В "Младост" пак на протест, Устата също скочи срещу строеж на хотел

Вече няма зелени площи тук, жалват се жители на района
16 юли 2019 09:03, Красимир Ангелов
32

Жители на столичния квартал "Младост" отново излизат на протест срещу застрояването на зелени площи в района. Те са насочени срещу това, че между бл. 73 и ул. "Андрей Сахаров" е планирано да бъде построен 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица. Планира се и унищожаването на иглолистни дървета.

Жителите на квартала вече излизаха на протест, като тогава решението за строеж бе отменено от кмета на София Йорданка Фандъкова. Въпреки това те се притесняват, че издигането на сградата ще се осъществи, тъй като вече около терена е вдигната ограда.

Въпреки протестите: Заградиха спорен терен в Младост 1 с ограда

"След отмяната на решението на СОС бе сложена ограда от собствениците на парцела. Ние искаме мястото да бъде обявено за озеленяване, собствениците да бъдат обезщетени и това да е общинска собственост. Само така ще можем да запазим една от последните зелени площи в този район", казаха протестиращи в "България сутрин".

Сред недоволните граждани бе и известният певец Иван Динев - Устата. Той призова всички несъгласни със строежа да се присъединят към протеста, който ще се проведе днес от 19:00 часа.

"От близо 20 години живея в "Младост". Това не е първият подобен протест. Наистина вече няма междублокови пространства и зелени площи. Това е шанс да покажем, че не се борим да ощетим собственика, а да запазим зелените площи", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Фандъкова е така.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА, тези собственици ,когато са ги отчуждили били ли са обезщетени с жилища?????
29
2
 
4
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Живял съм в Младост от 1975г. допреди 3 години, когато с радост се разкарах.Младост вече за нищо не става - беше хубав квартал до средата на 90-те.После - край.Това е една от тъжните истини на насажданата ни от Запад "демокрация".
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строителната мафия е безкруполна, гонейки бързите печалби се съсипват стари, хубави квартали, защото достатъчно зелени площи, са задължителни за един добър квартал, но за всичко са виновни общините и държавата, че няма правила и контрол.
27
0
 
4
 
! Отговори
Pilot до анонимния преди 4 години
А как имоти ,които бяха отредени за паркове и градинки станаха частни а ? В нормалана държава знаеш ли колко такива тарикати селски като тебе щяха да са в затвора за мушеничество а ? Защо в Ню Йорк някой не застрои Централ Парк макар да има хиляди пъти по-богати от тук или в Лондон или Париж или Прага и Будапеща. Аман от *** и мутри !
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама когато Шайката показно се саморазправи с Иванчева, всички си траехте, нали ?
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които иска зеленина, да заминава на село. Аман от простотии, в частен терен в урбанизиран район е повече от законно да се строй, незаконни и неморални са исканията на протестърите. Излиза че те могат да живеят в Младост, но никой друг няма право да стъпва там без тяхното лично разрешение и благословия.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незачитането на частната собственост е много по-голям проблем от зелените площи! Това е поредната много грозна кампания, срещу хора които искат да упражнят законното си право да владеят имота си. Не може частен терен да е парк, за безплатно ползване, без да собственика да е дал разрешение - това е самоуправство . Има си ред, има си закони - когато тези хора искат парк, или общината ще го откупи или тези притеснени граждани да го откупят.
23
0
 
0
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До Тялотоза каки
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрахте ли защо се разправиха с Иванчева? За да може държавната имотна мафия да плюска необезпокоявана.
21
2
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Аз не знам с кой акъл строиш хотел между панелни блокове в краен квартал и кой си мислиш че ще отсяда там....
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ май само на Иванчева им стиска да се опълчи срещу мафията
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ох ох зелени площи елате да видите в манастирски ливади, то там улици няма, а за дървета какво да кажем... не знам там изобщо архитект има ли думата?... улици започват и после свършват в блок... градинки няма
18
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега протестирате, ама когато Иванчева я сготвиха никой не се вдигна да протестира. Та и Устата се включил. Като не се мисли овреме, после вече е късно. Гледайте си 12-етажния блок и се бийте за паркоместа.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този дето иска да строи трябва да отиде да се "консултира" с десито и бибито, те знаят как да се оправят нещата!
16
6
 
39
 
! Отговори
... преди 4 години
Баце затвориха НАПЪЛНО НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА! И сега море мила моя майнольо!!! Ми това е КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е МАФИЯ КОГАТО ПРОКУРАТУРАТА Е МАФИЯ! КОГАТО СПЕЦИАЛНАТА ПРОКУРАТУРА Е НАЙ-СПЕЦИАЛНЯТА МАФИЯ В СТРАНАТА ТИ, КОГАТО СЪДЪТ Е МАФИЯ! КАКВО ОЧАКВАШ ДА СЕ СЛУЧИ! В МОМЕНТА ГЕРБЕРСКА МАФИЯ НИ УПРАВЛЯВА! И ТЕ ПРИЛАГАТ ВСИЧКИ РЕПРЕСИВНИ МЕТОДИ НА КОМУНИСТИТЕ! ЗА СПРАВКА ВИЖТЕ БИВШИЯ КМЕТ НА МЛАДОСТ- ИВАНЧЕВА! ТОВА ВИ ЧАКА АКО СЕ ПРОИВОПОСТАВИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ!!!
15
1
 
16
 
! Отговори
хотел? глупости! преди 4 години
Хотел, ама друг път. Кой е луд да се забие в Младост до пазара на хотел? Виждам картинката между сергиите бодри туристи и бизнесмени със саковете... При положение, че точно на Малинов е Метрополитън? Ако е за бардак, има вече 2 наблизо. Долу писаха за някаква шашма после да стане на жилищна сграда. Тогава става. Пазар, училище, детска градина, близо до метрото.
14
2
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова мислете на местните избори защото сега е късно герб ни съсипа животадо края на живота ни ще светим с лампите денонощно
13
4
 
35
 
! Отговори
Младостчанин преди 4 години
На местните избори - Иванчева отново кмет на "Младост"! А може и на София... Иначе мафията ще застрои и дворовете на детските градини!
12
1
 
29
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Не се мисли в тази община.Важно е да се направи сградата и да се печели. Пък после с трафика и колите да се оправят собствениците...безхаберие и абдикация от страна на Столична община.