София се превръща в европейска столица на спорта

50 вида спорт са готови да бъдат открити от столичани
20 сеп 2019 13:13,
8

София се превръща в европейска столица на спорта от следващата седмица. Започва инициатива, в която ще бъдат представени над 50 вида спорт. Мотото на спортната седмица е "Бъди активен".
Още по темата

За по-зелена и красива столица - София кара колело и тича

"Достъпът до събитието е безплатен и свободен за всички. Целта е хората да имат възможност да се докоснат до колкото се може повече видове спорт, за да изберат своя. С помощта на федерациите искаме хората да опитат спортовете, които ще представим", коментира зам.-министърът на спорта Стоян Андонов в "България сутрин".

"Тази година ще има конен спорт, американски футбол, водна топка - ще бъде доста атрактивно. Надяваме се да обогатим и спортната култура на най-малките", каза Димитър Коджабашев, който е състезател по тенис на маса.

Коджабашев сподели, че от малък се занимава с тенис на маса, но е фен и на футбола.

Зам.-министър Андонов коментира, че родителите трябва да знаят, че спортът прави децата най-вече здрави. Според него спортните зали в София са пълни с деца и активно спортуващи хора.

"Единственият вариант хората да запазят интереса си към спорта е чрез доброто отношение на терен. Те трябва да дават много от себе си", каза Коджабашев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тайбе Юсеин, Златните момичета, Алберт Попов, легендарният Йордан Йовчев, Йорданка Благоева - това са само част от известните спортисти, които ще подкрепят инициативата тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
.До 1 - Стадион не се строи по една по важна причина от парите, властта купи стари американски самолети за милиарди, че от един стадион ли ще пести, а и парите са народни. Мачовете се играят на празни стадиони, а за милионен град не върви стадион като в Разград, който също вчера е бил полупразен? За да се пълнят пак стадионите трябва властта да падне, а това не иска и да го чуе!
5
3
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
София доста далече да се нарече европейска столица да се разходят в някой европейска столица да видят разликата тука все едно до вчера са падали бомби всичко в сф св налива и пак е зле сметни за кви кражби идв реч .Има една зала стадиони кортове и тн са мираж за къв спорт иде реч нз като в плд на културата евро столица със маса библиотеки в столипиново
4
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Как сме живяли досега без американски футбол?
3
0
 
2
 
! Отговори
Курослава преди 4 години
Браво. Нека да има и за нас спортистите къде да тренираме и да развиваме кръшни тела.
2
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Брейййй
1
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
Представители на най-популярния спорт - футбола?А, да. За Община София той не съществува, даже и стадион не разрешава да се построи...Иначе сме гръмки - "европейска столица на спорта" Колко лицемерно