Над 90 млн. лв. харчи София за ремонт на училища и забавачки

80 сгради ще бъдат обновени, част от тях и санирани
3
Над 90 млн. лв. харчи София за ремонт на училища и забавачки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През тази година Столичната община инвестира над 90 млн. лв. от общинския бюджет, ОП "Региони в растеж" и Националния доверителeн екофонд (НДЕФ), в ремонти на училища и детски градини на над 80 сгради, съобщиха от Столичната община.

До началото на учебната година ще приключи мащабният ремонт с мерки за енергийна ефективност на 86 ОУ във Владая. Сградата на училището се санира, поставя се изолация на покрива, изпълняват се мерки за енергийна ефективност. Успяхме да привлечем средства от Националния доверителен екофонд.

В район "Витоша" за последните десет години Столичната община е инвестирала над 10,5 млн. лв. в училища и детски градини. За тази година средствата, които общината инвестира в район "Витоша", са над 6,2 млн. лева.

Освен в 86-то училище във Владая предстои и разширение на детската градина с три нови групи, разширяване на детската градина в кварталите "Павлово" и "Княжево". В кв. "Симеоново" общината разширява 64-то училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само толкова?Като знаем,че никой не контролира харчлъка на община и правителство,може да си похарчат колкото си искат милиони.Нали ние плащаме за това.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като онези ремонти дето на първия месец и мазилката почва да пада? Да знаем ги тези 90 млн, от тях 60 млн ги пребира някой ...