Аларма в София: Опасни колчета и нерегламентирани пешеходни пътеки

Ако видите нередност или проблем, сигнализирайте в HelpBook.info
Обновена: 24 авг 2019 11:35 | 24 авг 2019 11:28, Камелия Цветанова
25

Снимка: HelpBook.info

Обзорът на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще започнем с няколко такива от район "Изгрев" в Столицата.

Поради непрекъснато увеличаващия се пътникопоток и поради близостта на метростанция Жолио Кюри и на парк Борисова градина, нашият потребител апелира към общината за изграждане на пешеходна пътека и изкуствена неравност на пътя, тъй като освен обичайния трафик към метрото, непрекъснато преминават възрастни граждани, майки с колички и деца. Чрез изпратената снимка гражданинът дава предложение към отговорните органи къде точно да се изгради съоръжението.

В друга част на същия район проблемът е сходен. Става въпрос за не регламентирана пешеходна пътека, която се намира в непосредствена близост до кръстовището с ул. Николай Хайтов, където трафикът е огромен и се създават предпоставки за инциденти. За това изграждането на съоръжения за улесняване на преминаването на пешеходци е от изключително важно значение.

Същият наш потребител алармира „Метрополитен“- София за неработещ асансьор на метростанция „Жолио Кюри“: „Повече седмица асансьорът на метростанция Жолио Кюри откъм ул. Латинка при подлеза не работи. В рамките на 4 месеца това е втората повреда на асансьора. При последната повреда асансьорът не функционираше повече от 2 месеца. Излиза че за четири месеца е работил няма и два. Това е недопустимо! Явно проблемът не е решен трайно! По този начин се принуждават всички лица в неравностойно положение, майки с колички, възрастни хора, както и други които чувстват необходимост за ползване на асансьор да търсят друг маршрут за достъп до метрото. Ако не се вземат мерки влизате в противоречие с Наредбата за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите, в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания", пише гражданинът като моли за адекватна реакция.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район „Витоша“ за самоделно поставени опасни метални остри тръби, бетонирани в тротоара. На улица в квартал „Бояна“, частно лице е поставило необезопасени метални тръби в тротоара като причината за това остава неизвестна. Факт е, че лицето няма право да извършва каквито и да било строително-монтажни работи върху тротоарите, и да поставя импровизирани ограничителни елементи, а въпросните метални тръби са достатъчно ниски, за да не бъдат забелязани от пешеходец. Нашият потребител се опасява, че в съседните имоти има достатъчно малки деца, които могат да се спънат и да се наранят от така поставените безумни елементи. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой много на място и навреме отбелязва, че на тоя етап на *** му требе шосе дупка до дупка и особено дълбоки дупки на ясвсеки завой. Като пуснеш една сеиня на чисто и подредено, тябвинаги ще се сттреми да го обърне на ***. Зсщото свинята си е сеиня. Даже и на два крака. Отнася се и за другите видове, дето уж са слезли от клона,ама всенгледат към високото- - със или без асансьор бг тип. И така, контрол микакъв, Уили. Нещо се праи и се фърля на свинете и др подобия. Без контрол.Е?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мките са като от Кандахар.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката по руски от село Белчин бани превърна София в грозно село!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 4 години
за последната снимка сакам да поясня, че вашият потребител не може да спи нощем защото не може да паркира на тротоара !
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно да призная картинката е леко лазано тъжна, грозна ... мръсно, въобще Сомалия.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЧИ ОСВЕН ПЕРКИТЕ И КОЛОВЕТЕ СА ОПАСНИ, А ДНЕС РАЗБРАХ, ЧЕ КАТО АСФАЛТИРАЛИ ПЪТЯ И ШОФЬОРИТЕ ЗАПОЧНАЛИ ДА КАРАТ ПО БЪРЗО, ТА ТОВА ОБЯСНЯВА ЗАЩО СТАВАТ ТОЛКОВА КАТАСТРОФИ- МОЛЯ ВИ НИЩО НЕ РЕМОНТИРАЙТЕ ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА ОБИЧА ДА ВИНИ ДРУГИТЕ., ПО ДЪЛБОКИ ДУПКИ, ПО НИСКА СКОРОСТ, ПО МАЛКО КАТАСТРОФИ- РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък на сн. 2 по отсрещния тротоар само регламентирани незаконни тенти, незаконно кошче и незаконни саксии, да не би да им мине някой по метеното през кафенето. Същата работа е и по Патриарха, и по Ангел Кънчев, и по Алабин, и по Витошка, навсякъде.
13
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
На снимка 2 се вижда в какъв ужасен вид е бул. Самоков. А уж е любим на кметицата.
12
0
 
10
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
аларма, аларма!!!госпожо габриел, хакери са хакнали пешеходните пътеки в дигиталното гето!
11
0
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
това просто са хакерски пешеходни пътеки и колчета!хиперпрокуратурата да се задейства за наличие на тероризъм!
10
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 4 години
Самолета като се спуска над летището , срам ме хваща ,че съм българин ,защото гледката е по зла и от тази над Дуала-Камерун !!
9
3
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Не регистрирани пешоходни пътеки ... Леле майко , какво доживяхме. И кой плаща данъка на пешоходните пътеки ?Ако така продължава ГЕРБ ,махаме ги и слагаме Корнелия да ликвидира тази абсурдна държава.
8
0
 
15
 
! Отговори
още мнение преди 4 години
Той твърдият електорат го има във всяка община - гласуват не само по заповед ,а и под заплахи !
7
3
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Да се молим Фандъкова да се Наяла и да си е осигурила ПРА-ПРА Внуците си , и да не се Кандидатира повече .Не защото ще я изберат за Кмет , а защото ГЕРБ има Твърд Електорат в София - Гласуват по заповед - Държавни Служители и Кметове .
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако гласувсте за Самоковската сеянка ще ви предложи още изненади. Ще видите неща които не сте и сънували. Тя има сила поне така се изказа в едно интервю. Силата и е безкрайна за да ви предложи още Сеяндурски Умнотии. София вече заприлича на Самоковско село.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любимото нещо на всеки един, когато го уредят на държавна хранилка, е да развее байрака и да струпа една купчина асфалт пред портата си под формата на легнал полицай. Все пак всички трябва да видят че каскета е вече големец.
4
0
 
15
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Блоковете на властта са в кв Изгрев или май Изток - едно от двете, *** те са едно до друго. Марешки да хваща един валяк и да ходи да оправи дупките и да сложи маркировка, той и без тва за друго не става тоя.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
читателят от Изгрев защо се обръща към медията, а не към видния си съкварталец шестака, все пак в Изгрев живея много въртоглави
2
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Призовавам МВР и ПРОКУРАТУРАТА да се самосезират и да повдигнат обвинение за заблуждаване и подвеждане на журналиста писал тази статия!В ЗЗДП ЯСНО ПИШЕ, че в населено място, пешеходните патеки могат да бъдат обозначени и НЕОБОЗНАЧЕНИ, когато са продължение на тротоара. Освен това, на пешеходците е ПОЗВОЛЕНО да пресичат на всяко едно място в малките улички.ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ СЪДЕНИ ЗА ПОДВЕЖДАНЕ!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където хората не могат да разчитат на правителството, разчитат на себе си, а разни навлеци с е противят ...