Столични райони остават без вода утре

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването
18 сеп 2019 10:09, Анисия Иванова
0
Столични райони остават без вода утре
Снимка: Софийска вода

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата утре, 19 септември, съобщиха от дружеството.

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. "Иларион Драгостинов“, кв. "Подуяне", се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 16:30 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи на ул. "Иларион Драгостинов“ - от ул. "Калиманци“ до ул. "Каймакчалан“, ул. "Каймакчалан“ - от ул. "Иларион Драгостинов“ до ул. "Стоил войвода“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. "Каймакчалан“ и ъгъла с ул. "Иларион Драгостинов“.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. "Роза“ с. Бистрица, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. "Детелина“, ул. "Роза“, ул. "Сълзица“ от №6 до №12. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. "Янчовска река“ и ъгъла с ул. "Детелина“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. "Цариградско шосе“ кв. 7-ми 11 километър се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на:
кв. 7-ми 11-ти километър, бул. "Цариградско шосе“ - от  № 119 до № 139, ул. "Проф.Константин Костенечки“, ул. "Константин Илиев“, ул. "Магнаурска школа“, ул. "Изворът на Белоногата“, Бензиностанция ОМВ на бул.“Цариградско шосе“  № 123А  и  "Университет по библиотекознание и информационни технологии“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. "Магнаурска школа“ пред хотел АТМ.

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. "Козлодуй“ кв. "Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи на ул. "Опълченска", ул. "Козлодуй", ул. "Свищов", бул. "Сливница" от ул. "Калофер" до ул. "Опълченска". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. "Враня“ и ъгъла с ул. "Свищов“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари