София в ремонт, Общината обещава: Всичко приключва до 15 септември

Ще има глоби за забавяне на реконструкциите
Обновена: 24 юли 2019 14:28 | 24 юли 2019 09:20,
57


Лято е и в София е време за ремонти. От Столичната община ще настояват всички реконструкции да бъдат приключени преди началото на новата учебна година. В противен случай фирмите са заплашени със санкции.

485 хил. лв. струва укрепването на тунела, който свързва район "Младост" с Околовръстния път. След ремонта съоръжението ще се сдобие с ново осветление, подменена канализация и укрепени стени, съобщи Bulgaria ON AIR.

Единственият, планиран за тази година ремонт в центъра на столицата е подмяна на пътната настилка в частта между бул. "Гешов" и бул. "Черни връх".

Още по темата

До края на седмицата бул. "България" трябва да се сдобие с нова маркировка, след което започва ремонтът и в другото платно в посока "Бояна". Заради лошите метеорологични условия ремонтът ще се забави с 1 седмица.

Не такава обаче е ситуацията на столичната ул. "Иван Вазов".

На 18 юни ремонтът там навърши 1 година и още не е ясно кога ще приключи. Заради забавянето на ремонта строителната фирма ще бъде глобена.

"След като приключи работата, ще бъде изчислено кое комунално дружество колко дни е работило там и колко дни реално е работила и строителната фирма", каза зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

До края на лятото ремонти ще има в "Дружба" при улиците "Асен Йорданов" и "Искърско шосе". В район "Сердика" при ул. "Каменоделска" освен асфалтовата настилка ще бъдат подменени и трамвайните релси.

От 1 август в "Овча Купел" започва изграждането на ул. "Централна", ул. "Житница" и бул. "Монтевидео".

Догодина се предвижда ремонт на тунела, свързващ "Люлин" и бул. "Тодор Александров".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете м/у редовете! На 15 септември приключват с ремонтите но от 16 септември започват ремонтите на ремонтите, те по други договори!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общината обещава качествени и бързи ремонти, НАП обещава, че всичко е ок и няма проблем, краля-слънце обещава, че заплатите били скочили неимоверно и безработица в Бг нямало, Гаргамел обещава киберсигурност, шкембе войвода обещава, че ф-ките са взети много на оферта...Май почва да ни омръзва от импотентните ви обещания. Най-вече защото е пределно ясно, че нямате дори и малко желание, квалификация и топки да ги изпълните.
41
0
 
0
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
Пак ремонти в Младост???Абе общинарчетата за вас други райони няма ли???Защо сега не протестират жителите на Младост???? Не се ли чувстват ощетени???Фандъкова пак Младост за поредна година си продаде душата за да оближеш нечии части??
40
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До рускиня54 училище минава за "елитно",вие какво очаквате,да претупат ремонта,и после пак да сме недоволни?И аз съм учил в това училище,когато беше обикновено "социалистическо",тогава и всякакви ремонти се правеха някак по-бързичко...Какви времена бяха..
39
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Не разбрах кога ще започнат ремонтните дейности,по току що ремонтираните улици?Уточнете го това с общината и кметицата,за да няма после разочаровани гласоподаватели.
38
1
 
6
 
! Отговори
Софиенец преди 4 години
Общината става все по-алчна, ремонтите - все по-скъпи и продължителни...Но всичко иначе се прави "в името на хората", нали?
37
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"София в ремонт,Общината обещава:Всичко приключва до 15 септември"Трябва да се разбира,че ще се гледа едно продължение на не свършващата сага Пл. Славейков и градината пред Св.Седмочисленици.Само за,което не се е захванала общината,само там не се е провалила.Има една уличка именувана на великият български писател Иван Вазов,е вече една година тече ремонт,но краят му не се вижда.Така,че сега ще се наблюдава поредният епизод на отвратително изпълнен,но в замяна на това безкрайно скъп ремонт
36
1
 
3
 
! Отговори
! преди 4 години
Кметицата е некадърна, а премиерът - ***.
35
0
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
Миналата година на 15 септември 54 СОУ посрещна децата с хълмовете от строителен *** и разоран двор. Цяла година децата ходили измежду разровената настилка.Наближава 15 септември - купчините с *** още е там , двора разоран и готов да се засадят картофи.Питане към община - глоба ще платите , ама от ваши заплати
34
0
 
8
 
! Отговори
Agenta преди 4 години
Ремонта на ремонта на ремонта...
33
5
 
1
 
! Отговори
мда преди 4 години
До ПродъжениеАкъла ни е на място! ТРИЕМ С ПЪЛНА СИЛА ОТ ИСТОРИЯТА СТАРАТА КОМУНИСТИЧЕСКА Г.А.В.Р.А. Това, че тук се коментира един град не означава, че не мислим обективно.
32
6
 
4
 
! Отговори
от 20+21 преди 4 години
До ПродъжениеСъгласна съм, но само донякъде. В България например се реве с пълно гърло срещу ВСЯКО подобрение. Не виждате или не искате да видите, че по света чудо за 2 дена никой не е направил. Поголовното т.р.и.е.н.е на постове доказва и политическото манипулиране на този сайт. Дано го прочетете преди да ме изтрият.
31
6
 
2
 
! Отговори
от 20+21 преди 4 години
До До всички "софиСъгласна съм, но само донякъде. В България например се реве с пълно гърло срещу ВСЯКО подобрение. Не виждате или не искате да видите, че по света чудо за 2 дена никой не е направил.
30
2
 
10
 
! Отговори
Продъжение преди 4 години
Не може само да си милеете за града, а да гледате безучастно как цялата държава се разпада. Не може да гледате как къщата на комшията гори и да си казвате - добре че не е моята, а не осъзнавате че вятъра духа към вас. Най-големият проблем е че всеки си мисли за собствения г.. всичко са страшни индивидуалисти, без да осъзнаваме, че всички сме в един кюп. Живи и здрави, някой ден може да ни дойде акъла.
29
2
 
5
 
! Отговори
До всички "софи преди 4 години
Разбирам, че си милеете за родния град и вероятно ДА, основно вие го "пазите". Проблема, който аз виждам, е че не сте сигурни от какво точно го пазите. Идеологията ви е да го опазите от гадните селяни, но не те са проблема. Проблемът е в начина по който се управлява и развива този град ( и държавата)и цялата грешна концепция, Проблемът е в централизирането на бизнеса и паричния поток в столицата без ясен план за последствията. Без ясен план за развитието на инфраструктурата и всичко последващо.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овча купел 1 и Овча купел 2,сутрин мъчително излезеш от квартала,вечер мъчително се прибираш.Вече втора година и повече.Оставиха само една маршрутка 27 която ни свързва с центъра и е консерва копърка в собствен сос сутрин и вечер.С един единствен прозорец за пътуващите,и с шофьори изнасящи "цветисти"монолози.Всичко това се прави заради строежа на метрото но преди започването му трябваше първо да се разшири стария автобусен/автомобилен/път който извеждаше потока към Красна поляна и Красно село.
27
0
 
13
 
! Отговори
epa преди 4 години
не знам за други части на София, но от Овча купел 2 до Борис всичко е в ремонт, в което няма лошо. Единствения ми проблем е, че от сега се вижда как този път е на вълни и с поставянето на асфалт от 5 см на бул."Президент Линкълн" през, който ежедневно минават камиони от 20+ тона за една година ще е на коловози. Моля се да греша!
26
1
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Не е важно къде си родена. Важното е че си злобна сел янка. Това се вижда от поста ти.
25
1
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
...всичко приключва до средата на септември... и после почва ремонт на ремонта и така до края на светааааа на N-та степен ! Аман от обещания, само и само да продължават да гризят оглозгания кокал !
24
2
 
2
 
! Отговори
от 20+21 преди 4 години
До макНе е постижение, нито привилегия. Само НИЕ си защитаваме града, ако не си разбрал още.Където и да живее човек в сърцето му остава завинга РОДНИЯ ГРАД!