Акция в София: 63 билбордове – свалени, незаконни са!

Някои пък подменяли билбордовете с незаконни LED екрани
17 фев 2019 08:04,
10
Акция в София: 63 билбордове – свалени, незаконни са!
Снимка: Булфото, архив

63 са незаконните билбордове, рекламни мрежи и пана, които са демонтирани в София от началото на годината. Столичният инспекторат увери в началото на тази година, че ще започне сериозна акция.

Премахнати са 10 LED екрана, 2 мегаборда и 34 билборда - по Околовръстното шосе, булевардите “Патриарх Евтимий”, “Цариградско шосе”, “Черни връх”, “Цар Освободител” и на други места.

Установена е нерегламентирана подмяна на билбордове с дигитални LED екрани, които са забранени, пише "24часа".

Друго нарушение касае билбордовете в частни имоти - често те навлизали в улиците и тротоарите. Такива реклами са премахнати от булевардите “Драган Цанков”, “Черни връх” и “Тодор Александров”.

Проверяващите засекли и рекламни мрежи по фасадите, без в сградите да тече ремонт. В тези случаи се налага глоба не само на фирмата, поставила мрежата, но и на домоуправителя.

“Премахването на незаконната реклама е приоритет, по който работим ежедневно. Почистването на града от такива елементи е резултат от политиката на общинския съвет и на кмета Йорданка Фандъкова да се въведе ред при поставянето на външна реклама. Затова от началото на годината по моя инициатива провеждаме редовни срещи между представители на “Архитектура и градоустройство”, Столичен инспекторат и фирмите от рекламния бранш, за да подобрим контрола”, каза главният архитект на София Здравко Здравков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Този главен архитект от Плевен по-добре да прави нещо за решаване на проблема с паркирането в София! Но не да чертае сини и зелени зони, а да строи многоетажни паркинги в центъра и във всеки квартал!!! Или... да си ходи в Плевен!
8
2
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
"Премахването на незаконната реклама е приоритет" - това ли ти е НАЙ-ВАЖНОТО,***,кмете?Не ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО,КАЛНАЛИЗАЦИЯ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ и ЯСЛИ,а рекламата???Пак си я изберете тая картофена даскалка!И що не проверите КАК МЪЖЪТ Й ВДИГНА 2(ДВЕ!) БОЛНИЦИ ЗА 2(ДВЕ!) години?И как я имат тая цяла кооперация в "Манастирски Ливади",дето всичките апартаменти ги дават под наем?!Нали сте журналисти-РАЗСЛЕДВАЙТЕ!
7
5
 
25
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Строежа в градинка не е проблем, но билбордите са най-голямото зло?
6
1
 
33
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ама как се строи един незаконен билборд,като конструкцията заедно с фундамента тежи няколко тона.Това да не е лист хартия формат А4.Не коментирам трасето за подаването на електрическо захранва до билборда.Просто някой тихичко си е затворил очички срещу скромна сума от няколко хиляди лева /на "парче"/,а след това прави физиономия на искренно изненадан с репликата "Ама как е станало това ,ще разследваме "случая/сигнала/.Тази реплика има и друга по-цинична версия .
5
0
 
21
 
! Отговори
Сп??нс до един преди 5 години
Ами може и да си прав, из Испания нямам спомен да ги има, в Австрия по входовете на магистралата има билбордове от рода "кола +телефон=катафалка" , подобни на тези във ФРГ, като минеш Унгария, Србия и забелязваш промяната.
4
0
 
16
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Преди време адвокат Марин Марковски заяви по bТВ, че от 1974 година има забрана за поставяне на билбордове, съгласувана с тогавашният Съвет на Европа.Ноооо...ние и сега сме си балканци,нищо, че се имаме за европейци.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоковската пионка громи всичко незаконно и въвежда ред и законност ден и нощ.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще махнат LED екраните от задното стъкло на автобусите? Нощно време това заслепява ужасно. Трябва ли да има катастрофа с жертви за да ги махнат?
1
3
 
27
 
! Отговори
.. преди 5 години
Просто не са платили на когото трябва.Останалите билбордове не са по-законни....