Мобилни чешми на "Софийска вода" ще утоляват в жегата

Те ще са разположени по бул."Витоша"
3
Мобилни чешми на "Софийска вода" ще утоляват в жегата
Снимка: Софийска вода

Трите мобилни чешми, познати като Водните човеци на "Софийска вода", отново влизат в действие и ще посрещат софиянци и гости на града в най-горещите часове на дните 22, 23 и 24 юли. Инициативата се провежда за девети пореден път под мотото "Утоли жегата!".

Инсталациите ще бъдат разположени на пешеходната зона на булевард "Витоша".

Водните човеци са направени изцяло от материалите, от които е изградена ВиК мрежата на София. В близост до тях, на 22 юли от 10:30 ч. ще бъде разположена и мобилна лаборатория на дружеството, която ще демонстрира качеството на водата в столицата.  

Традиционно всяка година в най-горещите дни на месец юли "Софийска вода" раздава в центъра на столицата чиста питейна вода. Целта е да напомним колко е важно за здравето ни да пием вода и хидратираме тялото си, особено в по-топлите дни, и да изтъкнем конкретните предимства на питейната вода на София и ползването й по щадящ природата начин – без пластмаса и еднократни опаковки поне за вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
По време на"тъмният и човеконенавистен" социализъм в ж.к."Яворов"/бивш "Ленин"/,в радиус от 150 метра имаше поне 5-6 чешмички тип чаша за шампанско.В нощната тишина техният ромол създаваше едно незабравимо чувство но релакс и уют.Подобна чешмичка имаше и на тротоара към зала "Универсиада",пред тенис кортовете в горната част на Парка.Сега на всякъде цари демократична разруха и забвение.Във всички градинки в града имаше такива чешмички,ама то градинки не останаха
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да пия вода от пластмаса, а от стъклено шише както беше.
1
1
 
4
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
Aко искате хепатит пиите оттам..