Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата

Главният архитект ще представи новите разделители, каза кметът
Обновена: 13 мар 2019 15:08 | 13 мар 2019 15:07, Анисия Иванова
79
Фандъкова обеща: Демонтажът на перките - за сметка на фирмата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите по демонтажа на предпазните съоръжения на ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат за сметка на фирмата изпълнител. Това каза на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с наложилото се демонтиране на разделителните съоръжения на улицата поради инциденти с пешеходци.

Попитана какви ще бъдат допълнителните разходи за смяна на така наречените "перки на акули", тя отговори:

"Допълнителни разходи до момента не е имало. Всъщност, първият път ограничителите не бяха сменени, а отрязани. Аз лично тогава не бях съгласна, защото мислех, че първият вариант беше по-добър. Но, както и да е, проектантите така предпочетоха“, припомни Фандъкова.

Още по темата

"Сега говорим за безопасност на хората, затова главният архитект работи и днес ме информира, че има няколко варианта, които трябва да се видят, обсъдят и да се направят разчети“, обяви тя, цитирана от "Фокус".

Кметът изтъкна, че главният архитект скоро ще представи публично вариантите на разделителите. "Разходите по демонтажа със сигурност ще бъдат за сметка на изпълнителя, останалото трябва да видим, да се направят разчети“, отбеляза още тя.

На въпрос дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация.

Тя припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция заради наранявания на дървета. "Тук сме безкомпромисни“, увери още столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Вижте ... не искам да бъда прекалено груб, но столичанинът е прекалено капризен. Все нещо не му харесва. И все пак Фандъкова и фирмата ще се съобразят, но трябва да помислим и ние за собственото ни мислене
72
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 5 години
Голяма част от коментарите тук (а и не само в този сайт) искат оставката на кметицата. И това е разбираемо - последните години общинската администрация генерираше предимно издънки, гафове и всевъзможни глупости.Проблемът, който аз имма с тези искания, е каква е алтернативата. Ляв кмет? Достатъчно възрастен съм, че да си спомням последният такъв. Един господин, с фамилия Янчулев. Разликата между него и настоящата кметица, е колосално положителна.Нещото което ни тряба, е алтернатива!
71
0
 
4
 
! Отговори
До Кметицата преди 5 години
Фандъкова, не разбра ли, че хората нито искат да те слушат , нито искат да те виждат. Събирай си багажеца и беж в с.Белчин. А този нещатник Здравко след като Усра Червен бряг , какво се пъчи в София ?
70
0
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Кога ще си подадеш оставка Господи награди нея и децата и както заслужават за да разбере как е дай боже награди я за труда който положи за София ????
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си ремонтирах клозета. Наех фирма да извърши ремонта. След като ми изпълниха всичко се сетих, че не ми харесва клозетната чиния и искам да я подменя. Кой според вас плати за това?
68
0
 
0
 
! Отговори
BOPA преди 5 години
'За сметка на фирмата, но с парите, които им отпуснахме безплатно и безлихвено'. Данка.Данче, идете си. На хората им е наближило вече.
67
0
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Оставка некадърници.
66
0
 
6
 
! Отговори
void преди 5 години
Искам аз да съм фирмата изпълнител и да дойде Фандъкова да ми каже, че разходите за демонтаж на разделителите, които именно те в качеството си на клиент са си избрали и са ми поръчали да монтирам, са за моя сметка... Е не само, че няма как да стане, ами ще ги осъдя за повече отколкото е стойността на ремонта. Тези вече съвсем ни взеха за пържени рибки...
65
0
 
9
 
! Отговори
Тикваленд 2019 преди 5 години
Който мисли, че ГЕРБ са нормална партия да мине по Графа, после да пита някой занимаващ се със строителство какво мисли за цената и качеството на проекта. Отговорът ще е: "Цената е немска, качеството нигерийско, визията - албанска!"Толкова за ГЕРБ, за Данчето Даскаличката и т.н.
64
2
 
6
 
! Отговори
Антикомунистов преди 5 години
Шопиянци вкараха мутр***н в политиката!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сега говорим за безопасност на хората"Аха, сега ли говорите за безопасността на хората? А за какво си говорихте когато одобрявахте проекта?
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не дойдоха от Марс.Вие ги избрахтИ, НЕдраги провинциалисти!!!ГРОБ са представителната извадка на народи-населението в Бг.Просто, нагло и неграмотно племИ, това са българите днес.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опит-Грешка и накрая *** плЯща.Ха-Ха
60
0
 
8
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
Фандъка пак лъже! Фирмата изпълнява проекта.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проба-грешка! Добре, че Фъндъкова не е хирург.
58
0
 
4
 
! Отговори
ГАТАНКА преди 5 години
Бавно, грозно, опасно и скъпо, през София минава. Що е то?Жокер: не е руска лимузина
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става когато учителка по руски, родом от самоковските села, стане кмет на София.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ се гаврят с тази знакова за града ни улица не от вчера. Още като кмет на София, Бойко Борисов монтира едни автоматични прегради, които се спускат за да мине трамвая и после се вдигат за да не влизат коли. Софиянци от центъра ги помним. Събитието беше огласено с фамфари и медиен шум... Е, работиха точно една седмица.За сведение, същите, но монтирани и поддържани от англичани си работят вече повече от 20 години пред английското посолство, само на 200 метра от бойковите.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе кьорави хора които се спъват винаги ще има и с перки и без перки.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Графа беше хубава улица преди ГЕРБ да я налазят. Голяма част от живота ми мина покрай тази знакова за София улица, че и още е така и сега. Тъжно е да гледаш как някакви, които едно време наричахме "въздух под налягане", съсипват София.