Helpbook: Тротоари пред РПУ - паркинг, а пешеходците по улицата

И още сигнали - тротоари с кучешки изпражнения, шахта без капак
9 фев 2019 07:45, Анисия Иванова
28
Helpbook: Тротоари пред РПУ - паркинг, а пешеходците по улицата
Снимка: Helpbook

Днешния обзор започваме със сигнал, пристигнал в платформата на Helpbook.info, за безразборно паркиране пред столично РПУ в жк. "Банишора", където тротоарите от двете страни на улицата са превърнати на паркоместа.

Пешeходците са принудени да се движат по средата на улицата, в нарушение на правилата, поради липса на всякаква друга възможност. Учудващото в случая е, че това се случва точно пред полицейското управление.

В следващия сигнал майка се оплаква от състоянието на тротоарите след стапянето на снега: "Подавам сигнал от кв. "Хладилника" за състоянието на тротоарите от предходната седмица. Пред блока ни на ул. "Банат" 28 е пълно с кучешки изпражнения! Тук нямаме бездомни кучета, това със сигурност са хора, които не почистват след домашните си любимци. Кой трябва да почисти след тях и не трябва ли да има глоби за нарушителите??? Никога не съм виждала от общината улиците да се почистват, а дори не мога да мина с детската количка през тротоара. Не стига че всички са разбити, въпреки че уж ги оправиха покрай зелената зона, а сега са и заринати с лай.*на (извинявам се за грубия изказ). Вземете мерки, за какво плащаме тези данъци, някой въобще наблюдава ли положението по улиците, или най-важното е да се наблюдават само паркиралите коли, за да се събират пари за “ремонт” на строшените тротоари и улици????  Очаквам вашия отговор в най-скоро време!“

В друг сигнал е описана поредната опасност, която дебне столичани: "Забелязах открита шахта без капак в парк "Здраве", точно зад автобусната спирка на ПГ "Текстил и моден дизайн". Опасна е за пешеходци и домашни любимци, особено в тъмната част на денонощието.“

Завършваме днешния обзор със сигнал за липсата на улично осветление пред блок в квартал "Овча купел" 2. Потребителят моли за своевременна реакция от страна на общината за възстановяване на съоръжението в работещ вид.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..тротоари с кучешки ***..........ами ***.......така я преобразиха някои български родолюбци!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Пловдив е навсякъде ТАКА.
6
2
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Защо не влезеш ТИ в районното да ги информираш?
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Хел бук е много вреден - всякакви изпращат сигнали не до когото трябва. Занимават администрациите с безмислени проверки за щяло и нещяло. В конкретния случай - вместо да влязат в РПУ-то и да сигнализират, пишат в хел бука, чакат някой да им прочете писанието, да го насочи към някой да отиде на място, да провери кой може да има отношение към случая, да изпрати поссмо до РПУ-то, РПУ-то да прати патрул и да направи протокол от проверката, после да информира по обратен път, накрая няма нищо.
4
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 4От десетилетия.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред Първо РПУ в София, на ул. "Шипченски проход" е същото и то от години!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Второ РУП рай за бандити в полицейски униформи на държавна заплата.
1
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колите са на куките, затова са там всеки ден и никой не им прави проблем. Навсякъде в София е така. На "Мария Луиза ", пред паспортен отдел паркират на три реда и си стоят по цял ден. Паяците минават покрай тях и не ги виждат.Това е държавата, в която законите важат само за обикновените хора. И то зависи точно кои закони.