Летните тапи в София: Ремонт на бул. "България", в Младост, Лозенец...

Десетина обекта във фокуса на Столичната община
23 май 2019 07:10,
27
Летните тапи в София: Ремонт на бул. "България", в Младост, Лозенец...
Снимка: архив Булфото

И това лято няма да мине без редовните ремонти в столицата. Тази година отново във фокуса е булевард "България, за който Столичната община предвижда през юли и август да бъде ремонтиран нов участък - между бул. "Черни връх" и бул. "Иван Гешов, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

През 2018 г. беше ремонтиран участъкът между булевардите “Гешов” и “Гоце Делчев”.

“Планирали сме десетина големи обекта за ремонт това лято. По някои от тях като ул. “Каменоделска” вече се работи. В края на май ще започне ремонтът на бул. “Президент Линкълн”. Довършва се разширението на ул. “Филип Кутев” в “Лозенец”. Там работим и по отчуждаването за отсечката с бул. “Т. Каблешков”, за да може да се свържат. Това е много важна част от вътрешния градски ринг, която ще позволи транзитният трафик да се изнесе от центъра”, подчерта кметът на София.

Още по темата


Кърпенето на улиците: В София изсипват асфалт на 950 хил. кв.м

Ще се довърши и изграждането на бул. “Монтевидео” в “Овча купел”, който ще е с 4 ленти за движение, пише "24 часа".

Планира се и ремонт на тунела на бул. “Ал. Малинов” и Южната дъга в “Младост”.

На финала е проектирането за изместването на трамвая по бул. “Скобелев” и транспортния тунел при НДК. След това ще се обяви процедура за избор на изпълнител.

“Приключва отчуждаването на терени за участъка от Източната тангента, който ще свърже бул. “Вл. Вазов” със Северната скоростна тангента. Готови сме да започнем изграждането веднага щом приключат отчуждителните процедури”, обясни Фандъкова.

Заради изграждането на главен канализационен колектор пък има затруднения в движението по ул. “Сребърна”.

Освен по големите обекти ремонти ще има и по квартални улици във всички 24 столични района.

През лятото реконструкции ще има и в 38 детски градини и училища. Дейностите ще са за 5 млн. лв. и включват конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, каза зам.-кметът по строителство и инвестиции Ирина Савина. Тя посети заедно с Фандъкова новата спортна площадка на 60-о училище в кв. “Бенковски”. За изграждането на игрищата са отпуснати 170 000 лв. Със 70 000 лв. ще се санира и другата сграда на училището.

“Строят се 7 нови училищни сгради - в Негован, Мрамор, “Требич” и “Симеоново” и др. “Ще започнем строителството на още 3. В 30-о училище във “Възраждане” ще направим физкултурен салон, в 100-о училище в “Сердика” - също салон и кухня, и в 28-о училище в “Красна поляна”. Сега много се говори и се обещава, но е важно какво реално може да се направи”, каза Фандъкова и напомни, че тази година общината отделя рекорден бюджет за образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
4
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА ОТ ГЕРБ преди 4 години
2 МЕСЕЦА ЗАПЪЛВА ДУПКА В КВ ЛОЗЕНЕЦ
22
3
 
8
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Пъдпъдъкова, кажи Графа кога ще го завършите и ул. Иван Вазов, щото 2-ра година се точите вече. А Западен Парк до 2034 година ли го отложипте? ! Когато ще почнете да оправяте кварталите? След 30-тия ти мандат ли бе самоковска??????
21
2
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
До чудесна новина! -"Ремонтите са отлична новина." - А ремонта на ремонта, според тебе, каква новина е?
20
0
 
7
 
! Отговори
Бла преди 4 години
До пинкоКолега , не си прав. И аз пътувам често, по затворената "Каменоделска" , стария асфалт беше премахнат. Беше поставен чакъл и след това изляха нов асфалт върху него.
19
3
 
12
 
! Отговори
пинко преди 4 години
"Хора време е да се осетите че трябва да слезете от колите." Ела днес в Орландовци, след като затвориха ул Каменоделска и ми покажи как с колело или тротинетка се излиза/влиза в квартала през Военна рампа или Хаджи Димитър! Един тротоар не направиха за 30г. Спряха трите трамвая, пуснаха 1 линия с автобус до централна гара и толкова! Като гледам как работят изпълнителите, сложиха нови релси обаче върху стария асфалт полагат нов!
18
5
 
14
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Не пипайте нищо до изборите, че след вашия ремонт и японци да наемем да ви ремонтират ремонта, няма да се справят
17
4
 
19
 
! Отговори
Младост преди 4 години
До чудесна новина!Какво му е чудесното - сега караме по нови пътиша с дупки които са по-зле от старите. Благодаря за ремонта, след няколко години си представям на какво ще прилича булеварда дето 30 години преди това нищо му нямаше и не беше пипан....
16
2
 
15
 
! Отговори
фен преди 4 години
До няма угодияняма проблем с магистралите и ремонтите ако се правеше качествено, а не да почва ремонт на ремонта който едвам е свършил. Виж какво направиха с Графа...
15
0
 
19
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Моля не ремонтирайте НИЩО в младост. Новия ви булевард е пропаднал на поне 5 места след трите последващи ремонта на ремонта. Няма НИТО една шахта, която да не е пропаднала с поне 3-4см.
14
14
 
6
 
! Отговори
бициклета преди 4 години
Хора време е да се осетите че трябва да слезете от колите. Има много по лесни методи за предвижване. Като не ви харесват ремонтите качете се на велосипед, пеша тротинетка или пък това извънземно градският транспорт и няма да има тапи. Като ви харесва да си седите по сами в колите свикнете и със задръстванията.
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е че във всяка европеиска сролица ремонтите се извършват бързо и качествено без дори да се знае за тях.Тук в Бг се обявяват като чудо сторено от местната политическа вшаст."Ето ние строим тротоари и асфалт.Никой никога не е строил тротоари и асфалт само ние"
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонт на ремонта...
11
20
 
12
 
! Отговори
няма угодия преди 4 години
помните ли, като имаше усилена програма за строителство на магистрали хейтърите крещяха,че асфалт не се яде, и стига с тези магистрали. така де, ама тези региони без пътища реват, защо няма асфалт-например региона Видин и Монтана. Сега искат и те магистрала, а точно от тези региони комунистите ревяха- стига с тези магистрали. Ако се излива афалт-сте недоволни, ако не се излива-пакт сте недоволни. зарадвайте се като се правят ремонти. за добро е.
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно няма угодия. Ще дам пример-тротоарът на улица Ракитин беше в безобразно състояние. Бяхте недоволни от разбития тротоар. Като почна ремонта -пак бяхте недоволни защото се ремонтира, и разкопава. Днес тротоарът е нов, в перфектно състояние. Оказа се,че е по-добре да се изтърпят 2 месеца ремонт, освен ако не искаш вечно да живееш в ***. Днес улица Ракитин има европейски вид с новия тротоар. Нищо общо с това, което беше преди.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знаем какви "ремонти" правят по-добре до изборите нищо повече да не пипат...
8
1
 
18
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Точно до Южния парк от другата страна обаче вече 2-ри месец сменят 20 метра тръба и са стеснили булеварда, в следствие на което в пиковеите часое стават страшни задръствания. Въпреки това преди 08:00 и след 17:00 ч. аз работници там не съм виждал...
7
14
 
10
 
! Отговори
чудесна новина! преди 4 години
Ремонтите са отлична новина. Не искате да карате по пътища с дупки, но и не искате ремонти. Няма как да стане. Ако няма ремонти-сте недоволни защо има дупки по улиците, ако има ремонти-пак сте недоволни. Няма угодия. Аз като разбера,че ще ремонтират улица-се радвам. След два ,три месеца ще се кара по нормална улица. Асфалтът е материал, който предполага цялостен ремонт на всеки 10 години. Ако не искате ремонти-да се слагат павета-те издържат безсрочно.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми кметицата е от село жената а селяните обичат да правят задръстване.освен това всички знаем че правят най-скъпите ремонти на планетата земя с най-евтините материали а разликата си прибират в джобовете.
5
2
 
30
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
Минавам в Южен парк и пак гледам големия кръг отдясно на главния вход се преасфалтира , нови бордюри се слагат. Това не го ли направиха преди няколко години, изобщо не ми изглеждаше зле до преди ремонта, защо отново? Кой трябва да ми отговори на този въпрос и къде да попитам.
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметицата излъга преди година и половина, че ще премахне мутренската автокъща от Борисовата градина. Не само, че още са си там, но си направиха и покрив. Градината е в плачевно състояние.