"Спаси София" има кандидат за кмет, ще се бори за модерен град

Приоритетите - равни тротоари, хубави улици, зелени площи...
71
"Спаси София" има кандидат за кмет, ще се бори за модерен град
Снимка: Спаси София

Гражданската организация "Спаси София" обяви, че издига един от основателите си - активистът Борис Бонев, за кандидат за кмет на столицата.

Самият той представи своята управленска програма, наречена План за София.

Още по темата

"На почти 300 страници сме дали нашите решения за над 500 конкретни градски проблема. Това е най-подробната програма за управление на столицата и вярвам, че в нея всеки ще открие интересни предложения и идеи за своя квартал и града ни като цяло. Затова каня всеки да се запознае с тях на planzasofia.bg", каза Борис Бонев, цитиран от пресцентъра на гражданската организация.

Основните цели, заложени в Плана, са превръщането на София в град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно и дишаме свободно.

"Участието ни на местните избори е израз на искреното ни желание да бъдем полезни на София. Смятаме, че е време начело на града да застанат хора, които истински го обичат, вярват в потенциала му и знаят как да го преобразят", казват от екипа на Спаси София.

Те подчертават, че организацията е и ще остане напълно независимо гражданско сдружение, събрало съмишленици, вярващи, че промяната може да се случи само чрез открито, компетентно и честно управление.

А самият Борис Бонев иска да промени София в красива и подредена европейска столица.

"Като роден и израснал в столицата, никога не съм се примирявал с хаоса и мърлявщината, които ни заобикалят. Винаги съм искал София да бъде град, с който да се гордея. Именно затова, след като завърших Сорбоната в Париж, реших да се върна обратно в София с мисия - да променя любимия си град. Работихме усилено като граждански активисти и постигнахме успехи, но много от предложенията ни остават нечути от онези, които водят града в грешна посока. Спаси София се превърна в алтернативна община към която хиляди се обръщаха с проблемите си и която припознаваха като защитник на правото им на живот в нормален град. Аз лично се гордея се с този факт", заяви Борис Бонев от Спаси София в представянето си.

"Спаси София" съществува от 2014 г. и е известна с острите си критики към некачествените ремонти и лошото управление.

"От днес ще сме по улиците на София, за да чуем отзивите на съгражданите ни за План за София. За нас е изключително важно да мотивираме и включим хората в дискусия за това как заедно можем да решим проблемите на града и в каква София искаме да живеем", казват от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
То е ясно и за тях, че няма да получи достатъчно гласове, идеята е поне да трови СО , че при изхарчени почти 15 млрд. за десет години аз лично не знам с какви очи се показва второразрядната селска даскалица с екипа си! 10 г. - нито един голям ремонт като хората, нито един!
46
8
 
3
 
! Отговори
гений преди 4 години
Спаси София измисли...топлата вода!
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ли не беше кмет, а неравностите по тротоарите в квартала ми, мога да ги избягвам със затворени очи, защото са там откакто бях дете...Откакто имам книжка, мога да направя списък с дупки в цяла София, които са си там по принцип, независимо от кмет, време на годината и тн....Глупости на търкалета са подобни предизборни дърдорения.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя да внимава да не му надянат прангите като на Иванчева. И тя стана кмет на Младост с цел да спре презастрояването, но строителната мафия е с по-големи възможности.
43
11
 
15
 
! Отговори
ANARCHY преди 4 години
До АнонименИво Прокопиев е зад тях. Така че, мислете преди да гласувате!
42
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спаси София от Спаси София.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е жендър - няма шанс. Обаче ако е жендър, ще насъскаме непеотата срещу всички за дискриминация и пак ще го направим кметъл.Те една Урусп.. Урускуpв... Урусула, извинете, я направиха главна на ЕС само щото е жена, нищо че е гинеколог, та ние на Софето един жендър ли няма сложим?
40
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия факт че е от София го поставя пред кандидатите от Самоков и Кюстендил!
39
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахаххаха това изнежено "мъжле" и партньорката и Чаушка йхахахаххах
38
7
 
9
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Казваш...само Фандъкова познава закониме и може да управлява София?
37
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери и ченгета се нахвърлиха срещу Спаси София.Очаквам и прокуратурата да се намеси с някой скалъпен компромат.
36
16
 
24
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
Този Бонев също няма топки, до колкото знам от Прайда е пасивен.
35
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се финансират тези Спаси София? Последно ги гледах на някакъв симпозиум в Чехия, това са хиляди евро за билети и командировки.
34
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се пробва момчето. Всеки има право на ланс да направи нещо в този живот. Идеите му са напълно резонни, защото София ( а и България като цяло) прилича на пълна *** и разграден двор. Фъндъкова явно няма топките, културата и въобръжението да промени нещо съществено. Достатъчно е човек да отите в някой град на запад, за да види колко наистина сме зле.А дали този младеж, като спечели, ще успее да претвори думите в дела е съвсем друга тема. Срещал съм го на живо и...май повечко по думите е.
33
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аре у лево 41. Аре ти у лево, защото нямаме нужда от хора като теб ! Нищо не пречи човек да има професия, да е преуспял и да участва в граждански иницаитиви. Не всички са като теб само да жулят бири и да гледат турски сериали и после да завиждат кой какво имал !
32
15
 
26
 
! Отговори
българин преди 4 години
Напред , Борисе , мачкай герберастките калинки ! София е с теб !
31
11
 
26
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Даааам тука едни диви-диви "гости" на столицата, дето плюят семки навсякъде и паркират колите по тротоарите без да са сменили регистрацията, явно знаят кое е най-добре за София. Вземете да прочетете какво е написано на сайта им след това коментирайте. Това е най-пълната политическа програма, която някой някога е съставял за София. Ясно е, че докато гласувате по политически пристрастия, а не на база политическа програма София няма да се подобри. Аз ще гласувам за тях.
30
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определено изглежда по-подходящ от някои други персонажи. Но го виждам и като потенциална мишена на "активни мероприятия".
29
24
 
29
 
! Отговори
аре у лево преди 4 години
С костюм за 3000 лева и Ролекс, ама иначе "независим кандидат". Пълен цирк.
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не... тоя не го знаеш кой стои зад него. Вероятно фирмите на Вълка които ще ги изхвърлят скоро от събирането на *** на софия. Ще гласувам на сигурно.