"Младост" се бунтува – пак строеж върху зелени площи

Мести се дори централният водопровод
21 мар 2019 09:45,
60

В столичния квартал "Младост" отново е горещо. Граждани излизат на бунт срещу пореден строеж. Жителите на квартала протестират срещу решение на общината да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство.
Още по темата

Хората са против строежа на 12-етажна сграда пред блок 73, чийто проект е одобрен през декември миналата година.

"Не сме съгласни да дишаме мръсен въздух и шумът от строежа на нова улица да минава точно под балконите ни. Проблемът трябва да се реши като тази собственост се обяви за обществена", заявиха протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали са се свързали с някого заради случая те отговориха:

"Свързали сме се с кмета Румен Русев, г-жа Фандъкова и архитекта Здравко Здравков, но отговор няма вече втори месец. Направихме подписка и до Министерския съвет".

Друг проблем, който гражданите посочиха, е преместването на централен водопровод заради въпросния строеж. Хората от квартала се притесняват, че разноските за това ще трябва да бъдат покрити от тях.

Протестът ще се състои в 18:30 часа днес пред 73 блок в "Младост". Жителите му приканват всеки, който желае, да се включи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шайката защо малтретира Иванчева.Усвояванията в Младост,сега започват.След Иванчева ,едва ли ще се допусневтори като нея.Фандъкова го играевинаги блага и добра.Вече нямаме шанс.
54
0
 
2
 
! Отговори
Експериментално преди 5 години
Жители на Младост, не се бунтувайте! Всички нови блокове вече ще са с енергийна защита, която ще е полезна и за вас. Колкото по-наблизо сте, толкова по-добре.Сега подбират подходящия псалм.
53
0
 
6
 
! Отговори
Тишина в ефира преди 5 години
Какво стана с тефтерчето на Иванчева? Едно от основните доказателства за подсъдните й деяния? Кой е писал в него? Установи ли се? Журналисти - разследващи и не дотам - не ви ли е интересно? Нещо много се умълчахте! А строежите в "Младост"се множат ли, множат....
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да протестират в Младост 1, скоро ще има и нов път, и изкоп. Дали мястото и дупката ще се харесат на някой честен политик и дали цената на апартаментите "на зелено" ще са атрактивни за върхушката? Ще има и екстри: ще може да се гледа какво готвят съседките в близкия отсрещен блок и дали си лягат навреме. Колко задушевно и интимно ще се живее в комплекса! Който иска въздух и зеленина, да се качи на.Витоша!
51
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
До НЕ ИКОНОМИСТЛичи ти, че не си икономист, а обикновен профан. Много изписа- а нищо съществено не прададе като информация, колкото и да си измисляш някакви псевдо- термини за да замискарш собствената си несъстоятелност .
50
2
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
До МенКато гледам какви глупости пишеш вероятно се шириш в някоя панелка. Ресититуцията била незаконна. Ама то по твоята *** логика- да ти взема панелката, да се заселя вътре, да я подпаля, ти след 50 години да ме осъдиш и да ти върна едната стая само. Как ти звучи? Честно? И да кажа "ми то не е законно, защото преди години взех панелка в краен квартал, пък сега София се разрастна и Младост се води централен район- я да ти дам една стаичка на 20км. от тука." Мозък имаш ли изобщо?
49
2
 
11
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 5 години
Нали за това Иванчева я завързаха с вериги,щото им пречеше.
48
1
 
11
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До ИкономистТи си пълен ***. "Собственика" на земята е имал нива извън града и е редно след реституцияа да му бъде върната нива, а не урбанизиран имот в центъра на квартала! Аман от нагли хрантутници и "икономисти" защитаващи незаконно придобита "частна" собственост.
47
0
 
5
 
! Отговори
91 преди 5 години
Столичани, само енергийната защита ще ви помогне! Заучете псалма от фасадата на "Латинка" и чакайте благодат!
46
1
 
11
 
! Отговори
Младост преди 5 години
Защо нито една телевизия не е поканила Иванчева, за да чуем нейните обяснения? Защо след като я задържаха, строежите в Младост се развихриха до такава степен? Че държавата ще бъде осъдена по нейния казус, е ясно, но явно това е най- малкото притеснение на тези, които печелят милионите и на закрилниците им по високите етажи. Видяхме на каква цена!
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв смисъл няма от тези протести. Докато хората мръзнат или се пекат на жегата, кмета седи и си пие кафето в офиса и им се смее през прозореца. Виж ако му изгорим къщата и колата или всеки ден смейството му изяжда по някое яйце или домат, може и да обърне внимание. Действия трябват. Приказките са за разбраните хора. Тук сме диваци.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителната фирма каза: "Печалбата не е всичко." Готова е да строи без печалба за политици, които ги оценяват.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още като видят дупката и герберите ще го изкупят на много, много груб, груб строеж. Още на чертеж и основи ще го купят евтино. Само те оценяват сградата още преди да е построена. Себестойността била 500 евро на квадрат и фирмата продавала на печалба, каквато си иска. И кой друг ще оцени псалм 91 на фасадата? Някой от ДПС ли? Не разбирате нищо от фасади, строителство, печалби, строежи.
42
1
 
5
 
! Отговори
НЕ ИКОНОМИСТ преди 5 години
Мойто момче аман от финансисти с изкривено съзнание. Нали вследствие на оптимизацийки, рИформи за ефективност и прочие затриха икономиката на БЪЛГАРИЯ и отчитат ФИКТИВЕН БВП. Реалното производство е малко. Пак за конкретния пример. Има един термин - ХУМАННА СРЕДА ЗА ЖИВОТ. И това не са сухи цифри в папката на счетоводител като МЕНТА от НС, а разстояние между блокове, градинки, достъп до детски градини, алеи пътища. А не само цена на кв. м за строеж
41
8
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
Тия хорица с този патос в гласа- дечицата нямали къде да играят, щели да дишат газове. Няколко факти- вижте в Google Earth как е изглеждала въпросната "зеленинка" и тревна площ за която панелените хорица реват. Чист паркинг с чакъл. Защо още 2012 не я прекопаха, преораха и засадиха с дръвчета? Нали много милеят за зеленината и дечицата? Или като си паркираха 20 годишните таралясници им беше добре да дишат газовете. Да купят на пазарна цена парцела и да си направят градинка като искат. Смешници.
40
0
 
9
 
! Отговори
ЦЕЦО и ЦЕЦКА преди 5 години
защо не си купиха по 1200 ЕВРО луксозен апартамент в МЛАДОСТ , ами се прецакаха за мизерни апартаментчета по 200-300 квадрата в гетото ЛЕТЕРА по 600 ЕВРО метъра...Ей тва БОРИСОВ ЛОШ ЧОВЕК. Не им плаща достатъчно, пари нямат бедните...Пък ТЕ се трудят ли трудят да работят за общественото благо
39
3
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Е тези нали си имат блок вече ... чащо друг да строи.Това е българина. Когато започне да се уважава частната собственост както е в Америка или Западна Европа ще мръднем напред.
38
1
 
7
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Цецо, цецка и вежди - мултаков, имат кинти за още апартаменти, така че не протестирайте. Оставете ги да си купят по една кооперацийка.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно Артекс да строят там и Цв.Цв. да се уреди с имот и в Младост, че нещо му намаляха апартаментите, направо си е срамно да влезе във властта с 6 апартамента, а ще напусне с по-малко!!!!
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци е погубват не селяните ! Ако всичко е наред в държавата никой няма да се натиска за столицата ! Ама вие нали сте добре ,не може да го разберете .Излезте поведете го тоз народ , но не вие сте добре живуркате при боко . Софиянец и българин вече е различно