Протестът на медсестрите става безсрочен

Ще лагеруват пред парламента
Обновена: 12 сеп 2019 16:53 | 12 сеп 2019 13:40,
21

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Медицинските сестри ще протестират всеки ден пред парламента. Те ще посрещат депутатите с палатков лагер, обяви Мая Илиева - един от основните организатори на протестите по време на вчерашния, който беше шести по ред.

Още по темата

Сестрите настояват за стартова заплата в размер на две минимални, да бъдат върнати медицинските стандарти, да се промени категорията на труд на практикуващите в тази професия, да бъде подписан Колективен трудов договор на национално ниво, както и да се регламентира самостоятелната сестринска практика.

На протест вчера излязоха и фелдшери, лаборанти, както и фармацевти и от синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи Bulgaria ON AIR.

Повечето от присъстващите носеха ленти с призив "Не на страха" и развяваха лозунги "Здравеопазването не е търговия" и "Пациентите не са банкомати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз работя в болница , при нас няма такова нещо като лошо отношение . Но отношението си е българска черта навсякъде , зависи най- вече от въпросния човек . Лошо отношение може да има и от пациентите и от близките им също . Когато човек е агресивно настроен към персонала как да получи добро отношение .
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано ама надали ще ги купят/техните ръководители/ както и майките на деца с увреждания и не са виновни сестрите или майките виновни сме ние че не ги подкрепяме
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивам на сърдечен преглед. Опашка 30 човека. Доктор излиза и ми казва на ухо: дай 30лв и влизаш веднага ...Коментар няма нужда, ама като ми дойдат в заведението и ще им кажа: дай 30лв и ти сврвирам веднага ... държавата е прогнила от корупция и мафия. Никога няма да се оправим.Мед сестрите се отнасят към болните по зле от животни, видях го и дано на никой не му се наложи да влиза в болница. Ужаса е пълен, ама врякат за заплати.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трийте още коментари, още ...БГ е на 111 място по свобода на печата, Сомалия и Чад са преди нас на 109
16
1
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Само медиците 15 Мутрата да си отиде...!Ааа, не ! Ами тогава идва Корнелка , и още по голямо политическо чудо БСП.
15
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 2 За да станат две минимални заплати , парите трябва да се вземат от други сектори. Тоест пак от работещите пациенти. Парите са едни и само могат да се преливат от едно място на друго.
14
4
 
4
 
! Отговори
Само медиците преди 4 години
моган да ни спасят от това политическо чудо-ГЕРБ. Ако те блокират медицинското обслужване, мутрата сам ще си отиде!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще гарантира на пациентите качествено обслужване? Миналият месец баба ми лежа в болницата. Ужасно отношение от страна на сестрите към болни, санитари и роднини на болните. В случая не си заслужаваха тези заплати, а какво остава за увеличени.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама дядковци си приказват -Съби ,пък Стою умря. Да умря, ама го лекуваха професори.Успех на всички стачкуващи!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готвените в здравеопазването"промени" на невръстеникът лобист Ананиев,ще ни превърнат в ходещи Портфейли! Незабавна оставка на въпросното лице!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма нищо по хубаво да успеете и получите това което искате ,но така няма как да стане .В болшинството от случаите сте страхотни подмазвачки и ласкателки към директорите на болниците и началници на отделенията, някои и безскрупулни кариеристки.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще настане едно биене на инжекции по Здравна каса... Пациентите ще ходят като спукани балони.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмата на сестрата сключва договор с фирмата на лекаря, фирмата на санитарят сключва договор с фирмата на болницата. Фирмата на пациента сключва договор с фирмата на болницата.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много искат. Каква самостоятелна практика, това са шарлатани и рекетьори. И санитарите да получат самостоятелна практика, да направят фирми и да точат здравната каса. Аман от изнудвачи. Защо не протестират пред болниците си и поликлиниките? Там са шефовете им. Частната болница бързо ги уволни.
6
1
 
6
 
! Отговори
Гербераст преди 4 години
Това си е направо клатене на генерала.
5
1
 
9
 
! Отговори
цинизъм преди 4 години
.... "Здравеопазването не е търговия" и "Пациентите не са банкомати"......е като не е търговия и не сме банкомати, що ни изнудвате да ви даваме пари? всички знаем лозунга ви - ако не дадеш, няма лечение (включително и за родилките)! как може да сте толко нагли? същите сте като ония, дето системата ги убивала!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха ще внесеш ти . Те да не са балами да дойдат тук . Всичко в Германия ходи . Дано се получат нещата този път .
3
2
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Бай ***, кой ще иска да ти мие................. за 600 лв заплата , че ще чака и от чужбина да дойдат. Ти май си от 80те%
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да напускат и да се махат в чужбина! Те в болниците където преведоха 50 млн. Лева не можаха да си вдигнат заплатите, а ние чакаме работа от тях. Ще внесем сестри от Русия и Турция. За тях 300- 400 евро е стандарт!
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така се прави,браво!Сега всички трябва да ги подкрепят,така се прави Демокрация,а не да се пише в нета.Трябва да не спират докато не постигнат исканията си чрез гласуване и влизане в сила!