55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в болници за 4 г.

Фандъкова оцени: Има голяма промяна в общинското здравеопазване
19 сеп 2019 20:50, Анисия Иванова
11
55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в болници за 4 г.
Архив: Булфото

Общо 55 млн. лв. е инвестирала Столичната община в общинското здравеопазване през последните четири години,  съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която посети реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница, за която е закупена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури.

Столичната община инвестира средно годишно между 8 и 9 млн. лв. за подкрепа на общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК, посочи столичният кмет.

Тя информира, че в Първа градска болница само тази година общината е инвестирала над 600 хил. лв. Успяхме да направим така, че нашите болници да станат конкурентни. Първа градска стана и първата общинска университетска болница, която позволява специалистите да се хабилитират, подчерта кметът Фандъкова.

По думите й в общинското здравеопазване е налице голяма промяна. През първите години на управление в общината ни се налагаше да спасяваме общинските болници от фалит и от приватизация. Подкрепихме ги, намерихме за тях добри мениджърски екипи и постепенно изчистваме задълженията им, каза Фандъкова. Тя подчерта, че общината инвестира във всички общински болници и ДКЦ-та.

Кметът Фандъкова представи второто ново лице, след арх. Ивайло Петков, в листата на общинските съветници на ГЕРБ за предстоящите избори. Това е кардиологът, проф. Иво Петров, медицински директор и началник на клиника по кардиология и ангиология към частен сърдечно-съдов център в София, специализирал инвазивна кардиология и радиология в Аржентина.

Проф. Петров каза, че като общински съветник ще работи за въвеждането на електронното здравеопазване. Моя мечта е електронната лична здравна карта. Смятам, че с усилията на общината и подкрепата на институциите, въвеждането й може да бъде постигнато, посочи проф. Петров, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 4 години 55 милиона, т.е. нищо. При бюджет на София от 5,5 млрд. лева за тези 4 години, 55 милиона са 1% от него. Само на Вълка колко са платени - 1 или 2 млрд. лева?
7
2
 
2
 
! Отговори
стефан преди 4 години
Такова е управлението в България ! Първо всички пари минават през София и каквото е останало на кметовете пак на ГЕРБ.За останалите само предизборно евентуално може някоя трохичка!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се разминават понятията за частна и държавна болница !
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, чудесно, радвам се много!Ще гласувам за Мая.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гласувам против гербавата шайка!
3
4
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
Водите кампания в подкрепа на йф, почти всеки ден по нещичко за нея и постиженията й.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проф. Ицо Петроф
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София беше Правешки рай, сега е Тиквен рай. Столицата трябва да бъде доволна от режима, за да не протестира под прозорците на властта. Провинцията е далече от властта и може да бъде оставена в калта.