Район "Студентски" ще има нови 2 училища и 2 детски градини

Следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус
9 окт 2019 14:15,
24
Район "Студентски" ще има нови 2 училища и 2 детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Планираме да изградим две нови училища на територията на район "Студентски". Едно в кв. "Малинова долина" и едно в Студентски град"", каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински специалисти от район "Студентски", съобщава БТА.

Още по темата

Дуалното образование е добро, но се преподава стара теория

"Изграждаме още две нови сгради на детски градини и санираме сградите на 55 СУ "Петко Каравелов" и 8 СУ "Васил Левски". Дворовете на училищата също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки", каза Фандъкова.

Кандидатът за районен кмет Димитър Дилчев работи заедно с висшите училища за обособяването на студентски кампуси с контролиран достъп и обособяване на места за отдих, обучение и спорт на студентите. През следващата есен ще бъде реализиран първият студентски кампус.

"За мен е изключително важна подкрепата за учителите и медицинските сестри, които работят в училищата и детски градини. Преди три години се преборихме да започне най-знаковата и мащабна реформата в образованието именно с инвестициите в хората. Повишението на учителските заплатие гарантирано в бюджета на държавата", каза Фандъкова.

"Длъжници сме на медицинските сестри, които работят заедно с учителите и помощник-възпитателите в училищата и детските ясли. Подписах споразумение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем договорените суми в колективния трудов договор",обясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Живях в Малинова долина по времето на предишните две предизборни кампании. И на двете обещаваха дестка градина в квартала, даже мястото беше определено - на поляната зад 60-ти блок. Там вече има построени няколко жилищни сгради, но може би са намерили друго място за детска градина...
20
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сезона за отстрел на загубеняци е отворен!..Отстрел с бръщолевения и "обещания",че.."ЩЕ".....Но,българина е свикнал,ЯВНО му ХАРЕСВА да го лъжат в очите и да го правят "за две стотинки"....Справка:-ДЕСЕТ годишното ВЪРЛУВАНЕ на Тиквата и Харема му..Разбира се,има "незагубеняци",ТАРИКАТИ,които "ОТСТРЕЛВАТ" загубеняците..Но какво да правиш,така се завъртяха нещата у нас преди 30 години...Та до сега..А като гледам как "Спи градът",ще бъде така и "До века"..
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци са най-заблудените хора.Идете и вижте как се живее(ако ви допуснат,има частни бариери) в Драгалевци,Симеоново,Бояна.ВАШИТЕ пари са там.И си погледнете жалките панелки,разбити улици и тротоари.., преливащите кофи за ***,нередовния градски транспорт.Фандъкова не я мислете.Нейния внук кола на НСО го кара всяка сутрин на училище.Но вашите деца висят по спирките с часове и на повечето от тях няма дори навеси.Толкова наведени хора,даже и в провинцията няма.
18
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Нищо не казвал за римляните и техните каруци.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжлата Фандъкова кога ще махне мутренската борса Капитолия от Борисовата градина.Лъжлата Фандъкова кога ще спре строежа на мутренския Златен век на герберастката фирма Артекс в Лозенец.Лъжлата Фандъкова кога ще махне перките по Графа, в които стотици софиянци се изпопребиха.Лъжлата Фандъкова кога ще бъде съдена за откраднатите милиарди и некачествените ремонти.
16
1
 
7
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
А в Модерно предградие ще има ли улици, канализация и чист въздух???Хайде да монтирате една постоянна станция на улица Връх Манчо и Адам Мицкевич???Ще регулирате ли социално слабите, като ги разпределите по всички квартали пропорционално населението???
15
1
 
12
 
! Отговори
сериозно?! преди 4 години
Ще строите нова детска градина?! А защо напълно готова такава, и оборудвана, разрушихте, за да построи там поредния си блок ф-*** Бароко? Срещу Зимния дворец... Защо в момента същата фирма строи върху паркинг?! Този кмет не е просто за изхвърляне, той е за затвора
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо още не е в затвора ?
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асоциални сте. И все ревете.
12
2
 
9
 
! Отговори
Боже Помогни преди 4 години
спаси ни от мошиниците крадци!
11
1
 
11
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Отново по сервизи,капанчета и магазини по кварталите в който не издават касови бележки и лъжат хората са окачени огромни плакати на ГЕРБ?!
10
2
 
9
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Само лъжи и заблуда...
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувай, ама много повече ще гласуваме против нея!Свърши крадливото ви гербаво време!
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пак ще гласувам за Данчето. Ревете ***, пак ще загубите
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На миналите избори в манастирски ливади им бяха обещали 2 детски градини. 4 години по-късн ЙОК. Сега ще си пробутват номерата в студентски.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вай ,вай вай , ами чал..га..д.жий..ни..ците и дю..не..рите ко ша ги прайм дай да пусним ощи малку гювеч там на нашти ора , дъ понапраят пу ино ощи заведенийце ,чи тугиз да мислим зъ детскити
5
2
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Потекоха обещания като на сватба защо ли, ами просто е сватбарските обещания не се изпълняват.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига *** сеянко напълнини със сеяндури града ***. Четвърто поколение съм в София по голяма си, гания нее било и по Османско време. Кораво и съкато се преселиха но това нее най лошото. По лошото е че пренесоха сеяндурските си навици в града ни. Всичко изпотрошиха размазаха и оляха. Нямат най елементарна култура. Също като теб крадат лъжат и мажат. Аре стига отивайте където сте се родили и ни оставете да живеем спокойно. Ние не ходим у вашите села да ви притесняваме. Аре чиба.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка, крадилава марионнетко. И после в Сливенския. За 10 години откраднахте с Тиквата 28 милиарда от парите на Софиянци.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай Боже избори всяка година!