Протест! Роми от "Факултета" не искат роми от Виетнамските общежития

Предстои роми да бъдат настанени в преустроени контейнери
Обновена: 19 мар 2019 08:56 | 19 мар 2019 08:55,
67

За протест се готвят жителите на кв. "Факултета" заради идеята роми от Виетнамските общежития в София да бъдат преместени.

Недоволството е подсилено от плановете ромите да бъдат настанени в контейнери, превърнати в домове. За тях е отделен район около поликлиниката в кв. "Факултета". До тук се стигна след като част от Виетнамските общежития бяха съборени след масови протести в кв. "Красна поляна".

Още по темата

2,4 млн. лв. са предвидени за преобразуването на транспортни контейнери в общежития, които ще бъдат построени на мястото на зелено игрище, където играят децата от "Факултета". Именно там трябва да бъдат настанени ромите, които в момента обитават Виетнамските общежития.

Хората от "Факултета" бяха категорични в "България сутрин", че ако ромите бъдат преместени, след няколко дни от 60 семейства ще станат стотици. Те също така се притесняват, че престъпността в квартала ще нарасне.

"Не искаме да се настанят тук, защото между тях има редовни хора, но те са малко. Другите са събрани от всички краища на България.  Тук не е място, на което могат да бъдат настанени 50-60 семейства. След дни ще станат стотици", обясни жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.

Хората обясниха, че ромите ще бъдат настанени на място, което общината е била предвидила да бъде спортно игрище.

"Навсякъде казват за интеграция, а ние местим с 200 метра хората!", възмущават се жителите на "Факултета".

Хората обясниха, че от години в квартала роми и българи живеят заедно, но са твърдо против настаняване на хора от Виетнамските общежития.
 
"Самите роми не искат тези роми да идват. 90% от жителите имаме нотариални актове на къщите си от 70-80 години. Ще има протести докато това нещо не бъде премахнато от тук. При нас няма проблеми, те започват именно при Виетнамските общежития. Това нещо трябва да се спре. Ще затваряме булеварди ако трябва. Консултирали сме се с адвокати", заяви един от протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
софииските роми пловдивският столипоново сливенските роми това са извънсвръх човечеството недейте да сравнявате със останалите роми разликата е между небето и земята
42
2
 
1
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Политиката на съвременните управляващи спрямо ромите е също толкова дискриминационна непрведна противозаконна както на престъпните диктаторски терористични режими-нацистки,комунистически,ислянмски, и др. вършещи престъпления на расизъм срещу човечеството,обричайки ромите на геноцид,затварйки ги в гета,третирсйки ги противозаконно и неморално като втора като категория хора, осъждайки ромите че раждат децата си от страх от Бога,а не ги убиват безмислостно чрез узаконени с измама престъпни аборти
41
2
 
1
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Българите дори и Европейския съюз и уж в условия на демокрация и законност,са останли същите безбожни неморални безсъвестни и безчовешни атеисти комунитси и фашисти расисти,мразещи и погубващи в нацистки гета роми,християни,евреи и одобряващи непрваедната дискримнационна и расистка политика срещу тях,погазваща морални норми,човешките и законните права,дадени от Бога на всеки човек-равенство пред Бог и закона,право на живот,правосъдие и защита,свободи и ги мерят с несправедлива различна мярка!
40
1
 
4
 
! Отговори
nobi преди 5 години
Какъв е извода ? Никой не обича рoми. И рoмите не обичат рoми
39
0
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
"Консултирали сме се с адвокати"А могат ли да кажат имената на тези "адвокати", които са ги посъветвали да блокират булеварди и т.н.? Че от прокуратурата не ги знаят...
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столипиново вече се изнесе към Германия.Умните роми си намериха мястото.Останалите блеят и се чудят кой път да хванат.
37
1
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Защо не са гостоприемни? Когато се самонастаняват където им скимне е добре, пък сега не искат събратята да заживеят с тях.
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тая,дето си изгуби детето,на 33 години има вече 14 деца.Е,как да им намериш квартири на всички,като се размножават като зайци.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да не се карат помежду си, ами да тръгват да търсят изчезналото ромче.
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги научат на толератност, а не на нас денонощно да тръбят, че трябва да ги търпим с всичките им "културни" особености.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха.Натикайте им и бежанци,ама ромите да им плащат разходите.Както българите издържат ромите нон-стоп!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава да се измитат и едните и другите.
31
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
Бе нали всичките са "роми", к'во толкоз.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе при протести не трябва ли да се използва газ. Поне така казаха вчера от МВР, регламентът бил такъв.
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опаааа! За дискриминация ли говорим? А?
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те щом са от Фъккултета значи са висшисти -интелигенция брачед!
27
0
 
47
 
! Отговори
Нпоу преди 5 години
Патува ситуация за нпо-тата, които защитават ромците. Сега трябва да обвинят фалкутетските ромалета в нетолерантност. Много кофти.
26
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите да отиват в Германия, там имат нужда от свежа работна сила!
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха, уникално решение на общината ... да ги премести на 200 метра.
24
0
 
48
 
! Отговори
мангал от факултето преди 5 години
Защо от моите данъци трябва да се плащат дори и 2.4 милиона?!?!?! За майка ми за направление пари няма, а за контейнери има. Пазарна икономика сме, да ходят до банките и да си теглят заеми или да си продават бъбреците и да престанат да ми харчат данъците за глупости...