Столичани на протест срещу... тролей!

Общината планува да задръсти улицата им, смятат гражданите
22 мар 2019 09:55,
41

Столична община спря движението на трамвай №6, а идеята на градоначалниците е той да бъде заменен от тролейбус. Според живеещите в центъра на София това е безумна идея, която ще доведе до нови тежки задръствания в района.
Още по темата

Столичани, които живеят в района на ул. "Фритьоф Нансен", готвят голям протест в неделя. Заради новия тролейбус на "Патриарх Евтимий" вече са направени два леви завоя. Спирката на тролея на "Фритьоф Нансен" пък ще бъде на новоизграден остров, който е заел почти половината улица.

"Преди 2 месеца започнаха протестите на гражданите, след като един ден се събудихме опасани от тролейбусни жици. На бул. "Патриарх Евтимий" вече има изградени два леви завоя. Те са за тролей, който ще замести трамвай №6 от "Лозенец" до Петте кьошета. Проблемът не е във факта, че ще ни се наруши качеството на живот, а в това, че решенията, които взима общинският съвет са нито целенасочени, нито законосъобразни. Никой не се е допитвал до гражданите дали искат подобно нещо. Ние никога не сме били канени на обществено обсъждане. Преди месеци сме внесли записки в общината с въпроси какво се случва, но все още не ни е отговорено", заяви един от организаторите на протеста в "България сутрин".

Живеещите на улицата вече са се консултирали с адвокат, който бе категоричен, че покрай пускането на тролея може да се стигне до съд. Юристът Ивайло Юруков каза, че пускането на новата линия на тролея ще струва между 7 и 22 милиона лева.

"Миналата неделя около 100 човека се събраха на мирен протест. Проблемът идва от това, че по някаква причина Общинският съвет е взел решение да спре трамвай №6 и не желае да го възстанови. Сега ще трябва да платят още 7 или 22 милиона, колкото струват разглежданите проекти за този тролей. Стига се до ситуацията, че хората от "Фритьоф Нансен" ще решават проблемите на жителите на "Лозенец". Ще сезираме съда за правата на тези граждани. Общината настройва едни граждани срещу други със своите безумни управленски решения", допълни Юруков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Жу преди 5 години
Май ще има две линии. Едната Ман. Ливади - Люлин и още една пак Ман. Ливади - Кино Одеон обратно по Патриарха ляв по Нансен и така Затова се говори за два ляви завои веднъж Патриарха Нансен и веднъж Нансен ляво посока Витошка
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на едни трамвая им тропа, други си искат трамвая, па не искат тролея, на трети селяните им виновни...
37
2
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ама какъв е този диапазон на стойността, на изграждане на мрежата на тролейбуса между 7 и 24 милиона.Като се има предвид,че в сумата от 7 милиона са заложени пари за крадене,то представете се какво крадене ще е при 24милиона лева.Тогава никой да не се чуди от апартаменти с персонален асансьор и кооперации с хеликоптерна площадка и стъклен басейн на покрива.То бива крадене,но това вече взема астрономически стойности.Тук кражбата ще надмине ремонта на Графа.
36
0
 
6
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонименПатето се казва "ЯКИ", не "ЯКЕ":)))))))))
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патето яке си сътворява разни истории, така като самото пате яке е сътворение от собствения си баща аниматор!
34
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Всяка промяна по транспорта направена от ГЕРБ винаги води до по-лошо. Факт!
33
0
 
0
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До пипи дългото чорапчеАбсолютно!
32
3
 
6
 
! Отговори
+++ преди 5 години
До 24 много лесна е цялата работа ...Защо не си продължиш мисълта - правим двупосочни и Патриарх Евтимий и Васил Левски - то Раковски можела да е двупосочна, та тези два булеварда ли не могат. Раковски също я правим двупосочна и между Патриарха и Левски. да ен забарвим и на всяко кръстовище да сложим по един светофар и пей сърце - София е затапана до край, нали това е целта на ГЕРБ и най-вече на самоковската издънка на ГЕРБ.
31
3
 
10
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
След 1990 всеки съсипваше София.Тези от Герб обаче не само я съсипват но и унищожават всичко добре ударно.
30
5
 
5
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонименДо колкото има информация, мислят да строят нов МОЛ.Но от там минавали релсите на трамвая.Затова сега ги премахват.Но това ще се разбере накрая, все още е слух с недомлъвки!
29
2
 
3
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонименИ точно там е проблема.Техният вариант е, да натъпчат всичко на едно място, да си стават еди тапи и задръствания както си трябва и хич не ги интересува.Ето затова протестираме.Против Общинската тъпотия.
28
0
 
1
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонимЗа бараките и данъците, съм съгласен с теб.
27
1
 
1
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонименНяма как да стане, там фирмите и банките са с платени места.Никой няма да позволи.Знаеш ,че те са с преференций.От страната на НДК, ще изпомачкат цялата трева.Значи направеното да го унищожим.И какво правим?
26
0
 
3
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До АнонименЕ кое е така, искат да се паркира от двете страни, което разбираш е безумие.Ако премахнат синята зона, забрани се паркирането, ок, така ще има място за тролейте, иначе е пълна глупост.Дори катаджийте, се смеят и се чудят, че този вариянт е немислим
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така де, трябва да се редуцират паркоместата, и без друго има паркинг НДК, и да се пуска градски транспорт, но като никои не иска да минава по улицата му тролей или трамвай как да стане??? Да въведат и евронорми, под евро 4 да не може да се влиза в центъра, да се вдигнат данъците, всеки взел по две бараки и иска всичко безплатно.....
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНачи много лесна е цялата работа. Махаме паркирането, обособява се лента за движение само на тролеите, а светофара се прави с умно управление , като е на кръстовището тролея се пуска още една кратка фаза да пропусне тролея. За паркиране остава само от страната на парка на НДК и то успоредно и без друго сега там е неизползваема лента. По Раковска минава тролей та по Нансен неможело където е два пъти по широко. И в мойте документи пише булевард Ф. Нансен, то и опълченска я водят улица ама...
23
3
 
8
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До 17И пак само да ти кажа.В цяла Европа, гледат да извеждат колите от центъра.При нас е обратното.В Базел например, нищи че не са в ЕС, след 20.30 часа, в центъра е забранено да се влиза с кола, освен линейки, полиция и такси.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е да се върне трамвая към Лозенец по трасето отределено за трамвай в тунела при НДК. Не разбирам защо Фандъкова така упорито не иска да го върне, а е пуснала там автомобилно движение. При това над метрото към Лозенец няма дублиращ транспорт, а навсякъде по света има такъв. Какво става, когато метрото по някаква причина спре - София остава без транспорт в огромна част от града.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно протестирате щото нямате друга работа, но имате неясна концепция.
20
4
 
10
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Самата замяна на трамвай с тролей е безумие. Ако се правя някаква замяна, то тя трябва да е обратната - автобус или тролей да се заменят с трамвай. Трамвая е най-удачното средство за масовия надземен градски транспорт. Проблемът е от това,ч е напарвиха бул. Витоша пешеходна, без да предвидят, че трамваите към Иван Вазво няма откъде да мианват. Сегашното "временно" решение подлуди хората около площад Баба Неделя при НДК, а махането на шестицата е опит да се намали тази лудост, което не е решение