Разлятото масло в София – 8 тона, няма опасност за хората

Прокуратурата ще бъде сезирана за случая от Фандъкова
Обновена: 28 авг 2019 09:53 | 28 авг 2019 08:45, Александър Попов
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

8 тона масло е разлято от цистерна в района на Сточна гара, което причини тази нощ няколко леки катастрофи. Движението през нощта беше спряно в участък от бул. "Данаил Николаев" до ул. "Резбарска" и едното платно на булеварда бе опесъчено.
Още по темата

Движението на колите вече е пуснато, но е доста затруднено и са се образували задръствания. По възможност столичани и гости в града да избягват натоварения район.

Кметът на София успокои, че няма опасност за хората.

"През нощта се работеше по отстраняване на проблема. Районът е опесъчен. Когато е възможно, ще започне и почистване на маслото, което не е опасно за здравето на хората. Въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, тъй като районът е хлъзгав. На шофьора на камиона ще бъде съставен акт. Вече е възстановено движението навсякъде по трасето - по улиците "Резбарска", в дясното платно на бул. "Владимир Вазов", както и кръговото кръстовище на Сточна гара. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да е максимално безопасно. А през нощта ще затворим улиците, за да бъдат добре измити", заяви Йорданка Фандъкова.

Тя допълни още, че ще сезира прокуратурата, защото е използван голям ресурс, за да може трасето да бъде почистено. На шофьора на камиона се съставят актове в Пето районно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ОДА ЗА БОЙКОБОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ. НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ. ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ...В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.Автор: Георги Илиев Митев Град София (2014).ПОТЪРПЕВШ И ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КратунНяма значение, според сегашния закон все шофьора е виновен.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не разбрахме за какво масло става въпрос.Явно за софиянците няма разлика между игорялото моторно масло и маслото от фритюрници.
37
0
 
0
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Туй масло рафинирано ли е, рапично ли е, от слънчоглед ли е или е полусинтетика?За един преател питам...
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масло с пясък не се чисти другарко самоковска даскалице. Масло се чисти с дървени струшки. Този омаслен пясък къде ще го изхвърлите. На бунището ли. А дървените струшки можеха да се изгорят без да остане замърсяване. Кажи им сеяндури и не ги обиждай повече.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам снимката с този прахоляк, който се е вдигнал - ами ЗДРАВОСЛОВНО си е. Хората плащат пари за такива процедури - да дишаш изпарения от балсамово олио. Е вярно, тук не казват още какво е точно "маслото", примесено е и с твърди частици - пясък, но пък не е ОПАСНО. Нашите дробове са свикнали вече, нали все пак сме на челните места по мръсен въздух.Малоумниции....и ходят по телевизиите и си правят ПиАр, и казват на черното БЯЛО.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова пак беше напълно неадекватна по телевизията за тази разлив на масло. Непрекъснато говореше само за Сточна гара, а разливът е в продължение на 6-10 километра, ако не и повече по няколко улици и булеварди.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за труднедкити ..
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова рано цъфна на телевизора. Да не идват избори?
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната новина, която не дава нужната информация. Очевидно цистерната е разливала масло в продължение на много километри, щом цитират Сточна гара, ул. Резбарска, бул. Владимир Вазов (дясното платно????? в коя посока е дясното), бул. Данаил Николаев и ул. Първа българска армия. Най-вероятно разливът е започнал по бул. Владимир Вазов, после по Резбарска, Градинарска, Владайска река, Сточна гара, Данаил Николаев.
30
1
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Може ли от кметството да пояснят какво значи да се кара внимателно върху омаслен път? Колко км/ч е "съобразената скорост" и кой дали полЮцаите ще пишат актове за ПТП върху омазнената настилка? Кой ще плаща тези актове?
29
0
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
8 тона масло не се разливат никак лесно. Бая зор и невнимание си трябват, колко ли километра е изминал този глупав *** че да разлее 8 тона .... Трябва си яко дела че шофьора на цистерната май доста е виновен.
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндък, не знам ушанките какъв АКТ ще му пишат на човека, ама хората, дето са си начупили колите на хлъзгавия асфалт ще съдят ВАС - тебе и Софийска община и ще плащате като попове. Ще квичите и пърдите в хор, мръсни гербаджии....
27
3
 
12
 
! Отговори
фъндъ преди 4 години
"Вижте баба как ви чисти чехльовци и пак ме изберете"
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шафъора на маслото в затвора !!!!!!
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука от Банкя ще си прави селфита пак.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до БългаринАбе прав си,ама бразилците не гласуват за кмет на София,а *** от махалата.Друго си е бай *** като види кметката по хтелевизоро..
23
7
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Е и ?!?! ... Кво?!?! ... Да Ви имам новината ! ... Вместо водеща ТОП НОВИНА да Ви е снощната уникална победа на младите Български "лъвове" в осминафинален двубой от Световното първенство по волейбол за юноши в Тунис срещу НЕ кого да е ... а срещу супер фаворита - Бразилия !!! ... В групите преди това Бразилците мачкаха наред ... А нашите се класираха за осминафиналите едва в последната си среща с Колумбия ! ... Това са ... НОВИНИ !!! ... Не някакво разлято масло по пътя ... !!!!!!
22
0
 
22
 
! Отговори
Жо преди 4 години
И, КАТО ИЗМИЕТЕ улиците, пясъка с маслото ще отиде в дъждоприемните шахти. Там ще полепне по стените и няма измиване. После, при силен дъжд ще правим "рафтинг" с автомобили по улиците.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22Прав си,ама хората се научиха,че който е с хунтата джоба му е пълен,който е против е в мизерията.Това го наложи шайката и така си върви кервана..БСП са същите всички са комунисти.Комунист само знае да лъже и да краде!