Обещано и неизпълнено: "Манастирски ливади" без нито една забавачка

Родителите на бунт, плащат хиляди за частни детски градини
Обновена: 23 авг 2019 12:24 | 23 авг 2019 10:09, Камелия Цветанова
185

Родители на бунт заради липсата на детски градини в София. Жители на кв. "Манастирски ливади" са принудени да плащат хиляди левове, за да посещават децата им частни детски заведения.

В целия квартал няма нито една общинска детска градина.

789 са чакащите деца в район "Триадица", а свободните места са едва 96.

"Все още се надяваме общината да съдейства. Още през 2016 г. имаше обещания, че 2019 г. ще бъде изградена детска градина, но по неясни причини търгът беше спрян, въпреки че се стигна до избор на изпълнител", разказа пред Bulgaria ON AIR Ивайло Станчев, който е жител на кв. ''Манастирски ливади''.

"В целия район няма нито една детска градина. От месец имаме нова обществена поръчка. Най-рано другата есен може да започне строителството и да се изгради до 2022 г. Проблемът с местата ще стане по-голям, защото навсякъде около нас се строят нови блокове", коментира още той в ефира на "България сутрин".

Най-близките алтернативи за родителите са детските градини в кварталите "Гоце Делчев" и "Стрелбище". Места в частните детски градини също няма, а месечните такси там са от 500 до 1000 лева, стана ясно от думите на една от недоволните гражданки.

"За последните 4 години разбиране определено нямахме. Говорим си на тази тема от януари 2016 г.  Най-вероятно и с училищата ще има същия проблем", посочи друга протестираща пред екип на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
4
 
! Отговори
Коко преди 4 години
В Манастирски Ливади - Запад няма нито детски градини нито училище! Строи се всеки ден нов блок. Цени над 1000 евро на квадрат. Нещата са плачевни. Детски площадки също няма
168
3
 
2
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Нормално е ако някъде населението се увеличи и има нужда от детски градини, да се предприемат някакви мерки...а тука някакъв си льольо негодува че някъде си имало протест..само на тия географски ширини я има тази злоба. Никъде го няма това.
167
4
 
3
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Цялата държава ни е селяндурска, те тръгнали един на друг да си викат селяни...комплексарска история...Идете в другите държави и питайте хората от село ли са или от градовете...ако изобщо съществува такъв въпрос.
166
1
 
5
 
! Отговори
Антон преди 4 години
"защото навсякъде около нас се строят нови блокове" - Браво!Там ще се настанят още 2-3 села с нови софиянци.
165
1
 
10
 
! Отговори
Важното е преди 4 години
Апартамент в София да купиш , че всички от село да ти завиждат.
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е само този район без игрища,парк,училище,забавачка,улици, тротоари! Това са спалните на София,за лакоми новодошли софиянци! Никой от новодомците не си дава сметка,че това са частни терени и общината не е задължена за нищо!
163
1
 
7
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Вчера зпочнаха поредния грамаден проект в ливадите , но децата да го фандухват
162
2
 
18
 
! Отговори
Мани преди 4 години
Да купуваш имот в квартал, който от години е с проблемна инфраструктура и без градини и училища е върховна тъпота. Сега кой е виновен за човешкото слабоумие? София е пълна с хора без грам идея за 5 години напред. И след още 10 няма да има градина и училище. Купувайте в Ман. Ливади!
161
1
 
6
 
! Отговори
запад преди 4 години
До ИзбирателИ фандъкова живее в манастирски ливади-изток.Излейте гнева си пред нейния имот.
160
1
 
3
 
! Отговори
запад преди 4 години
И в манастирски ливади-запад също няма обещаното преди 40 години училище,като и детските градини са само частни
159
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България се строи без да се планира, плачете за социализма, тогава имаше градско планиране и парковете, градините и паркингите са от тогава, сега алчни общинари и псевдокапиталисти правят живота на хората черен !
158
5
 
24
 
! Отговори
СандоКан преди 4 години
Важното е, че са си купили жилища "на голяма далавера" и в елитен квартал. Да се кооперират там, една майка да гледа всички деца а в блока една седмица с болничен, да маже филии с мас на малките, другата седмица друга и така. Стига да ривали, да с а си опипали ъкъла когато са пълнили джобовете на строителната мафия
157
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Набийте си го в главите - няма безплатна вечеря, няма действие без последици. Ако си купите апартамент от В.клин, дето заради него 2 жени гният в затвора, задето ми спирали прогреса, ами носете си гадната карма. Не може да купуваш от убиец, крадец, измамник и после да очаваш обществото да те защити. Защото ти самият си подронил устоите на обществото с алчността си и липсата си на ценности.В Ман. ливади кой мислите, че строи и продава? Мафията дето ни унищожи държавата.И от тях очаквате училища?
156
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Планирането на квартал" се прави от строители + община. Ако никой от изброените не го засяга инфраструкттурата, а купувачите не ги е интересувало като са купували апартаментите, кой е виновен в цялата схема? Човек като купува апартамент, трябва да вземе предвид всичко - училища, д.градини, ясли, магазини, поликлиники, градски транспорт. Така се прави по света - не си купуваш гледката, а животът там.Така че, не, не им съчуствам. Като са недоволни, да си мрънкат на кметицата,щото квартала е неин.
155
3
 
22
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Не е вярно, че никъде по света го нямало "щом си купи апартамент някъде в нищото, държавата и общината ще се втурнат да ти правят удобен живота." Напротив, в белите държави, когато се планира нов квартал, първо се прави инфраструктурата с всичко необходимо, обществените сгради и после се продават парцелите на частници за строеж, с готов извод за ток, вола, газ и комуникации.
154
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че няма достатъчно детски градини в София - няма, обаче и българинът като купува имот, че не гледа - също е вярно. Не може да очаква, че щом си купи апартамент някъде в нищото, държавата и общината ще се втурнат да ти правят удобен живота. Това го няма никъде по света. В Манастирски ливади и преди нямаше нормални улици, а за площадки, училища, детски ясли и градини да не говорим. Ами тогава къде спахте като се втурнахте да грабите апартаментите на баснословни цени?
153
5
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Обещано, но неизпълнено! Гарантирано от ТЕРБ! Гласувайте пак за учителката по руски и си чакайте детските градини.
152
8
 
8
 
! Отговори
Изумен преди 4 години
*** гнусните коментатори... Толкова хейт, чисто по български. Заслужавате си положението, в което сте.
151
4
 
19
 
! Отговори
@151 преди 4 години
Абсолютно си прав. Всичко живо се бута там точно защото са решили, че е модерно. Ама те тези неща се проучват предварително, а не да се захласнеш, че от балкона гледаш Витоша и айдеее, на дядо му 50-те декара стават на 2-стаен в Манастирски ливади. Утре чакаме протест от жители на "затворените комплекси в полите на Витоша"
150
3
 
15
 
! Отговори
Коки преди 4 години
За Дани Фандани 500-1000 лева на месец за частна детска градина не са проблем, сигурно е скътала няколко къси милиона.Разписанието, маршрутите и състава на градския транспорт също не са и проблем от задната седалка на лимузина на НСО.Само лъжи и неизпълнени обещания...