Какво не е наред с плана за Борисовата градина в София?

Предложенията за благоустройство не се харесват на експерти и общинари
24 юни 2019 20:30, Екип на Bloomberg
13
Какво не е наред с плана за Борисовата градина в София?
Снимка: Borisovagradina.com

Подробният благоустройствен план за Борисовата градина е напът отново да бъде върнат за преразглеждане, след като кметът на София Йорданка Фандъкова разкритикува някои от одобрените предложения от „Ковачев и архитекти“.

Зам.-председателят на столичния общински съвет Иван Велков и членът на управителния съвет на Съюза на ландшафтните архитекти Весела Калайкова споделят своето мнение по темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Всички съществуващи спортни съоръжения в Борисовата градина трябва да са функциониращи, за да останат в парка. Визирам колодрума и стадион "Българска армия". Климатичното училище няма нужда да се възстановява. Против съм и да се прави Музей на зелената памет, защото е под сериозен въпрос кой точно ще го посещава“, коментира Калайкова.

"Българска армия" не трябва да се отделя от проблема с Националния стадион. Столична община отдавна трябваше да си постави за цел да реши темата с паркирането и блокирането на града в часовете около даден важен футболен мач. Алтернативата за нов стадион в района на летището е доста примамлива“, смята Велков.

Темата с обособяването на голям паркинг за двата стадиона в парка е особено чувствителна, тъй като това е едно от незаменимите условия за изграждането на модерен футболен стадион, от какъвто има нужда националният отбор по футбол и клубният ЦСКА.

Повече подробности по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застойте и Борисовата, то нищо не остана от тази София, предния архитект, ДикОф, 15 крадна и се пенсионира на спокойствие...
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1ви ти май искаш масово хората да ровят по кофите. Или пък да се върнат в гората за последните оцелели под формата на дивеч. Аре по- сериозно. Спокойни места има ез цялата страна. Просто не идвайте в София-ТУКА Е ТАКА!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само покрай мачове ли има проблем с паркирането?! Такъв има от вад 10 години из цяла София, какво рещихте в посочиния период. Освен шантаж и репресии друго не видяхма от т.н. управници.
5
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Бих казал, че това което казваш е правилно, но е рудаментарно. На прав път си обаче не гледаш в перспектива. Да такива са в позицията са да го правят и да хвърлят прах в очите всеки път, но има хора дето имаме много хубави очила против прах. Идеята е че в далечен план нищо от това няма значение ... защото събитията случващи се в момента имат много повече измерения от наблюдаваните от теб. Микро и макро ....
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами какво ставаозаконяване на предишните грабежичасти от парка заменени за панелкинещо като апартаментите за коита казаха че всичко било на реди за къщичките за гости ще е така и за арестуваните тук там кметове ще е такада отмине шумотевицата и пак по старомуи това ви се пада защото сте си го избрели и му се радватеи току се изокат да утепама виновните комунисти а те си седят в министерски съвет и се кефят на гл.упоста българскаайде честито - утре ще ви разпилеят с някоя нова"новина"
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някакви хора в държавата се карат, трябва да попитат Бойко Борисов и каквото каже той, това е!
2
0
 
6
 
! Отговори
Apollo преди 4 години
Аполон винаги стреля точно, дори и да не изглежда така, последствията от стрелбата ще доведат до някакво развитие в положителен аспект, колкото и да не ви изглежда така ...
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече градинки с дръвчета пейки и алеи иначе къде хората ще гледат малки деца. Забрана на строителство в квартали с повече застрена площ от 70%.