Айдеееее, време е за втора кабина, докога ще я чакаме. Зелените няма ли да се вслушат в човек от ранга на Жирадели или ще продължат едно да си знаят, едно да си баят?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, поне да беше Алберто Томба.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако смени банката ще повярвам, че този е собственик.
3
13
 
5
 
! Отговори
Лиляна преди 5 години
Това хич не е лошо, няма българин, който да може да се справи, а и пък Жирардеи е специалист в зимните спортове
2
18
 
6
 
! Отговори
Калина преди 5 години
Жирардели е много голям! Страшно му се кефя. Тъпо е, че все отвън трябва да ни оправят, но на него определено може да му се има доверие. И зелените да се вслушат малко в думите му, а не да бъдат коне с капаци, както са свикнали.
1
3
 
18
 
! Отговори
Един от народа преди 5 години
Интересува ме само дали ще влизат ДАНЪЦИ в НАП, или всичко с този Жиралдели е схема за прехвърляне на печалбата в чужбина.