Фандъкова: "Кремиковци" вече е от атрактивните райони в София

За 10 г. в него сме инвестирали над 25 млн. лв., обясни кметът
19 юли 2019 21:39, Анисия Иванова
20
Фандъкова: "Кремиковци" вече е от атрактивните райони в София
Снимка: БТА, архив

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв., каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци".

"Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Спортното съоръжение в квартала е на стойност близо 200 000 лв. Кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров.

Фандъкова припомни, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора.

По думите и в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове. "Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", каза още Фандъкова.

По думите й здравното обслужване в квартала е на добро ниво. "Още една нова придобивка беше открита за "Кремиковци" преди 2-3 месеца. Извършена е цялостна реставрация на Здравната служба", каза Фандъкова, като добави, че сградата е с проект от 30-те години на миналия век и е запазена във вида, в който е строена тогава."Говорих с хората, доволни са. Има двама лекари и зъболекар", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами ще не построихте Златен Век там?
16
0
 
5
 
! Отговори
Моника Маковей преди 4 години
Ясноооо.......Там са избирателите на Картофената принцеса и тя се грижи, макар и без Метро, че са с *** венци и релсите ще си ги търси в Металснаб. Но ще осчетоводи и дъждовните капки за новата кооперация на внучето.
15
0
 
9
 
! Отговори
65 преди 4 години
А за Бухово моля кажете нещо?Или е секретно? За Кремиковци и Ботунец _знаем там има мнооооого електорат.От оня _леко кафявият цеят
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фани Защо не работи Оц Земляне ?Оц Люлин защо не работи??.
13
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Фитнес площадката е жизнено необходима,както слънцето и въздуха за всяко живо същество!Хау!
12
0
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
В Бояна вече смърди здравата на канализация.Не става квартал проектиран за еднофамилни къщи да издържи на презастрояването с блокове без каквато и да е инвестиция в канализацията.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бухово и околните села скоро ще станат престижни вилни зони.Климата е благоприятен, гора, чист въздух и т.н.Не случайно Тодор Живков си построи резиденция Търсава.Само инфраструктурата трябва да се оправи, че не е пипана с години и да се спре поголовното изсичане на горите по искърското дефиле.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там е едно умряло село.Две мутри (дамбовците) държат всичко.Има много площадки за съхранение на отпадъци.Може да се каже че кварталът е бунище.Живеят предимно роми и старци.Всичко е запуснато,полуразрушено мизерно.Хората трескаво разпродават на безценица земя,ниви,къщи градинки само и само да се махнат от там.Аз знам за какво говоря.Имах дворно място в онзи квартал.Едвам го продадох на цената на евтини теракотени плочки квадрата.Там никога няма да се оправят нещата.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В "разцвета" на "комунистическата" си гордост в Бухово, Кремиковци и с. Яна бяха построени стотици панелки с азбест, до петгодишна възраст деца в Яна и Бухово не можеха да говорят, народът мреше като мухи - ама на, елате да видите социалистическата ни "гордост"!"Ситият" социалистически народ се изнесе при първа възможност оттам, в последвалото мъртвило едва ли има достатъчно народ и за трима доктори в една избита от "социалистическия просперитет" пустиня.Хайде да поревем жално по "комунизЪма"!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След такова изявления кметицата трябва да я проверяват с дрегер...
7
2
 
5
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Австрийска фирма е закупила голям парцел около Кремиковци??Дали не е подготовка за машиностроителен гигант??
6
1
 
21
 
! Отговори
Цветанов преди 4 години
До Анонимен 4Заменям апартамент с асансьор на ул. "Латинка", строен от Артекс, за по-малък в Кремиковци, без доплащане.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Кремиковци има двама лекари и един зъболекар в сграда на сто години. Бъркам ли или Фандъкова наистина се хвали с това, като постижение?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В БОЯНА ЗА СЪЩ В КРЕМИКОВЦИ
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Фандъкова припомни, че София е спортна столица на Европа"Ако краденето от парите за ремонти е спорт, не само европейска, а световна спортна столица може да стане София. В тоя спорт просто нямаме равни.
2
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Значи в Кремиковци има поне 100 фитнеса и спортни площадки? !
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов що не си купи апартамент с асансьор в Кремиковци, като е толкова атрактивно?