Трамвай ще свързва "Тодор Каблешков" и "Симеоновско шосе"

Работим усилено по вътрешния транспортен ринг, обясни Фандъкова
19 апр 2019 16:12, Анисия Иванова
16
Трамвай ще свързва "Тодор Каблешков" и "Симеоновско шосе"
Архив: Булфото

В София предстои изграждане на ново трамвайно трасе. То ще минава по булевардите "Тодор Каблешков“, "Филип Кутев" до "Симеоновско шосе“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Трамваят ще започне да се изгражда, когато всички участъци на това трасе бъдат изградени. В момента се провежда процедура за избор на изпълнител за разширението на участъка на бул. "Тодор Каблешков“ - от "България" до "Костенски водопад". По проект е предвидено в средата да има обособено трамвайно трасе“, коментира Фандъкова.

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов допълни, че 3,5 млн. лв. е инвестицията. Изграждаме напълно функциониращата част от булевард "Филип Кутев". В момента има 19 км положени тръбна мрежа, бордюри“, каза още той.

Работим много сериозно по цялостното протежение на бъдещия вътрешен транспортен ринг на София, за да можем да облекчим трафика в центъра на града, каза още Фандъкова, която провери ремонтните дейности на бул. "Филип Кутев".

Вътрешният ринг е стратегически проект за следващите години, отбеляза тя и допълни, че сегашната ул. "Филип Кутев" е участък от него. Очаквам до средата на юни напълно да бъде завършен, каза кметът.

От неделя започва изграждането на канализационен колектор за отводняването на квартал "Кръстова вада" и отводняване на бъдещия пробив по бул. "Тодор Каблешков", което ще затрудни чувствително движението по ул. "Хенрих Ибсен", която хората познават повече като ул. "Сребърна". Няма да се спира движението, но ще е силно затруднено.

Стеснението ще се прави на малки участъци от по 70 - 100 метра. 150 дни е целият проект, така че съобразено за 15 септември да може да бъде отворен булевардът изцяло, допълни Барбалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в частта от метростанция Г.М.Димитров до Арена Армеец как ще минава?! Там булевардът и в момента е тесен за колите, които минават, къде ще ги сложите тези трамвайни релси?
15
3
 
1
 
! Отговори
АБЕ преди 4 години
До Munchen_DEМалкия, живея в квартала от 52 години, ти ли ще ми говориш кой е обърнал района в център. Апропо - ти колко време живееш в квартала. Живущ съм, но НЕ В МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ, пълни с провинцияяяяяяяяяяяяяяяя. Пуснали вимето на кравата и..... Айде гледай си работата.
14
1
 
11
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До Анонимен #1Явно и ти си един от тези, които обърнаха района на от спокойно място в център, щом и ти си живущ там. Наистина едно време бяха ливади и няколко къщи.А за трамвай се говори отдавна, но това се свежда само до предизборни обещания. Навсякъде в нормалните страни се дава предимство на електротранспорта! Само в София се унищожиха толкова много трамвайни трасета.На който не му харесва, марш в Африка!Тук е Европа и живеем в 21 век!
13
2
 
14
 
! Отговори
ГРАНИЧАР преди 4 години
До Waffen SS//Да, правилно сте го написали,но трасето е много апетитно за застрояване,все през хубави квартали минава,грехота е тези площи да не бъдат усвоени от правилните фирми свързани с правилните политически формации и лица ,та един трамвай ли ще им се опре
12
1
 
7
 
! Отговори
Хе Хе преди 4 години
То 3 ти мандат претоплена манджа а още булеварда е на проект. Чакаме пак да смените плочките в центъра и да сложите по някоя надгробна плоча за паметник.
11
11
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименНе разбирам този инат! Колко пъти хората да ви казват, че не искат трамвай на Симеоновско шосе?! Спрете се вече!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Викаш, досега имаше гонки с мотори, сега ще има гонки с трамваи.
9
3
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
София имаше транспортен ринг,но с желание беше разрушен.Това беше Околовръстната линия.която започваше от Транспортният университет,като с Шипченски проход се пресичаха на две нива,на Цариградско също,на Драган Цанков също.Можеше да свързва построените метро-линии 1и 2,както бъдещата трета към Арена Армеец.Връзката с първа метролиния,при Интерпред,с втора при Хладилника,а третата при Арена Армеец.Широко-релсов трамвай с лекота щеше да върви по нея.Трябваше само да се изградят места за разминаван
8
2
 
19
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Съдейки по ремонта на графа - към 2300 година и трамвай ще тръгне по Филип Кутев!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми звучи като научна фантастика - през 2150 евентуално ще е готова първата отсечка, а през 2342 ще открият цялата линия. Дотогава цялото население ще се е изнесло от земята, за да колонизира нови планети
6
14
 
15
 
! Отговори
койч0 преди 4 години
И трамвай ПО СРЕДАТА. Божкее, бе 19 век мина отдавна
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия сеяндури таковаха мамата на цялата столица. Заради присвояването пардон усвояването на милиони няма кътче къде да не е разкопано. А там където трябва да се направи основен ремонт и то належащ няма кой да погледне. Кварталите са заприличали на гробници след бомбардировка. Няма улица без дупки и разкапали кръпки. Но иначе са боядисани в син цвят и лапат мангизи. Докога ще им търпиме сеяндурските изцепки докога ще ги гледаме как ни правят на мамуни и олиго.френи до края на света ли.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога? ... 2045 може би?
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те не могат един навес да сложат до метрото на Г.М.Димитров на автобусната спирка, седнали нови трасета да мислят.
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той пък трамвая така шуми.... Кое шуми по-малко 1 трамвай на 15 мин или 150 автомобила на мин???марш на село, там няма трамваи, само каруци.
1
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някого от живущите по Каблешков дали попитахте, а ? Не ни стигат рокерите с ужасния шум, та сега и трамваи. Безобразие пълно. Беше време след Каблешков - поляни, след тях околовръстно и Бояна. На протест, който не иска да живее като в центъра на София.