Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи

Предложение: За тях няма да се дължи такса
Обновена: 17 яну 2019 17:06 | 17 яну 2019 17:00,
24
Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи
Снимка: Flickr

Общината в столицата не от вчера и от днес води битка с разделното събиране на отпадъците и регулацията и организацията на събирането на битовите такива.

По време на днешното заседание на СОС беше приет доклад относно минимални условия и изисквания за сключване на договор за организиране на система за разделно събиране на отпадъци от опаковки и отпадъчни материали: хартия и картон, метали пластмаси и стъкло от домакинствата, административните, социалните и обществените сгради, заведенията за обществено хранене, търговските обекти и обектите за отдих, забавления и туризъм.

"В новите договори продължава практиката на СО да изисква от организациите за оползотворяване на опаковки механизъм за предоставяне на контейнери за индивидуално позлване на гражданите, за което не се дължи такса. Те се предоставят след изпълване на определени изисквания. Едно такова е за етажните собствености – пространството да е заградено и да няма достъп до него освен от живеещите и фирмите, които събират отпадъците", заяви общинският съветник Лорита Радева.

По думите ѝ новото в настоящите договори е това, че за 5-годишния период на тяхното действие Общината си поставя за цел да постиге до 10% наличие на нерециклируеми (битови) отпадъци. В края на всяка от текущите години ще извършваме анализи и ще нанасяме корекции при необходимост.

"Оказва се, че не всички сме достатъчно наясно какво означава да съберем разделно хартиени отпадъци. Не е хартиен отпадък напрмер мазната кутия от пица. Това е битов отпадък, защото хартията е замърсена. В контейнерите за стъкло пък не бива да бъдат поставяни счупени електрически крушки или порцеланови съдове. Ще водим допълнителни информационни кампании за този поцес, за да минимизираме количеството битов отпадък в разделното събиране", обясни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На чия фирма ще са кофите ?
18
1
 
1
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Втасала Мара и под нея бара...та Фандъкова така.
17
0
 
1
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Втасала Мара и под нея бара...та Фандъкова така.
16
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
При строежът на новите сгради направете подземни помещения с контейнери с отделни входове от мазета, гаражи - и височина на таван да влизат камиони, а за да не миришат ,трябва да ги миете всяка вечер с препарати. Не правете нищо,ще вдигнете данъците - вода, ток, парно.А това с разделното събиране на етажите няма как да стане, не че миришат: хартията, стъклото и пластмасата, но българите ще си хвърлят полупразните бутилки с бира, пластмаса със салати. Сакън-НидейтИ още източници на епидемии в С
15
0
 
6
 
! Отговори
Сетиха се преди 5 години
Откриха топлата водаОще при проектиране на жил.блокове при СОЦИАЛИЗМА в мазетата имаше помещения за кофи за ***.В нашия блок магазина защементира отквора на кота ОНе е ли време тези специално предвидени помещения при условие че общината постоянно и често прибира отпадъците както в Европа
14
3
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
пространството да е заградено и да няма достъп до него освен от живеещите и фирмите - ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДЕН ДА ИЗСИПВАМЕ *** ПРЕД КАНЦЕЛАРИЯТА НА ФАНДАКОВА
13
5
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДРУГАРКО ФАНДАКОВА, СПЕСТЕТЕ СИ КАМПАНИЯТА - ЗНАЕМ ЧЕ ЩЕ ОКРАДЕТЕ ОЩЕ ПАРИ ОТ ДАНЪКОЛАТЕЦА БЕЗ ЕФЕКТИВЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гениално! Кофи за *** на етажите. А с *** какво правим? А миризмите? И кой ще влачи *** после като се препълнят кофите? Тия са някакви уникални мозъци!
11
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи - ДРУГАРКО ФАНДАКОВА, МИСЛЯ ЧЕ МЯСТОТО ВИ Е В ТАКЪВ КОНТЕЙНЕР.....
10
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДАСКАЛКАТА OUT
9
1
 
11
 
! Отговори
Първо преди 5 години
Даскаличката да накара фирмите, които събират кофите за разделното, да го правят разделно и тогава да ни учи нас. Събират всички кофи в един камион
8
0
 
9
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
Оства и да уточнят кога кутията от пица се счита за мазна - аз например не виждам защо заради едно петно трябва и останалият картон да не може да се рециклира и да се трупа "битов ***".
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам усещането, че ако не си уникален бунак, не може да почнеш държавна работа.
6
3
 
13
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Вместо да получим услугата СМЕТ, за която си плащаме. ... ние слугуваме на сметосъбирането като го разделяме???
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами до нас *** обръщалото на 306 в младост 2 има кръчма и заведение. Контеинерите за смет са 3 за 7-8 блока. Редовно са препълнени с *** от заведенията. Пускали сме стотици сигнали, но на всичките получаваме дежурният отговор, че заведенията сами си изхвърлят отпадъците в собствени контейнери и, че няма нарушения. Всичко виждат преливащите кофи, само не и проверяващите инспектори от общината.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези им плащаме за да генерират глупост след глупост, коя от коя по-голяма.
3
6
 
23
 
! Отговори
о преди 5 години
фандъкова и малоуниците от СОС да си ги заврат в спалните кофите!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, я си ги делете вие. Без пари искат да им вършим работата, за която на тях им плащат и всеки купувач плаща. Пуснете клошарите да си вършат работата, а не да им вземат бизнеса и стотинките и от тях да правят милиони за 1 човек клошар-милионер фирмаджия.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да въведат изискване етажните собствености да изградят сграда за поставяне на кофите и да организират охрана, за да няма достъп от други лица. Освен това, регистрация, пряко предаване на данни по електронна система за количеството и вида на *** в кофата, както и личните данни на лицето, изхвърлило ***. За целта всички живеещи да попълнят декларации за съгласие за предоставяне на личните данни. Освен това солидни глоби ако някой от етажната собственост си изхвърли *** другаде.